:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 247
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Атака и в Брюксел срещу пенсионната реформа

След като синдикатите заплашиха с протести срещу пенсионната реформа, нова атака идва от хората с увреждания. За тях намеренията на кабинета са да ограничи силно достъпа до различните видове пенсии, като ги прехвърли през 2012 г. към Агенцията за социално подпомагане и въведе подоходен критерий за получаването им.

Национално представените организации на хората с увреждания предупредиха вчера в открито писмо до НОИ и социалното министерство, че ще се обърнат към европейски организации и Европейската комисия. "Високопоставени държавни служители и политици се опитват да внушат, че хората с увреждания са източник на мащабни корупционни практики, водещи до завишен брой на лицата с увреждания и непосилни разходи за държавния бюджет", се казва в писмото.
4
1371
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
10 Август 2010 03:30
Да вземат да извадят следващия проект, че само се гадае от лафовете какво може да се направи.
Иначе идеята да се плащат от Държавния бюджет, а не от Бюджета на ДОО е много добра. Това трябваше да си го направят отдавна.

Разбира се, има и друг вариант - да се променят процентите на вноските между Фонд "Пенсии" и Фонд "Трудова злополука и професионална болест", като към втория бъдат преместени обезщетенията за за инвалидност поради общо заболяване, но идея си нямам какво ще помогне този "счетоводен" трик, освен за яснота ; -)))

То все се чудя и от съществуването на фонд "Общо заболяване и майчинство" за общо заболяване и майчинство, което включва осигуряването за временна неработоспособност, временно намалена работоспособност и майчинство; и защо не се администрира от НЗОК, ами тормозят хората от НОИ... но за там го знам отговора... навремето НЗОК е нямала административния капацитет да върши тази работи... и сега "май" още няма желание да го придобие този административен капацитет.

Жалко само, че всичките приказки по темата са да извадим парички от единия джоб, за да ги сложим в другия джоб, като единственото реално и сигурно вече, за което стана ясно, е бъдещото намаляване на пенсиите на хората в сравнение с пенсионираните вече.

А като краен резултат.... стимулират такива като мен да доизбутат да имат 15 години стаж, колкото да хванат минималната (социалната) пенсия, пък останалото на черно... или децата да помагат... то не че сега не помагат ; -)
10 Август 2010 07:58
източник на гигантските корупционни практики не са хората с увреждания, а мафията с бели престилки, която произвежда инвалиди от здрави хора.
крайно време е пенсиите за осигурителен стаж да не се изпащат от общ кюп с инвалидните. и държавата да вложи малко в разледване на ТЕЛК-овете - опрерация "Топал" (куц), например, и издалите фалшиви документи да връщат изплатените извалидни пенсии.
10 Август 2010 12:16
"Високопоставени държавни служители и политици се опитват да внушат, че хората с увреждания са източник на мащабни корупционни практики, водещи до завишен брой на лицата с увреждания и непосилни разходи за държавния бюджет"
----------------------------------
Защо, не е ли вярно? И те не внушават, а си го казват направо. И да, за получаването на тези пенсии е задължително да се въведе подоходен критерий.


10 Август 2010 16:47
Месеци след като вуйчо ми почина, получи решението на ТЕЛК.Тая мафиотска структура трябва да се разнищи, и да има много проснати докторя.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД