:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,003,396
Активни 384
Страници 1,319
За един ден 1,302,066

България - в елита на преобразената Световна лига

Волейболистите ни ще домакинстват само 2 пъти срещу 5 отбора през 2013 г.
Коренни промени въведе международната федерация по волейбол (FIVB) във формата и регламента на Световната лига. През 2013 г. в най-комерсиалния мъжки турнир за първи път ще участват 18 вместо 16 отбора и те ще бъдат разделени поравно в 3 групи. Решението бе взето в събота, на заседание на съвета на FIVB, отговарящ за лигата.

Разпределението на тимовете ще бъде направено по "системата на змиорката", като се вземе предвид световната ранглиста от 13 август 2012 г. Така България (№8 в света) попада в гр. А заедно с тимовете на Бразилия (№1), Полша (№4), САЩ (№5), Аржентина (№9) и Франция (№16). В гр. В се събират съставите на Русия (№2), Италия (№3), Куба (№6), Сърбия (№7), Германия (№10) и Иран (№14), а в гр. С засега сигурни са само отборите на Канада (№18), Корея (№22), Финландия (№31) и Холандия (№41). Последните два участника в Световната лига догодина ще бъдат определени на 15 декември.

Мачовете от груповата фаза ще се играят в 5 уикенда, като трите отбора с по-предно класиране в ранглистата от всяка група ще имат предимство да домакинстват 3 пъти и да гостуват 2 пъти. За трите отбора с по-задни позиции във всяка група важи обратното, което означава, че българската селекция на италианския треньор Камило Плачи ще има само 2 домакинства догодина. За финалите вече ще се класират не 6, а 8 отбора - първите 3 от гр. А и гр. В, победителят от гр. С и домакинът на финалния турнир, който трябва да бъде избран най-късно до края на януари.

Според предварителната програма борбата в групите трябва да бъде открита в уикенда на 1 и 2 юни, а финалите са насрочени за 16-21 юли. Цялостният календар предстои да бъде оповестен, когато бъде финализиран списъкът с участниците.

Тоталното преобразяване на Световната лига идва неочаквано, още повече че миналия месец FIVB съобщи предварително разпределение на участниците по стария формат с 16 отбора в 4 групи. Първоначално бе обявено, че България ще играе в група с Русия, Сърбия и Куба.
2
1915
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
03 Декември 2012 07:33
Като цяло добро решение. Спортът е изклЮчително ограничен в броя нации участващи на големи първенства и турнири. Винаги едни и също 12-6 състава. Трябва да се прави нещо за преобщаването и на малките нации, за да може да се развива спорта и при тях.

А нашите, ако имат някакви възможности и амбиции, този формат и група им дава идеалния шанс да ги демонстират.
03 Декември 2012 10:58
Според мен го направиха за да дадат шанс на японците да се доберат до финалите. Ако погледнем състава на третата група ще видим, че тя е значително по-слаба от първите две.
След като ще домакинстваме само два пъти дали ще се даде шанс на Варна да е домакин или всички срещи пак ще се играят в София?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД