:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 355
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Съдии скочиха срещу новия си шеф

Веселин Пенгезов
Апелативните съдии от София подписаха отворено писмо срещу назначението на ген. Веселин Пенгезов за техен шеф. Генералът се самопредложи за поста и Висшият съдебен съвет го предпочете пред двама съдии от САС, един от които е кандидатурата на шефа на Върховния касационен съд Лазар Груев. Из магистратските среди отдавна се говореше, че Пенгезов ще е следващият шеф на САС и че се радва на подкрепата на президента Първанов.

"Изразяваме изключителното си разочарование от избора. При наличието на две кандидатури на съдии, доказали своята професионална компетентност и почтеност, уважавани от колегите си, изборът на ген. Пенгезов буди най-малкото недоумение".

Магистратите пишат до ВСС, че са готови да понесат последиците от становището си. Преди 4 г., по времето на главния прокурор Никола Филчев, петимата прокурори в тогавашния ВСС твърдяха, че срещу Пенгезов и колегата му Свилен Александров има сигнали за корупция. Срещу тях бяха образувани дисциплинарни производства, които бяха прекратени по давност, но в сряда във ВСС не стана дума за това.
4
3099
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
01 Май 2009 06:54
срещу Пенгезов и колегата му Свилен Александров има сигнали за корупция. Срещу тях бяха образувани дисциплинарни производства, които бяха прекратени по давност

Хм, да! И съдиите взеха да не харесват правосъдната система...Когато им изнася!
01 Май 2009 18:42
Тези не са първите генек! Дано станат повечко, та да се замислят, че от хаоса в съда страдат не само гражданите... На скоро 20-тина (не знам точната бройка!) съдии обжалваха пред ВАС резултати от конкурс, в които според тях ВСС е показал пълен произвол... Дисциплинарните дела срещу позволилите си да протестират съдии вече приключиха, доколкото ми е известно (информацията ми е ограничена).
Няма начин тези сега да не знаят какво ги очаква! Ще "хвърчат глави", няма спор...

Редактирано от - Пламен Пенев на 01/5/2009 г/ 18:46:08

02 Май 2009 12:14
Пенгезов не е човек на Гоце, а върл костовист. Той изигра ключова роля за отърваването от затвор на джуджето. Разбира се и верното му другарче Драшков.
05 Май 2009 08:29
Малцина навярно знаят, че за шеф чист човек не се слага. По инструкциите на КГБ се действа правилно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД