:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 110
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стефанова се изкачва до №14 в световната ранглиста

СНИМКА: CHESS-NEWS.RU
Пред погледа на новата световна шампионка Анна Ушенина (в средата) президентът на международната федерация по шахмат Кирсан Илюмжинов се готви да сложи кожена шапка на главата на Антоанета Стефанова по време на вчерашната церемония по закриване на световното първенство за жени в Ханти-Мансийск.
Гросмайстор Антоанета Стефанова ще се изкачи с 5 места в световната ранглиста по шахмат за жени, благодарение на забележителното си представяне в дамския шампионат на планетата в Ханти-Мансийск (Рус). В събота 33-годишната софиянка не успя да спечели короната за втори път след 2004 г., понеже отстъпи тайбрека на финала срещу Анна Ушенина (Укр) с 0.5:1.5 т., но въпреки това прибави впечатляващите 24.6 т. към своя индивидуален коефициент ЕЛО.

Новият рейтинг на Стефанова от 2515.6 т. й отрежда 14-а позиция в моментната ранглиста на жените. В официалния списък на международната федерация (FIDE) за декември българката фигурира под №19 с ЕЛО 2491, понеже класацията бе актуализирана преди края на световното първенство и в нея не бяха отчетени резултатите там. В Ханти-Мансийск Ети извоюва 8 победи, 4 ремита и 2 загуби в 14 партии с класическа контрола. Стефанова изигра и 4 ускорени партии, в които постигна 2 победи (срещу французойката Мари Себаг), реми и загуба (срещу Ушенина), но те не се отразяват върху коефициента.
731
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД