:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Амнистията огря борда на "Топлофикация"

Съдът най-сетне разпита деловодителката, чистила къщата на В. Димитров
Снимка: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Валентин Димитров не може да разчита на амнистия.
Влезлият наскоро в сила Закон за амнистията свали част от обвиненията за безстопанственост срещу бившия борд на столичната "Топлофикация". Това реши вчера Софийският градски съд, който гледа процеса, популярен като "делото за джакузито". Ексшефът на дружеството Валентин Димитров обаче няма да може да се порадва на такова опрощение, тъй като умишлената безстопанственост, за която е подсъдим, се наказва с до 8 години затвор, а в особено големи размери - до 10. Амнистията пък обхваща само престъпления, които се наказват до 3 години.

Така подсъдимите Георги Рогачев, Пламен Василев, Илко Йоцев, Иванка Диловска и Георги Ненков се отърваха и от заплахата да платят солидарни искове в размер на 437 810.50 лв. за щети, нанесени от покупката на множество луксозни стоки. Те бяха обвинени за безстопанственост по непредпазливост за това, че са допуснали за личните нужди на Димитров да бъдат изхарчени близо 438 000 лв. Парите били фактурирани като представителни разходи на "Топлофикация".

Магистратите най-накрая успяха да разпитат личната хигиенистка на Димитров - Гергана Найденова, заради чието неявяване делото бе отлагано няколко пъти. Видимо притеснена тя разказа, че изпълнявала "някаква по-специална дейност" по почистването на домовете на бившия изп. директор и тогавашния му заместник Георги Рогачев. "Беше веднъж, два пъти седмично, не получавах допълнителни пари за това, плащаха ми като деловодител", уточни Найденова, която се водела за деловодителка в столичното парно.

Бордът и Валентин Димитров са подсъдими за близо 2 млн. лв. щети през периода 2003-2006 г. Според прокуратурата "Топлофикация" е източвана чрез фирмите за събиране на дългове, с харчове за рекламни материали и представителни разходи.
4
1554
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
01 Май 2009 06:50
Първо - и най-важно - тия значи са виновни, щом ги амнистират. Не оправдават, а амнистират. ПРЕДВАРИТЕЛНО!
Магистратите най-накрая успяха да разпитат личната хигиенистка на Димитров - Гергана Найденова, заради чието неявяване делото бе отлагано няколко пъти.

ЛИЧНАТА хигиенистка??/
Божилов, какво ще кажеш за това:
Видимо притеснена тя разказа, че изпълнявала "някаква по-специална дейност" по почистването на домовете на бившия изп. директор и тогавашния му заместник Георги Рогачев. "Беше веднъж, два пъти седмично, не получавах допълнителни пари за това, плащаха ми като деловодител", уточни Найденова, която се водела за деловодителка в столичното парно.

Невинната душица, вуйчото, и закона е нарушавал, и за морала му...Щях да напиша "доста има да се мисли", ама се отказах. какво дасе мисли - ясно екакъв е "моралът" .
Хем крадат, хем се изживяват като господарчета, хем искат да ги вземаме за светъл и етичен пример!
Наглост, Божилов, наглост!
02 Май 2009 14:51
Ами защо смятяте, беше приет този закон за амнистия?
Не нам тези!
02 Май 2009 18:31
Де го Добри Божилов, що не е тук, ами спами в темите за Яне? И Яне като чичо му!
03 Май 2009 18:25
Амнистията ги огря, ама току виж свинския грип ги докопал...
Свинска му работа
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД