:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 561
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
РАЗМЕРЪТ ИМА ЗНАЧЕНИЕ

Пола според фигурата

Ефирните модели "смъкват" килограми от ханша, вталените удължават
СНИМКА: РОЙТЕРС
Полите това лято са почти равностойни на роклите. Дизайнерите ги предлагат във всевъзможни варианти - разкроени или следващи очертанията на тялото, с волани или вертикални драперии, с колан или пристегнати с връв в талията, равни или диагонално отсечени в долния край... Всички са модерни. Разбира се, с някои общи и задължителни характеристики, например дължина между коляното и глезена и талия, смъкната леко надолу.

Материите, цветовете и десените са толкова разнообразни, колкото и кройките. Еднакво добре се котират памукът, ленът и ефирните разработки на коприна. Палитрата включва и типичните за сезона крещящи цветове в зелено и цикламено, и морската тема в синьо, и пастелната гама в беж и охра. Десените пък варират от хитовите за лятото големи цветя през микрофлората до графичните изпълнения в пепит, райе и каре.

При това голямо разнообразие изборът на модел следва да се определя не толкова от модата, защото тя позволява почти всичко, колкото от специфичните особености на фигурата. Кройката, материята и цветовете могат да скрият много от несъвършенствата на тялото. Предлагаме ви някои от най-често срещаните варианти на полата на модния подиум.



1. Ниско разкроена



Кройката на полата - вталена в ханша и леко разкроена от средата на бедрата - е подходяща за ниски жени, които искат да изглеждат по-високи. Задължително е обаче мерките на талията и ханша да бъдат ако не манекенски, то поне в рамките на нормалното. Памучната материя допълнително стяга отпуснатите бедра и задни части, а карето в тъмни цветове вталява. Моделът е от линията "Уикенд" на "Макс Мара" и е предназначен за свободното време. Добре е да се комбинира с вталена блуза или риза в един от цветовете на десена. Семпла чанта и елегантни чехли с остър връх и не много висок ток са най-удачните аксесоари към тоалета. В стила на ансамбъла се вписва и шалче в каре като полата.



2. Тип "камбана"



Наборите са основен мотив в конструкцията на този модел. В горната част те са постигнати чрез връв в талията. На ниво по средата на бедрата има волан, който отново чрез набори увеличава разкрояването. Така моделът получава значителен обем, който не е препоръчителен за широк ханш, но пък е чудесно решение за широки бедра и жени с наднормено тегло, но с правилни пропорции. Що се отнася до размерите на седалището, те могат да се прикрият донякъде, ако полата се комбинира с широка риза с дължина до ханша. Впрочем, тесните блузи и бюстиета не са подходящи за този модел пола. Аксесоарите трябва да са чехли на равна подметка и чанта от плат. Ако материята на полата е лен, както е в колекцията на "Макс Мара", също трябва да имате едно наум - образуват се издутини откъм задните части, които с всяко сядане стават все по-широки. Естественият цвят на лена се препоръчва само за слаби жени.



3. Елегантно вталена



Моделът от колекцията на Седа Манукян е идеален вариант за офиса, но едва ли ще задоволи напълно жените, които очакват чудеса. Линията на полата следва плътно очертанията на фигурата и трудно може да скрие недостатъци. Единственият плюс е материята - студена вълна, която стяга отпуснати задни части и бедра. Коланът в талията спомага за оформянето на елегантния силует на полата. Пепитените десени са класика, както и комбинацията от по-тъмни цветове, които изглеждат делово и донякъде вталяват. Полата може да се комбинира с потник и сако или само с риза без ръкави. Задължително е аксесоарите да са елегантни - кожена чанта с малки размери и островърхи обувки на висок ток.



4. Напластена



Продукт на новата романтична вълна са полите от напластени волани. Моделът на Ренато Нучи е изработен от ефирна коприна и шифон. Вталената линия в областта на ханша и бедрата обаче изисква перфектна фигура. Светлосиният цвят е много подходящ за летните вечери, но също не е в полза на жените с наднормено тегло, а диагонално пришитите волани подхождат само на високи дами. Моделът се комбинира най-добре с къси ризи с 3/4 ръкав, изработени от същата материя, или с вталени къси потничета. Екстравагантна визия ще добиете с миничанта и сандали с множество каишки и висок ток.



5. Асиметрична



Изглежда логично този модел да подхожда на пълни жени, но всъщност не е така. Тясната талия и прекалената широчина в долния край, постигната чрез веревно разкрояване, се препоръчва само за слаби и високи жени. Освен това диагоналното райе в светли краски по-скоро качва, отколкото сваля килограми. Моделът на дизайнера Антонио Марас е подходящ за всекидневна употреба. Комбинира се с корсет в синьо или бяло. Най-добре стои, ако се обуят отворени чехли с тънки каишки на нисък ток. Размерите на чантата остават въпрос на вкус.



6. Високо разкроена



Изключително женствена и елегантна пола, подходяща повече за улегнали жени, отколкото за тийнейджърки. Кройката, която е с високо разкрояване от ханша надолу, е универсална - подхожда и на слаби, и на пълни дами. Причината: създава чувство за съразмерност. Моделът на Донатела Версаче от колекцията "Джани Версаче" е изработен от коприна. Въпреки че материята пада тежко, не пречи полата да се носи и през деня. Актуалният десен на големи цветя е върху черен фон, което е добре за пълните жени. Позволените комбинации са с втален потник или широка риза, спускаща се малко под ханша. Затворени чехли на нисък ток и елегантна кожена чанта допълват тоалета.



7. Вертикално драпирана



Моделът на "Етро" е идеален вариант за прикриване на широк ханш. Магията се дължи на пришития към талията волан, който завършва с вертикални драперии отпред. Вталеният силует на основата има и още едно предимство - удължава фигурата. Ако материята е трикотажна обаче, нужни са стегнати мускули на бедрата и задните части. В противен случай се насочете към коприната. Вечерният вариант може и да е от сатен, но трябва да знаете, че блясъкът на материи е враг на наднорменото тегло. Полата може да се комбинира с ефектно бюстие без презрамки или с блуза с широки ръкави, тип "камбана". Обувките трябва да са на висок ток, а чантата - малка и кокетна.



8. Разкроена чрез волани



Кройката е универсална - стои еднакво добре и на слаби, и на пълни жени. Разкрояването чрез волани открай време е предпочитан вариант за прикриване на излишни килограми. Всъщност идеята е по-скоро да се избегне прилепването на материята по тялото, а чрез плавното разкрояване да се създаде елегантна линия. За това помага и коприната, от която е изработен моделът на "Кашарел". Пола на волани най-добре се комбинира с ефирна вталена блуза с дължина малко над ханша. Може да се носи с отворени чехли с тънки каишки или с обувки на нисък ток.



Снимки: сп. "Ел"
5829
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД