:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 46
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Национал се разболя преди квалификациите

Волейболистите на Бразилия спечелиха Световната лига за 8-и път
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Новият победител в Световната лига - тимът на Бразилия, ликува на подиума в зала "Белградска арена" след драматичния успех над домакините от Сърбия.
Летен вирус наруши тренировъчната програма на един от лидерите в националния отбор на България по волейбол - Владимир Николов. Играчът на италианския "Кунео" е със стомашна инфекция, висока температура и физическа отпадналост, но докторите уверяват, че диагоналът ще бъде възстановен и ще може да пътува с тима за контролите в Полша в края на седмицата.

Приятелските мачове срещу "Дружина полска" са част от подготовката на избраниците на италианския селекционер Силвано Пранди за световните квалификации през август във Варна. Съперници на нашите от 14 до 16 август в ДКС ще са съставите на Холандия, Чехия и Португалия.

Лекарят на националите - д-р Динко Захариев, разкри, че още един волейболист страда от същата вирусна инфекция като Николов - Боян Йорданов. Левичарят обаче остана извън сметките на Пранди за квалификациите, за които отпадна и капитанът Пламен Константинов.

Същевременно Бразилия спечели тазгодишното издание на Световната лига, като измъкна драматичен успех във финала в Белград. Пред 20 000 зрители в зала "Белградска арена" "Селесао" победи домакина Сърбия с 3:2 (-22, 23, 22, -23, 12) гейма.

Най-резултатен бе Невеш от състава на бразилците с 29 т., а съотборниците му Мурило и Саткамп записаха по 15. За сърбите Иван Милкович реализира 28 т. и приключи като топреализатор на турнира с общо 88 т. (5 блока и 3 аса). За най-полезен играч на финалната шестица пък бе избран либерото на новия шампион Серджо. 33-годишният бразилец спечели наградата за MVP заради фантастичната си игра в защита в Белград.

"Поздравления за отбора на Бразилия. Много сме тъжни, че не спечелихме пред тази прекрасна публика. Трябва да си вземем поука и да мислим за следващите състезания", коментира селекционерът на сърбите Игор Колакович.

Колегата му в бразилския тим Бернардо Резенде пък отвърна: "Мога да си представя колко трудно е на сръбския треньор и играчите му. За нас е добре, че дойдохме и спечелихме, защото преди година не играехме никак добре."

Това е 8-а титла за Бразилия, като по този начин тимът изравни рекорда на Италия.
1131
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД