:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,482
Активни 407
Страници 1,405
За един ден 1,302,066

Меси е само на гол от рекорда

Аржентинецът вкара два пъти за "Барса" при разгрома над "Атлетик" с 5:1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Меси се радва на своя втори гол и пети за "Барса" срещу гостите от Билбао
Лионел Меси вече е само на един гол от абсолютния рекорд във футбола по попадения в рамките на 1 година. Аржентинецът вкара два пъти (в 25-ата и 70-ата мин.) за "Барселона" при разгрома с 5:1 над "Атлетик" и вече има 84 попадения през 2012 г. Повече - 85, е реализирал само легендарният германски нападател Герд Мюлер през 1972 г.

До края на 2012-а пред Меси има 4 възможности - три мача в Примера дивисион (гостувания срещу "Бетис" и "Валядолид" и домакинство срещу "Атлетико") и един в Шампионската лига - домакинство срещу "Бенфика". На двубоя с португалския вицешампион, който е в сряда (5 декември), аржентинецът има шанс да бие още един рекорд. В момента той и Вивиан Джон Уудуард са единствените футболисти, вкарали по 25 гола в международни срещи (за национални отбори и в клубни турнири) в рамките на година. Уудуард е сторил това през 1909-а в 10 мача за Англия.

С разгрома над "Атлетик" пък "Барса" направи най-добрия старт на сезона в историята на Примера дивисион, като подобри този на "Реал" - 12 победи и 2 равенства от сезон 1991/92. Селекцията на треньора Тито Вилянова вече има актив 13-1 и 40 т. С 11 т. по-малко е "Реал", който би с 2:0 "Атлетико" в дербито на Мадрид с голове на Кристиано Роналдо и Месут Йозил. "Атлетико" обаче остана втори на 6 т. след "Барса", докато "Реал" е трети.

В този 14-и кръг бе уволнен треньорът на "Валенсия" Маурисио Пелегрино. Причина стана домакинското поражение с 2:5 от "Реал Сосиедад", след което вече са чак 11-и с 18 т. Очаква се на поста да бъде назначен Луис Арагонес.
2
985
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
02 Декември 2012 19:55
В близкото бъдеще всички голови рекорда( и голови пасове!!!) ще бъдат на Лионел Андрес МЕСИ!
Официалните голове на ПЕЛЕ са 560 и е сегашният лидер на статистиките.Меси на 25 години има почти 300(в момента 290).Да е жив и здрав , за 7-8 години като нищо може да отбележи още 260 гола.Ако ПЕЛЕ е Кралят на футбола ,МЕСИ ще е ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ФУТБОЛА!
02 Декември 2012 20:01
Малко уточнение към статията-освен тези мачове Меси(теоретично) може да изиграе още два мача за Купата на краля.Ако играе в тези мачове ,ще е защото тренерът го иска,а не за рекорда-в предишните два мача срещу Алавес Меси не игра.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД