:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Парламентът проправи път за връщането на Чорни

Мнозинството прие вчера спорната поправка "Чорни" в закона за чужденците, с която се намалява от 10 на 5 години забраната за изгонени чужденци да се връщат в България. Отхвърлени бяха съображенията на опозицията, че с текста на практика се преразглеждат всички наложени наказания до момента, в това число и забраната на Майкъл Чорни да влиза у нас до 2013 г.

Депутатите все пак записаха, че когато лицето представлява заплаха за националната сигурност, забраната може да е за повече от 5 години, но не поставиха горна граница. Досега при подобни случаи срокът беше 10 години.

Мнозинството обоснова промяната с директива на Европейския съюз. От опозицията обаче съзряха опит да се легализира завръщането на Чорни и други прогонени от България бизнесмени преди изборите.
4
1388
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
01 Май 2009 07:00
Аз, както и почти всички българи, не разбрах ЗАЩО конкретно беше изгонен Чорни. А сега ми внушават, че не бива дасе отменя забраната. Защо?
Това си е откровено извънсъдебна разправа. Да, за него нямаме добро мнение, но къде са доказателствата? Къде е правовото състезание между страните в съдебна зала?
Просто някому някой не допада - и аут! Което ни кара да се замислим. По времето на дребното генералче Чорни и сие бяха изгонени. А разни доказани сръбски мафиоти си живели спокойно тук. Защо ли?
Само питам, отговорът всички го знаем.
01 Май 2009 08:41
Може да иска да се кандидатира човекът.
Една фракция Братя Чорни - Братя Галеви ще ни е точно таман!
01 Май 2009 09:39
Страйк,
проблемът е, че срещу Галеви и Чорни има в публичното пространство само думи. Никакви доказателства не се изнасят, съдебни процеси не се водят /срещу Чопрни някой си чиновник някъде "взел мерки"/ и искат ние да приемем на доверие внушаваното ни.
Добре, изобщо не са ми симпатични дебеловратите и руския евреин, ама това май не е престъпление, нали?
Отново се действа по комунистически - отдел 'Агитация и пропаганда" нарежда портретите на заклеймените да бъдат зацапани старателно с мастило в час /алюзия с 37-а в СССР/.
От това доверие на голо колко копелетата са се пръкнали...
07 Май 2009 09:56
ГЕНЕК,
Как не си разбрал? Елементарно Уотсън - би възкликнал Шерлок Холмс.
По силата на някакви неоповестени решения на Великите след студената война, за България последваха тежки санкции, основните от които явно си личи, че са да не се допуска в България да влизат кредити от банки, или по какъвто и да е друг начин капитали спомагащи за поддържане и развитие на индустриален потенциал от българската държава, или българи! Такова развитие могат да правят само, ако има желаещи от ЕС!
У нас Чьорни се показва само с футбола, но много знаят, че той бе "МобилТел" и много други неща!
Руските милардери спокойно може да влагат пари в икономиките на САЩ, Англия, Израел. От къде на къде в България!
Затова на Костов със сигурност от CIA, Мосад, или Ми-6, зависи къде е на ясла, му е било наредено да изгони Чьорни от тук, за да си снася парите другаде!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД