:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пламен Радонов направи нов опит за преврат в СДС

Бившият главен секретар пробва да регистрира в ЦИК партията като самостоятелен играч
СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Иван Костов се изказа особено ласкаво за приноса на Анастасия Мозер за демокрацията. Лидерът на СДС Мартин Димитров обяви, че с приобщаването на земеделците дясната коалиция е придобила класическия си вид.
Бившият главен секретар на СДС Пламен Радонов направи опит да регистрира партията като самостоятелен участник за евровота в Централната избирателна комисия вчера. Това потвърди пред "Сега" говорителят на ЦИК Александър Александров. Радонов е известен с крайното си неодобрение на коалицията с ДСБ. По-късно главният секретар Иван Сотиров обясни, че екслидерът Пламен Юруков е дал пълномощното на Радонов за пред ЦИК.

От СДС веднага определиха действията като криминален опит. В специална декларация на синята пресслужба се казва, че става дума за поредна фаза от войната срещу Синята коалиция, започната от Ахмед Доган и БСП. "Истината е, че след събирането на фалшива подписка в редиците на ДПС днес Доган прави опит за преврат в СДС", обясняват от съюза. От "Раковски" 134 настояха опитът да бъде пресечен с всички законови и политически средства. "Призоваваме ЦИК да изпълни закона и да откаже регистрация на политически нелегитимните лица", допълват от СДС.

Говорителят на комисията Александър Александров пък обясни, че ЦИК само е приела документите, но не се е произнасяла, защото трябва да провери подписката.

"Зависимости и страх от ДПС и БСП", бе лаконичният коментар на шефа на сините депутати Йордан Бакалов пред "Сега". Така той елегантно намекна за близостта на Пламен Юруков до партията на Ахмед Доган. Иван Сотиров пък обеща злосторниците да получат най-тежко партийно наказание - изключване.

Опитът на Радонов бе направен само часове след като Върховният касационен съд отмени отказа на по-низшата инстанция да регистрира новото ръководство на СДС с лидер Мартин Димитров. Магистратите постановиха друг състав на Софийския градски съд да гледа делото отново. Няма гаранции, че съдебният проблем на СДС ще бъде решен до 12 май, когато изтича срокът за регистрация на партиите за участие в евроизборите.

Според върховните магистрати решението на градския съд, с което се оспорва легитимността на устава на СДС, е "неправилно". "Мотивите за него са вътрешно противоречиви", отбелязва ВКС.

До делото се стигна, след като преди две седмици СГС отказа регистрация на синьото ръководство. В резултат формален лидер на СДС продължи да бъде Пламен Юруков.

------ПАРТНЬОРИ

Съдебните неволи не попречиха вчера на Синята коалиция да сключи предизборно споразумение с обединените земеделци на Анастасия Мозер за двата вота. "Винаги сме били заедно и сега ще сме заедно", прогласи дъщерята на Г.М. Димитров. Лидерът на СДС Мартин Димитров обясни, че присъединяването ще стане факт след решение на синьото ръководство. В ДСБ вече са благословили съюза. Иван Костов похвали Мозер за изключителната й лоялност към демокрацията и за политическата й почтеност. Самата тя няма да се кандидатира за депутат, а ще отстъпи място на по-младите.
99
3183
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
99
 Видими 
01 Май 2009 05:50
Че как. През 2000 г. Пламен Радонов в битието му на зам.-министър беше уволнен като мръсно коте от Костов единствено по подозрения в корупция. Такива работи булгара не прощава.
01 Май 2009 06:47
начи манго крадеца викал "дръжте крадеца", сигурно му е мътил водата нещо, "конфликт на интереси"

01 Май 2009 07:39
Много е зле десницата.Ето, вече е май, а всичко виси на национално ниво, да не говорим за страната.Не ми се чудете , че поглеждам към Галев.Наказателен вот.
01 Май 2009 08:10
Това не е никакъв преврат, а опит за спасяване на СДС от безумната коалиция с Иван Костов.
01 Май 2009 08:39
Май Galevi Brothers е най-верният път.
От къде на къде отявлени крадци ще осмърдяват Народното събрание, а Галевите ще седят в затвора.
Хубаво е да има 5-6 яки биячи в НС - да им фърлят по един депутатски бой на другите. Станишковото ще ходи с памперси на заседания.
01 Май 2009 09:24
Ооо, да..., СДС е толкова зле, че не спират калните номера, целящи провала им...Аз пък си мислех, че на умряло куче не си струва да се вади нож, ама щом прогресивните сили смятат обратното...
01 Май 2009 09:40
Мда, не съм фен на СДС от 13 години, но тези номера са ми познати. БСП са майстори на разбиването на партии. Требе да им се даде заслуженото. А когато една партия се стопи до 3% обществена подкрепа, става лесно манипулируема.
Сега няма и кой да излезе и да направи един митинг от 50 000 души.
Интересно е, че Юруков бил почетен консул на Казахстан в България
01 Май 2009 10:01
Няма СДС. Каквото имаше беше погълнато, т.е. купено от БСП чрез бизнес-интереси и далавери. При крещящата мизерия и тотално оттегляне на хората от политиката, те са склонни да се продадат на всеки, който ги осигури икономически - кой за хляб, кой за големи далавери... А БСП от доста време държи и хляба и ножа...
01 Май 2009 10:06
Тъй е, Бени!
На някои хора им призлява, като чуят за мръсните брадати седесари.
Еле пък ако чуят знаменитото стихче на Смирненски:
И в тез мъгли зловещи есенни
по всеки уличен фенер
с наслада бих видял обесени
по някой и друг кожодер.

Редактирано от - Сократ-май на 01/5/2009 г/ 10:07:33

01 Май 2009 10:53

Тоест според теб Сократ-май, СДС са кожодери.....
01 Май 2009 11:20
Оло,
Пламенчо Радонов беше зам.-министър на отбраната. Но на мен сякаш ми се струва, че повече е съгрешил другаде този Пламенчо-ухажвал е същата красавица, която ухажвал и драгарят лостов. До моите уши достигна слух, че се хвалел...По-млад е от другаря лостов и затова е за предпочитане пред него. Явно така е решила хобавицата, че и забравих името.
01 Май 2009 11:46
***

Редактирано от - sybil на 01/5/2009 г/ 17:34:28

01 Май 2009 12:17
Костов ухажвал... Господ здраве и коравина да му дава!


На пролетарския празник камуняките извъртеха номера както само те могат. Честито!
01 Май 2009 12:21
"Винаги сме били заедно и пак ще бъдем заедно...", това съобщение е от изключителна важност за крайните резултати, но по принцип на всичките им е лесно при неочакван край - едни в Щатите, други в Брадъра...
01 Май 2009 12:24
оІо,
Добре, че напомни за празника.
Нека го честитим на всички пролетарии с пожелание да се съединяват от всички страни (отпред и отзад, отгоре и отдолу).
01 Май 2009 14:14
Честито пролетно пъпкуване на всички болни седесарчета.С колко ли партийки за лична семейна употреба ще посрещнат грядущите избори?!И понеже "Историята е велика учителка на народите, ето една сравнителна и поучителна хронологична справка:1.кухнята на Желев-лозето на Габровски; 2.градинката пред"Кристал"-първите стачки; 3.пл."Ал.Невски"-вр."Бузлуджа"; 4. ДС=СДС-БКП=БСП; 5.10-януари-9-ти септември; 6.СДС-1, СДС-2...Иван Костов-БКП-1, БКП-2, ...Владимир Спасов и т.н.и т.н. до безкрай.Всеки може да прадължи нататък според собствените си знания и пристрастия, като не забравя, че историята се повтаря само като фарс.
01 Май 2009 15:16
Оболенский,

Какво точно изпуска отделителната ти система?
На газ прилича.
Давай, тръбите се нуждаят!
01 Май 2009 15:30
Честъ имею, дорогой философ!Вие, като човек естет и иделог на аристокрацията/макар и робовладелческата!/сте навлезли много навътре в материята.Затова , покорно моля да сведете до насс, простосмъртните, западнали дворяни като как така напоследък толкова тесни спецалисти по конспирацийте се щурат из"стаята с компромати"?!
01 Май 2009 15:36
Знаеш ли, драги Оболенски, какво най-много мразя у цоциалистите?
Това, че нямат милост дори към своите. Отвратиха ме когато преди години хвърлиха на кучетата министър Начев - вярно, некадърник, но безпределно верен. В крайна сметка след някоя и друга година завалията се застреля.
Гледам, и ти не падаш по-долу с подигравките към БКП-тата - хора, които според мен заслужават уважение задето останаха верни на убежденията си и не пожелаха да се пребоядисат.
01 Май 2009 15:39
Сократ е прав!
"Люспене" му е майката - основен принцип у сДС!
01 Май 2009 15:47
Не си прав/за кой ли път!/, философе, макар че и великите грешат.Не мога да ругая нещо, към което принадлежа.Мога обаче да не се съгласявам с всяка глупост, която ми сервира който и да било-дори, ако е с чело като Сократ!А с покойника Начев имах щастието да се познавам донякъде, не му танцувай на праха!
01 Май 2009 15:50
Оболенски,
Сериозно ли си БКП?
В такъв случай ще се карам с теб само по принципни въпроси.
Винаги съм държал на създаването на една ясно изразена левица, която да разсее мъглата на "социализма" над политическия ни живот.
За Начев не злорадствам - освен ако приемеш за злорадство мнението ми, че беше слаб министър. Напротив, и досега не мога да се отърва от омерзението за разиграната около него комедия. Просто заради принципа ме е яд.

Редактирано от - Сократ-май на 01/5/2009 г/ 15:52:35

01 Май 2009 16:12
Сократе, така е по добре.Подарявам ти еди куплет, макар че не вярвам да ти допадне, не и при твойте протомонархически убеждения: Пустъ враги запомнят ето/Не грозим, а говорим:/Мъи прошли с тобой полсвета, /Если надо повторим."Прощавай, нямам руски щрифт, бъди здрав!
01 Май 2009 16:12
Седесерковщината това е диагноза
01 Май 2009 17:34
Цоциалистическата пасмина, на която се радват идиотите Натиснете тук
01 Май 2009 17:38
Бени,
Ето ти нещо по-хубаво:
Натиснете тук
01 Май 2009 17:41
начев не беше ли оня мушмурок дето кесеше като мърсол на конкурси за "миски" вместо да си върши работата?
01 Май 2009 17:50
хзб,
Не е там работата.
Беше слаб вътрешен министър, но номерът, който му извъртяха, беше нечовешки гнусен.
Ако си спомняш, преди доста години трима полицаи бяха разстреляни с автомати при опит да арестуват група мафиоти. Е, същата вечер Начев наистина беше на конкурс или на бар с някакви миски. Най-вероятно не му бяха съобщили какво е станало - едва ли беше чак такъв идиот, та да си позволи подобно безхаберие.
Е, някаква телевизионна журналистка го видяла, хукнала, домъкнала екип, заснела го тайно, после на своя глава пуснала материала по телевизията.
Дрън-дрън!
Така се пуска материал по телевизията!
Изработиха го, завалията. А защо - казва ли ти някой...
01 Май 2009 18:24
Тпрруу, по полека със съчиненията, драги.Я си представи как някой журналист в телевизията пуска това-онова"на своя глава'!"Там нещата се планират, редактират, репетират и пр., кадърче не може да се промъкне ей така!На Начев не това му изяде главата-тогава никой министър не би оцлял-такава беше играта...А той беше честен човек, мир на праха му.
01 Май 2009 18:27
Прощавай, май говорим едно и също!Наздраве!
01 Май 2009 19:06
Сократе,
май ти изневерява паметта. не знам дали журналистката беше пратена, но Начев много добре знаеше, че го снимат. Даде и някакво интервю и на някои места и казваше: "Това ням ада го пускаш по телевизията!". Така че въобще не е бил тайно сниман.
01 Май 2009 19:09
Болярче,
За "тайното" може и да греша - доста години минаха.;
Но че беше постановка, няма и грам съмнение. При такова произшествие министърът бива издирен под дърво и камък.
А за това как журналистката се хвалеше, че на своя глава е пуснала материала, помня много добре, защото ме порази. Такова нещо просто не може да стане.
01 Май 2009 20:40
Ще се сети ли някой "патриот", че на 3-4 май се навършват 133 год от Баташкото клане?...
01 Май 2009 21:00
Темата е с продължение:готвят Юруков и Радонов за изключване.Как ще стане....
01 Май 2009 22:37
При такова произшествие министърът бива издирен под дърво и камък.


Да бе Сократе,
колкото министър Мими беше издирен, когато пияно ченге застреля момиче на Попа.
Ай стига крайни мнения.
01 Май 2009 23:56
като си говорим за седесе, кое му дава право на безочливия мангал, костов, да живее с убеждението, че никога няма да му бъде потърсена отговорност за далаверите?
план 1. рано сутрин, група служители на гдбоп с качулки на главите, щурмуват имението на костови в драгалевци. бившият премиер и съпругата му са веднага са арестувани и вкарани в следствения арест, където остават над три месеца, докато подробно не опишат далаверите си на звуков и хратиен носител. няколко дни след шурма на драгалевските копои и дъщерята яна е арестувана на летището в милано и отведена в следствието в БГ, заедно със съпруг си, като запозрени в прането на милиони евро. всички са осъдени на по 10 години пандела.
план 2. рано сутрин беше открит трупа на бившия премиер костов. след една седмица вестниците ще вадят специални издания, занимаващи се само с далаверите на иван костов, които сега ги е страх да признаят всички. а ги е страх щото костов казва на зетя (който всашност е по стар от него) и на бившата си любовница цвети-секса (по настоящем гейша на мутрата кмет)на кои медии да спира кредитирането ако не слушат
02 Май 2009 00:27
Драги колеги,
По-горе виждате нагледен пример какво става когато пациентите не си пият хапчетата.
02 Май 2009 01:59
Хората които влизат в политиката само за да осребряват личните си интереси, незабавно трябва да се изгонват. Затова много хора са против Костов......
Аз го подкрепям и поздравявам за твърдата позиция.........
02 Май 2009 02:11
Пак грешиш, Сократе. За такива пациенти хапчета няма открити
02 Май 2009 02:20
Новако, m elleve, извинявай за откровенността, но ти как се възприемаш, като нормален човек ли? Или си инструктиран да пишеш абсурди, та белким направиш впечатление някому? Ако е последното, не си попаднал на подходящото място. Този форум е една самоорганизирана система (чувал ли си думата "синергетика" ?), състояща се предимно от интелигентни и мислещи хора. Този форум е едно устойчиво образувание, което е устояло на времето. Фактът, че не се наблюдава дисипация на "сивото му вещество", се дължи на постоянното вкарване в системата на отрицателна ентропия, т.е. на информация. Това е свързано с определени усилия от страна на форумците, т.е., с извършване на някаква, в случая - интелектуална, работа. Форумът е клуб или по-точно - кръчма, както точно го е нарекъл Сократ-май. Предимството пред кръчмата е, че се изслушваме.
02 Май 2009 06:55
За Светло пиво: ДСБ-Дупница-около 15 члена, СДС-около 200 (гласуват за Паунов и Румен Христов)....БСП-около 1200члена.Среща ме братовчедка на Костов:Сашко, дай да помагаме. -На кого.....
02 Май 2009 07:44
***

Редактирано от - sybil на 02/5/2009 г/ 10:04:16

02 Май 2009 07:54
Сократ-май, не съм съгласен с "постановката" за Начев; служител с неговия ранг е на отчет 24/7, по онова време имаше вече мобилни телефони.
Освен ако не ни кажеш, че 3-мата полицаи са били застреляни точно в момента, когато Начев е плакнал окото с миски, само за да го прецакат? Доста "лонг шот", а? Айде да не се подценяваме чак толкова. Истината, както я виждам аз, е че говедото по стар комунярски обичай си биеше майтап със службата както и повечето от колегите му; може да не е краднал както некои от тех и да го е ударил на живот. Разни хора разни идеали. Чел си класическа литература, знаеш ги тия фатки
02 Май 2009 12:10
По въпроса за предателството - любима комунистическа лексика на Костов. Юруков некого не е предавал. Новото ръководство на СДС не е регистрирано все още. Следователно легитимен председател все още е Юруков. Именно той има правото да осигури участие на СДС в изборите в случай, че коалицията с Костов е сполучи да се регистрира заради съдебните проблеми на Мартин Димитров. Вместо да благодарят го заклеймяват по сталински. Ако регистрацията на коалицията мине, (що ли им трябва при праг 8%) първата регистрация може да се оттегли. Ако не мине, Мартин може да натовари Костов барабар с цялата му измет в листите на СДС и да се борят само за праг 4%. Но от тях акъл що ли чакаме?!
02 Май 2009 13:20
хзб,
Не, аз просто допускам вероятността да не са уведомили Начев съвсем съзнателно. Все пак всичко намирисва на постановка, която може да е била готова и консервирана в очакване на удобен случай.
02 Май 2009 17:27
Това ни е лошо на българите.Не можем да се преборим с манталитета си.Докато привържениците на Юруков и противници на М.Димитров, се упражняват в юредически казуси-"кой от нашите е по-наш", БСП-ДПС си плете кошничката.Днес един приятел ми каза за поредната им гадна акция.Два автобуса с вярни турски другари са заминали на напълно безплатна "екскурзия", за родината им /анаватан/, познайте от раз защо?Да разкажат там на роднините си и познатите си-"колко добре се живее в социалистическа България,
да дойдат тук колкото се може повече /с по два-три паспорта/, и да гласуват за
тези дето им смениха имената, и дето им забраняваха да се обрязват.И ТАКА ДЕЙСТВИЕТО СЕ РАЗВИВА В ГРАД КЪРДЖАЛИ.Продължавайте да вършите услуга на тези циници, разделяйки изкуствено СДС.Накрая ще стане ЧЕСТИТО С НОВАТА СТАРА КОАЛИЦИЯ.БОГ ДА НИ ПАЗИ!!!
02 Май 2009 17:52
направи ми впечатление активността на
dwaft
под всеки повод, дори далечно свързан със злодея костофф.
прегледах мненията му. забележителна личност.
02 Май 2009 19:19
Сократ-май За Начев не злорадствам - освен ако приемеш за злорадство мнението ми, че беше слаб министър.

Може да е бил слаб министър, ама силен....., абе все мацки около него.

m_elleve
[Начинаещ][25]
01.5.2009 г. 23:56:18 като си говорим за седесе, кое му дава право на безочливия мангал, костов, да живее с убеждението, че никога няма да му бъде потърсена отговорност за далаверите?бившият премиер и съпругата му са веднага са арестувани и

Мале, мале, червено розови сънища
Сократ-май


за хапчетата, много ми хареса.
Костов ли????????
02 Май 2009 19:24
А Анастасия Мозер незнам дали има един файтон хора, ама много ми напомня на Цола Драгойчева.Ама пък сега има памперси.......
02 Май 2009 22:32
Това българите сме тъп народ, ако можем да се наречем народ. Комунистите ни тъпчат и се коалираха с турците, а ние забравили робството и заблуждавани не гласуваме. Така ще продължават да ни тъпчат турци и комунисти и ще продължаваме да сме най бедната страна в европа. А децата ни ще се учат в училища на Министерство управлявано от турци, които знаете влизаха и още влизат в университетите ни без изпити, а с квоти. Е като не е СДС по добре да е ДПС - БСП или ГЕРБ - ДПС - БСП. Е скоро не ще има българия а ще се превърнем в страна без държавност - страна на мафията.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД