:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 343
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
КОЛОЕЗДЕНЕ

Контадор: Знам защо се преборих със смъртта

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
В традиционното присъствие на френски манекенки и на още по-традиционно място - на фона на Триумфалната арка на бул. "Шан-з-Елизе" в Париж, Алберто Контадор ликува като победител в 96-ото издание на "Тур дьо Франс".
Тази победа в "Тур дьо Франс" осмисли всичките ми усилия като мъж и спортист. Това обяви победителят в тазгодишната Обиколка на Франция Алберто Контадор ден след края на най-престижното колоездачно състезание.

"Помня през какво съм преминал и това ми помага да мисля в перспектива - сподели 26-годишният испански ас на "Астана". - Днес знам защо съм се борил срещу най-страшното."

Контадор визира най-ужасния момент в живота си - през 2004 г., когато изкарва 10 дни в кома и претърпява мозъчна операция заради церебрален каверном (вродена малформация на мозъчните кръвоносни съдове).

"Често си мисля за онова време. Това ми помага да дам стойност на всяко малко нещо", допълни Контадор, който онзи ден в Париж спечели втората си купа от "Тур дьо Франс" след 2007 г.

"След всичко, което преживях, мисля, че заслужавам хубава ваканция", завърши испанецът. Но след това стана ясно, че в събота ще участва в "Класика Сан Себастиан". Контадор със сигурност няма да защитава титлата си от Обиколката на Испания в края на август и началото на септември.
1340
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД