:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Алонсо заменя Маса във "Ферари"

Бразилският пилот от F1 вече е по-добре, мърда крайниците си
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Фернандо Алонсо се опитва да достигне бокса на пистата "Хунгароринг", след като току-що предната дясна гума на неговия болид се е откачила.
Двукратният шампион Фернандо Алонсо (Исп) ще замени Фелипе Маса (Браз) като пилот на "Ферари" още в следващия старт от световния шампионат във Формула 1 - на 23 август във Валенсия (Исп), където е стартът за "Гран при" на Европа. В момента испанецът е пилот на "Рено", чийто тим обаче е наказан за следващата надпревара. Причината - по време на състезанието в Унгария едно от колелата на болида на Алонсо излетя на пистата, тъй като не бе закрепено добре от механиците.

"Екипът на "Рено" съзнателно пусна кола №7 (б. р. - болида на Алонсо) да напусне бокса, без един от капаците на гумите да е в правилната позиция, което може да значи, както и се случи, че има проблем с болта на джантата - се казва в официално решение на съдиите от Унгария. - Знаейки това, те не предприеха никакво действие за спиране на колата или за уведомяване на пилота, дори и след като той се свърза с тях, вярвайки, че е спукал гума."

Екипът на Флавио Бриаторе има право да обжалва, което вероятно ще стане. Алонсо обаче не крие желанието си да премине във "Ферари", след като през последните 2 сезона автомобилът му е твърде слаб да се бори за титлата. Инцидентът с Маса и наказанието на "Рено" са отлична възможност за испанеца за подобен трансфер, още повече че и другият пилот на "скудерията" Кими Райконен (Фин) най-вероятно ще напусне тима догодина.

В същото време продължават спекулациите относно евентуалното завръщане на Михаел Шумахер на пистата. Според различни публикации "Ферари" ще покани 7-кратния шампион да замести Фелипе Маса за оставащите до края на годината стартове. Друга легенда на F1 - Ники Лауда, пръв загатна за подобна възможност, като обяви, че на този етап тест-пилотите на "скудерията" Лука Бадоер и Марк Жене са напълно безполезни.



ПОДОБРЕНИЕ

Фелипе Маса вече реагира на говор и е способен да движи ръцете и краката си, съобщиха от болницата в Будапеща, където бразилецът бе настанен след катастрофата в събота. Пилотът на "Ферари" вече не е в състояние на кома и няма опасност за живота му, но му предстоят още изследвания.
4
1700
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
27 Юли 2009 23:18
Алонсо няма да сменя Маса.Ако отиде догодина във Ферари, ще е защото има предварителен договор с тях, а не заради нелепия инцидент..А те май не искаха Райконен.Дано Маса се възтанови по-бързо, поне като човек.
28 Юли 2009 13:55
Още от следващия старт!?!
Няма ли договор до края на сезона с Рено, какво като е наказан!
28 Юли 2009 14:54
Това за Алонсо във Ферари май тръгна оттук и най-вече от изречението:
It means Alonso will miss his home event that takes place in Valencia next month, unless he moves to another team.
Даже в друг форум се бъзиках на тази тема и още тогава предположих, че така ще се отприщят слухове за "Алонсо във Ферари още сега"
Обаче на мен ми е трудно да го повЕрвам - отборната стратегия на Ферари от време оно е силен първи пилот и достатъчно силен поддържащ го втори пилот. Да съберат двама световни шампиони не биха направили и тимове с по-либерално мислене, а за Ферари направо би било революционно. Отделно, че ще трябва малко време за да могат феновете на Ферари да преглътнат Алонсо. Все още помним, че точно той детронира керпенското пиле и стана два пъти световен още докато Шуми се състезаваше, т.е. би го две години точно на пистата и го лиши от ореола на "отказал се на върха; непобеден". Това феновете Му не го простиха и плюнките по Алонсо бяха дори повече от тези към Люис, които реално застрашаваше пилотските титли на Ферари през 2007 (неуспешно) и през 2008 (успешно). А сега точно същия Алонсо ще им става първи пилот. До догодина ще има време фераристите да го преглътнат, но едва ли веднага.
.
Тестпилотите на Ферари действително са безполезни; с новия регламент, ограничаващ тестовете, нито Бадоер, нито Жене имат навъртени достатъчно километри с именно тази кола; с всичките революционни промени за 2009 г. Ако въобще са сядали реално да я карат. Все пак Ферари винаги са искали достойно представяне (па, ако това включва и ФИА да мести финишлайна в пита ) за да са щастливи Жене или Бадоер просто да закарват кончето до финала.
.
Шуми до края на сезона в кокпита? Чисто спортно е трудно да се повярва. Колкото и да беше добър, 3 години са си 3 години; колата се промени почти изцяло; ФИА вече не е зад него и Ферари. А и ще се поизложи много. Но пък от икономическа и финансова гледна точка ще е голям удар - 6-7 старта на Шуми ще докара купища пари, па макар и да подрони авторитета Му.
.
Друга вероятна, дори доста, опция - остават само с Кими; почват да готвят кола за 2010 (то тази и с двама пилоти няма да минат над 3-4 място, което за Ферари е загубена година), използват времето за тестове и тестпилотите единствено за развитие на колата за 2010 г.
28 Юли 2009 21:29
Ако Жабарите искат победа е нужно да си стегнат Каруцата, докато това не стане и Господ не може да им помогне.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД