:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ще прекратят разследването на скандален шеф от МО

Стоян Стоянов-Стутци иска да му върнат правото да работи с тайни
Военната прокуратура ще прекрати разследването срещу скандалния шеф на закритата агенция "Военни клубове и информация" Стоян Стоянов-Стутци. Това научи "Сега" от висши магистрати. Разследването за престъпление по служба не е открило нередности при сключването на 180 договора за наеми, строително-монтажни работи около т.нар. военно НДК, филми и предавания на военния тв канал. В началото на разследването зам. главният прокурор Валери Първанов каза, че не под всеки договор стои подписът на Стоянов, но той носел отговорност като началник. "Стоянов е на върха на пирамидата и следователно би трябвало да е виновен за всичко, което става в агенцията", допълни заместникът на Борис Велчев.

Заради това дело в началото на годината ДАНС отне и допуска на Стоянов до класифицирана информация. Същия ден той излезе в болнични, които периодично удължава. От МО пък обявиха многократно, че очакват момента, в който Стоянов се появи на работа, за да му връчат документите за уволнение.

Тези дни стана ясно, че Стоянов вече е поискал Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) да му възстанови допуска.

"Положението с допуска на Стоянов в момента е висящо, тъй като ДКСИ все още не се е произнесла по жалбата му срещу отнемането на допуска", съобщиха вчера от ДАНС. От агенцията вече са изпратили поисканите от комисията на Цвета Маркова допълнителни аргументи за отнемането на достъпа на Стоянов. Ако ДКСИ се произнесе в полза на Стутци, ДАНС ще трябва да възстанови неговия допуск.

Разследването срещу Стоянов тръгна по сигнал на ръководството на МО до ДАНС и военната прокуратура. Все още не е приключила проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) все още не е приключила. От АДФИ не можаха да посочат някакъв срок, тъй като материалите били много. По време на фактическата проверка пък можело да се стигне до съставянето на актове за административни нарушения. Това можело да се окаже трудно, тъй като повечето хора от закритата агенция вече не работели в структурите на отбраната и трябвало да бъдат издирвани. Ако има някакви сериозни нарушения, след изготвяне на доклада ръководството на агенцията щяла да осведоми прокуратурата.
7
1812
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
01 Май 2009 09:55
Поредният оплют и окалян, защото е бил неудобен за някого. Повече няма да чуем нищо за него, дори и да се окаже чист. Мазалото, обаче ще остане.
01 Май 2009 14:38
По-вероятно е да е казал, че ако продължат да ровят, ще се разприказва . Всички там са навързани като черва...
01 Май 2009 17:47
Преди време бях писал, че както са я подкарали, ще дойде време да му се извиняват за причиненото безпокойство. На него и на Мургина. Що ли пак съм на път да позная????
03 Май 2009 14:15
Предлагам фифти-фифти: Стуци да разкрие тайната си откъде има пари за Ламборгини, а после държавата да му разкрие тайните си, та Стуци да работи с тях.
05 Май 2009 15:57
Ламборгинито не си го е купил с пари , а го получил в замяна на некакво ферари. Което пък сам си го сглобил от никому ненужни части в некаква изоставена ДЗС работилница...
А вие в часовете по трудово си барахте топките затуй сега че карате таралясници.
Те така те.
05 Май 2009 16:39
Уважаеми Киряк,
Какво имате в предвид казаното ".....държавата да му разкрие тайните си, та Стуци да работи с тях." Ми направо зам. н-к щаб по логистика и т. н. и щаб министри вси те ще карат добри коли Човекът си доказан бизнесмен с традиции с възможности с авторитет с вси те екстри.....
Само, че нашият интерес липсва , както обикновенно!
05 Май 2009 21:10
VOCI,
лека поправка за ферарито. Намерил го е в едно ТКЗС и според легендите го е купил като за старо желязо. Моделът е правен за състезания и имало само няколко бройки в света.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД