:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 253
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР арестува отново един от пуснатите "килъри"

Един от освободените миналата седмица арестанти от шумната акция на МВР "Килърите" вчера отново бе задържан, съобщи агенция "Фокус". Обвиненият като физически убиец на Юри Галев - Георги Петков-Дачи, е бил отведен в плевенската полиция във връзка с друга стрелба.

"Дачи е човекът, който е стрелял по Камен Балбузанов - Куката и това с днешните процесуално-следствени действия се установява", заяви министър Цветан Цветанов за убийството през 2009 г.

"Надявам се, че този път ще имаме разбиране и за нас е важно подобен човек едно - да бъде съхранен жив и здрав, и друго - да бъде извършено обективно разследване, което за нас е изключително важно: със съдържанието на всички сегменти на функционирането на една организирана престъпна група, както беше по "Килърите", отправи послания към съда Цветанов.

По-рано той отново нападна съдебната система заради освобождаването на четирима от задържаните за покушението над Галев. "Въпреки съпротивата на някои от органите на държавата, МВР с прокуратурата ще продължи своята политика за реално противодействие и ефективна борба с организираната престъпност на територията на страната", декларира министърът.

Петков бе показно бе задържан на 28 юли заедно с Петър Стоянов-Вожда, Янко Попов-Туцо, Васил Костов-Кеца и Методи Иванов. Според разследващите Туцо поръчал убийството на Галев на Стоянов, който организирал останалите да подготвят покушението, извършено от Дачи.

На първа инстанция петимата бяха задържани, но седмица по-късно Софийският апелативен съд обяви, че срещу тях няма почти никакви доказателства. Според магистратите разследващите не разполагат нито с мотив за убийството, нито с уличаващ заподозрените ДНК материал, не е намерено оръжието на престъплението, нито пък има конкретни показания на очевидци.
25
1767
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
09 Август 2010 21:31
Правилно, да е жив и здрав човекът и както казва министърът,
със съдържанието на всички сегменти на функционирането на една организирана престъпна група
.
Важно е да не се затрие някой сегмент от функционирането.
09 Август 2010 21:55
И сега какво?Май шило в торба не седи.Ще се окаже че човека си стреля на месо от малък и само в съда не са наясно с последствията.
09 Август 2010 22:10
'Надявам се, че този път. ..', казал Цветанов, когато ...
'А дано, ама ...', казала циганката, когато ...
09 Август 2010 22:14
"Въпреки съпротивата на някои от органите на държавата, /ЦЦ/
Грамаден прогрес има в познанията му-преди седмица говореше за безсилието на държавата пред съда, а сега вече е проумял, че съдът е част от държавата.Ако му прочетат Конституцията...Шибана препоръка, пожради шибаността на адресата.
09 Август 2010 23:00
Надявам се, че този път ще имаме разбиране...

Надявай се ти. Ако стрелбата не е станала в съдебна зала, пред очите на съдия - няма доказателства!
10 Август 2010 00:16
"Дачи е човекът, който е стрелял по Камен Балбузанов - Куката и това с днешните процесуално-следствени действия се установява"

Странно изречение. нямаше да е странно, ако вместо "установява", беше казал "установи".
10 Август 2010 01:00
/:/ "...Според магистратите разследващите не разполагат нито с мотив за убийството, нито с уличаващ заподозрените ДНК материал, не е намерено оръжието на престъплението, нито пък има конкретни показания на очевидци..."
......................................... ......................................... .............
Според КОИ магистрати, бе, авторе?!?
Щото, нали, за магистратие-проктурори и за магистратите-долноинстанционни съдии ИМА достатъчно и годни Доказателства, обосноваващи и изискващи Мярка за Неотклонение "Задържане под стража"!
Въпросът и проблемът е, че, според горноинстанционните магистрати-съдии, НЯМА такива Доказателства!
Е, сега, на кои магистрати и ЗАЩО да хващаме Вяра- още повече, че и едните и другите са български Граждани и имат юридическо образование(даже, може би, са учили Правото в един и същ университет, при едни и същи професори)!
Е?!
10 Август 2010 04:29
При едни и същи преподаватели са учили, ама едни са станали право-даватели, а други подкупо-взематели...те там е разликата!
10 Август 2010 07:07
tub
[Напреднал][74]
10.8.2010 г. 04:29:56 При едни и същи преподаватели са учили, ама едни с

А тези, които не са чували, че има специалност Право, а са се учили за даскали по физическо оценяват действия на юристи?А, разбрах...те са свръхчовеци, могат и знаят всичко, не само са шибани, но от зелени човечета!
10 Август 2010 07:37
А тези, които не са чували, че има специалност Право, а...


До гуша ми дойде от ДИПЛОМИРАНИ ПРОСТАЦИ, в последните 20 години ! Публична тайна е, че дипломите се продават две за лев.Щом кавалера на орден Стара планина-проФ(ст) Владко Панайотов, направи минни инженери-партиините лидери на ДПС, без да знаят къде е МГУ, като никой от студентите не е чувал за него, пък ПРАВО се учи във всяко българско село, то коментара е излишен.И друг път съм правил коментар, че докато не се издухат от правосъдната система, всички учили и практикували тази професия до 10.11.89година(възпитаници на болшевишко-вешинската школа), няма да имаме правораздаване в България, а РУШВЕТОВЗЕМАНЕ!...
10 Август 2010 07:51
..."Дачи е човекът, стрелял...и това се установява..."

----------------------------
Блогът на Генек

10 Август 2010 08:07
В България нито преподавателите имат някакво значение, нито доказателствата имат някаква тежест в онова, което у нас се нарича съд. При едни и същи доказателства убийците на Борилски веднъж бяха оправдани, а после осъдени от една и съща т.нар. "съдебна система". Двете взаимно изключващи се съдебни решения вече са вписани със златни букви в историята на българското право.
*
Заради отсъствието на интерес у чужди посланици, пияната съдийка Личева, която прегази човек и избяга, получи условна присъда. Въпреки 3-те промила алкохол и въпреки кръвта и мозъка на жертвата по нейната кола, съдът прие, че Личева "не е разбрала", че прегазва човек, а се е напила след като се прибрала у дома. В много свинеферми достойнството и почтеноста са по-ясно изразени отколкото в съда.
10 Август 2010 08:08
Значи първо го задържаме и след това установяваме дали той е думкал?!
Очаквам тези дни да задържат и мен, според милиционерската логика на Цецо.
И прокурорите не могат да надскочат "себе си"
10 Август 2010 08:29
До 1995 г. в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК - законът, който определя как протича едно разследване и наказателен процес; кое може и кое не да е доказателство и как и от кого да се събира) се посочваше, че мерките за неотклонение може да се налагат, за да се установи "обективната истина". След това този текст отпада, защото е в противоречие с практиката на Европейския съд по правата на човека в Страсбург. В превод - не може един обвиняем да бъде задържан, за да се събират тепърва доказателства срещу него. Даже напротив - постоянен арест се налага, когато има непротиворечиви данни за това, че заподозреният е автор на деянието, в което е обвинен. Обвиняемият се задържа тогава, когато има данни за неговата вина. Чак тогава съдът преценява дали има опасност той да се скрие от правосъдието, да извърши ново престъпление или да повлияе на разследването.
Вътрешният министър Цветан Цветанов мисли по друг начин: "... с днешните процесуално-следствени действия се установява".
Веднага питам - чел ли е министъра НПК и от коя година е изданието му?
10 Август 2010 08:30
Бягайте животни, пискал и скачал Зайко . Щото който има тек м?ди лъвът ги реже.
Ми нали ти , пък и ние имаме по две?
Бягайте щото първо реже , после брои.
10 Август 2010 12:35
Значи първо го задържаме и след това установяваме дали той е думкал?!

Грешиш, бай Драгане.
В случая имаме думкане-1 и думкане-2.
Първо го закопчават за думкане-2, пускат го, премислят и след това го задържат за думкане-1.
Въпросът е - защо не го задържаха едновременно за думкане-2 и за думкане-1?
Жокер - и Хамстера го задържаха два пъти, и един друг от Октоподите също, а Гейзо май цели три пъти.
Реваншизъм на ЦветЦвет?
10 Август 2010 13:04
проф.Дървингов,
10 Август 2010 13:26
МВР арестува отново......
Значи тотално сменяме рефрена - да се чете: "Те ги пускат, ама ние пак ги фатаме!"
10 Август 2010 14:18
Абе, ако не сте го снимали в профил и анфас на местопрестъплението, не сте му взели ДНК и пръстови отпечатъци хич не се надявайте! Съдиите пак ще го освободят. Преди време Коце Маца каза, че нашият съд е на светлинни години пред германския.
10 Август 2010 14:25
Сашо Диков взриви ефира на bTV днес като не спести нито една критика на управляващите. Според Сашо Диков Божидар Димитров мисли с оная си работа, каубоят Дянков се държи като ученичка. „Цветанов прави неадекватни изцепки за съдебната система. Прокурорите са елементарни и прости, журналистите са слуги на управляващите. Борисов няма представа за 'правилно' и 'неправилно'. Алексей Петров е невинен”, каза още Сашо.

Тук
10 Август 2010 14:47
Алексей Петров е невинен”, каза още Сашо.

Че той престъпният субект Диков открай - време обслужва във всякакъв смисъл мутроборци и айдуци.
Преди да почне да се прави на обществен пророк, докато се мъчеше да лъже народа че разбира и от ритане на топка за едни трийсе сребърника слугуваше на пернишките мутри, дето налагаха насред стадиона собствените си играчи.
Сега явно е заслабнал и се надява на някой кокал от другаря Алексей Петров.
10 Август 2010 15:18
Слугуването е кофти работа. макар, че и аз бих поналагал наште футбалери. Особено от цесекато. Та, за слугуването - кофти работа е и ЦЦ и ББ и те са го минали този занаят.
10 Август 2010 16:38
Подобни боклуци трябва да се чистя, по време на арестуване.(даже, и преди това)Има много американски филми на тая тема.
10 Август 2010 16:44
нищо пак ще го пуснат....
10 Август 2010 17:17
Кронен Цайтунг": България се управлява от мафията

И Цецо каза същото.А мафията е престъпна организация, създадена чрез срастване на организираната престъпност и държавата....Нататък не смея да разсъждавам, защото ако попитам кой олицетворява държавата, пак ще стигна до Цецо.А е опасно, ако вестникът и Цецо говорят истини.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД