:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 552
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ПЪРВА ПОМОЩ

Спирт при изгаряне

Какво да сторите, ако вече сте се зачервили като рак? Мазането с кремове няма кой знае колко да облекчи болката. Най-добрият и изпитан метод е със спирт. Може да ви звучи невероятно, но обливането на зачервените места с какъвто и да е спирт (най-добре чист) веднага отнема температурата и спира болката. Освен това така няма да получите мехури и кожата ви няма да стане на парцали.

Ако обаче нямате вяра на спирта, налагайте пострадалите места с краставица или кисело мляко. И двете помагат. Но не и в такава степен, както спиртът.

Класическо средство при изгаряне обаче си остава пантенолът, който не е зле да сложите в аптечката, когато тръгвате на море.

Много важно, е след като премине зачервяването, да третирате редовно тези места със силно подхранващ крем. Така обаче няма гаранция, че кожата няма да стане на парцали. Дори това да се случи, продължавайте да мажете крема. Иначе рискувате да останете на петна.

Другата неприятност, която може да ви сполети след плаж, е слънчевата алергия. Първите признаци за появата й са ситните пъпчици, които ужасно сърбят. В никакъв случай не ги разчесвайте! Това ще утежни нещата. За целта трябва да пиете алергозан, както и да мажете с кремообразния му вид местата. Докато не мине алергията, не пийте никакъв алкохол и не пръскайте кожата с парфюми и дезодоранти.

По принцип на плажа е нежелателно да употребявате каквато и да е ароматизирана козметика, тъй като тя реагира под слънчевите лъчи. Абсолютно противопоказно е и носенето на метални бижута, тъй като от тях също се получават алергични обриви.

Алтернатива на алергозана при подобни пъпчици е компактната пудра, тъй като тя доста бързо изсушава засегнатите места.
5662
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД