:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 123
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Левски" отново търси отбор на Арш

Шюрд Арш
Нападателят Шюрд Арш продължава да е собственост на "Левски", след като пропадна възможността да премине в холандски тим. Голаджията не бе одобрен от НАК "Бреда" и "Хераклес" заради цената, сложена му от българския клуб, и сега неговият мениджър Николай Жейнов му търси отбор в Украйна, Русия, Китай и Турция. Не е изключено обаче Арш да се присъедини към подготовката на "Левски", въпреки че треньорът Илиан Илиев няма нужда от него. В момента "сините" имат двама централни нападатели - Базил де Карвальо и Жоао Силва.

В същото време двама от основните футболисти на "Левски" - Дъстли Мюлдер и Кристовао Рамос, започнаха тренировки наравно със своите съотборници в Агиа Напа (Кип). В първите дни на подготовката двамата работеха предимно във фитнеса, тъй като имат здравословни проблеми. Португалецът претърпя операция на херния и това му пречи да стартира зимната подготовка. Оплакванията на холандеца пък бяха от болки в глезена, но и той вече е напълно възстановен. По време на първата тренировка вчера проблеми с дясното коляно имаше защитникът Нуно Пинто, но това не му пречи да тренира наравно с останалите във второто занимание.
52
1028
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
52
 Видими 
15 Януари 2013 20:24
Като си излекува кокошите тръни по петите, може и да си намери отбор.
15 Януари 2013 20:42
Юношите!
15 Януари 2013 20:57
Натисни тук
15 Януари 2013 21:00
Статията отгоре е написна от ЦЕСЕКАРЯ Стефан Ралчев. Шапо!
15 Януари 2013 23:10
Докато се чудех и аз как да дам едно рамо на днешния форум, прочетох и последният пост от снощния. Разгеле, видях, че главен герой в мнението на подхваналият ме сутринта Siomi пак съм аз. Той обяснява на защитаващия ме Мейнджъра защо не може да ме понася.


"...ПС, ЖМ, ГА, Драгой - за всеки влак си има пътници, но това определено не е моя вагон. Няколко абзаца трябва да прочетеш, за да знаеш какво те чака декада напред. Тяхната цел е сеенето на злоба и омраза, писане основно против смъртния враг и манипулиране на феновете. Естествено отдавна не съм ги чел, но не вярвам да са се променили, а и не вярвам и да искат да го правят. Интелигентен човек знае много добре какво и откъде да чете и къде да сложи границата. Колкото повече хора не ги четат, толкова по-нормален може и да стане футбола ни."

Така, както гледам, футболът ни се приближава към своята нормалност, тъй като мен не ме четат около милион, милион и половина българи, Плюс форумните ценители Сиоми, Лайстна, Цанев, Завинаги...Има някакъв шанс за футбола като цяло. Но ако престана да съм гвнимателен към земляка, хванал влака за средната класа към фиордите, мога само да му обърна внимание - поставил ме е в компанията на едни хора, които все пак могат да пишат добре. А другото е, че аз не се препитавам от нещата, които изрежда - сеене на злоба и омраза.... Нито лев не съм получавал за своя, все пак, донякъде квалифициран труд . И през повечето време го правя, за да се противопоставям на писачи, които точно това правят срещу любимия ми клуб - клеветят го, фалшифицират историята ни, манипулират факти и повърхностни информации...

Това е моята Кауза, моята романтика на моята си възраст - да се противопоставям на лъжите и измамите, а не да лъжа и мамя. Ако Siomi -то беше забягнал през дунав мост не във Финско, а примерно, в Браила, по щеше да схване обстановката, в която съм се поставил...

Но да не се отплесвам, а да поканя Сиоми да откликне по същество - под статията за Булсатком поствам последната статия от Блога, за да не спамя под тази по четивна статия . Молбата ми е да я прочете и да посочи къде точно са пасажите, където аз блестя със злоба, манипулации, омраза и всичко останало.

Ами когато се явяваш някъде като някакъв "чистофайник", трябва по някакъв начин да показваш и разликата...

16 Януари 2013 06:03
От "Левски" хем искат да се оттърват от Арш хем са му сложили цена, която отказва всички желаещи от него. Да не говорим, че още един нападател, който все пак умее да вкарва, винаги може да ти бъде от полза, дори и като резерва. Ама май не искат да му плащат заплатата.


__________________
Драгой, един съвет, ако приемаш такива от "лошите" левскари - след като имаш самочувствието, че те четат 6 милиона българи не е лошо да си пооправиш правописните грешки. Особено в имената (или прякорите) на те тези, към които се обръщаш.
16 Януари 2013 10:30
Драгой,
не ти обещавам да го прочета, но ако имам време днес ще го погледна. Приказвах за първите ти "поствания" тук във форума. Като си обичаш толкова много отбора, не виждам защо обръщаш толкова много внимание на опонентите? Много пъти съм хващал, че за теб има само добро и лошо, което според мен не може уважаващ себе си човек да го допуска. Но това си е форум и си изказах мнението - пиши си там, но дано не оказваш влияние на прекалено много хора.
А Бак за пореден път е прав - не може да не изписваш имената на събеседниците си правилно и да искаш от тях да те уважават. Това важи и за отборите, но това е друга тема...
16 Януари 2013 11:11
Мое мнение. Когато четеш предубедено или караш по диагонала или най-често се доверяваш на оценката на съмишленици действащи на принципа "не съм го чел, ама не е прав" няма как да се получи адекватна дискусия. Да слагаш антибатковиста ЖМ който отдавна не вижда нищо добро в сегашния ПФК Левски АД и да изкараш, че сред журналистите-хардлайнери левскарите са мнозинство издава само едно. Въобще не си в час. Като добавим и основното, че статиите на Драгой винаги са реплика какво друго ни остава освен да кажем. Няма смисъл да се "изясняваме". Всеки да си копае в неговата леха, пък каквото-такова.
16 Януари 2013 11:18
Кара, ако коментара ти е за написаното от Suomi, то прочети още веднъж второто изречение от него и ще рабереш, че то се отнася в много по-голяма сила за написаните след него в същото мнение изречения отколкото за тези писани от нашия приятел с червения потник.
16 Януари 2013 11:36
Кара,
нещо обиден ли го раздаваш? Обърни се директно към мен, а не само зад гърба ми да лееш... вода. Писах, че мненията ми се базират първите абзаци или статии на споменатите хора. Както и писах, че едва ли ще се променят и не виждам смисъл да ги чета нито по диагонал, нито на кестерме. Да разбирам ли, че ти ГА и ПС ги четеш открай-докрай, при положение, че не харесваш какво пишат?
Бак
сега като се замисля май никога не съм писал целия ти ник(най-вече от уважение към филма ) - така че май уважение никакво.
16 Януари 2013 13:39
оххх, пустият му Сиоми! Зная, че е грешно обръщението, но ще гледам да компенсирам с по-смислен текст. А откъде знам, че ще е по-смислен? Ами просто аз съм по-креативният опонент. Признавам, че и това не го схващам като смилъл, но е модна дума, каквоп да се прави. Щом съм завързал спор с форумци, които са надскочили с много Блога на Драгой и особено неговият главен редактор и единствен автор...

Всъщност, спор няма, има щастливо попадение на един трол, който се чуди как да се стопли през своите "зимните недели", във виртуала на южните предели. И тръгва оттам, че преди време четял някого си, той не му харесал, и оттам насетне оня му служи за пример какви не трябва да бъдат форумците и авторите, ако искат да бъдат харесвани от тук до Лапландия...

Разбира се, този Сиоми, колкото и да съм небрежен в обръщението си, е прекалено зализан, за да ми пасне на дискусията. А тематично тя е широкоизвестна - до празненствата по случай стогодишнината на любимия ми клуб "Левски" името му да се прочиства от всичко, което незаслужено му е налепено от рожбите на Коминтера.
Не е изчерпателно, но достатъчно, за да бъда разбран защо съм толкова различен и неразбран от чистофайниците, за които форум означава развлечение, място, за да показваш колко си широко скроен като любител на "футбола без граници", а също и да постваш за любителите разни справки за играещи се по светра мачове, състезания по биатлон, по багминтон, кърлинг и др.

Несходство в характерите, биологични и поколенчески различия, комплекси от жени, принудени да твърдят пред медиите, че размерът няма значение...

И други подобни, но от "виртуали" като Сиоми със сигурност няма да имам комплекси. Имам само полза - дават ми повод за изказвания като горното. А също и убеждението, че "шестте милиона българи", които, за разлика от Bak зачитат самоиронията ми, ще са зад мен пред урните, когато дойде ред да да се казва "за Драгой" или "против Сиоми"
16 Януари 2013 13:54
Самоиронията, бачо Драгое, е тънка работа... Що сме я бистрили пущината из сий форум доста преди да пропишеш и ти в него и все не успяхме да се съгласим що е тя и има ли почва туканка. 'Ма знам ли, сигур ще да е щот' ний сме по-прости, не списваме ни блогове, ни пътеписи...

Виж самодоволството, самозаблудата, грандоманщината са малко по-друга работа. Но нейсе...
16 Януари 2013 13:57
Драгой,
виж си последните постинги към мен и обидните епитети които постоянно лепиш и пак ми отговори за злобата. Ако те взимах насериозно би трябвало да се обидя, но ти казах към коя група си ми и към която така те е страх да се наредиш. Така, че както обичаш надмено да казваш - обърнах ти внимание и сега хайде всеки по пътя си.
Явно нещо от периода ти в "Червено знаме" е отприщило бента, но не съм специалист.
Бегай да громиш Пиргов - знаем че можеш.
16 Януари 2013 14:19
Драгойчо, мили,
тук всички знаят, че прочистваш името на любимия клуб от "несправедливи обвинения" чрез нескончаеми злонамерени нападки към ЦСКА, при които използваш немалко обидни слова не само към клуба, но и към опонентите.

И се впечатляваш най-много, когато някой вместо "в" използва"ф". А защо не призова поне един път своите колеги левскари правилно да изписват ЦСКА? Защо ли питам?
16 Януари 2013 14:25
Dokich, това което казва Suomi
за всеки влак си има пътници, но това определено не е моя вагон.

не е ли едно към едно с твоето:
Всеки да си копае в неговата леха, пък каквото-такова.

Макар че не е лошо и да се добави "стига да да не се опитва да си изхвърля боклука в тази на съседа". А така, като гледам що shit е докарал др. Цоло от глогинака, си е направо задължително!
16 Януари 2013 14:34
Боже, каква сряда, какъв следобед!...

Така, да започнем с Пиргов, когото аз убедително упреквам в подбуждане на подстрекателстрво, и се върнем към момента, когато Сиомито духовито подмята, че форумът отново си имал Суровянски, което значи Драгой. Но това не било обида - от един абсолютно безразличен ми от година-две форумец. Който обаче ме е дебнел, без да ме чете и без никакакво мое предизвикателство стана причина за сегашната кавга. От която той се оттегля като типичен "чистофайник"
Че повлече и други, трудно понасящи ме ветерани, които на друго място и доста анонимно са ме наричали "срам за левскарите"...

Нали думата дума отваря, аз sym от тези простосърдечни примати, pропуснал да се запише в някой от първите курсове по самоирония в някога славния форум, I сега изпаднал в положението на самовлюбен, самодоволен и надупчен от акнето на грандоманщината...

Каква форумна грандоманщина, бре хора! Аз, ако я имах, тя на 72-годишна възраст ли щеше да се появи. И точно тук ли

Впрочем, може да има нещо такова - щом започвам да гледам като на бели мишки някои хора тук. Толкова предвидими, че лаборантът може сам да поставя етикетите, без да има нужда от професорско заключение. Е, има и бели мишки ветерани, които си искат признанието, но когато е за сметка на някой различен в "клетката", стига се и до спешен консулт

А пък съм и излишно чувствителен, май. За пореден път ще го обмисля - в частта "форума за ветераните"

Не, не...Оставаме, оставаме, оставаме... Върнах се да го кажа, след като мярнах над себе си поста на един от най-любящите ме форумци - сър Илийчо, от "бежанския лагер". Понятие, което в никакъв случай не съдържа битовизъм. ..
16 Януари 2013 14:40
Драгой, ти на 7:2 ли си наистина?
16 Януари 2013 14:45
Драгой,
лични нападки към мен имаш не от снощи, така че не ми се прави на ощипана мома. Това, че се обиждаш от сравнението със Суровянски не ти дава право да сипеш обидни епитети. Повече от твоята прочута самоирония не е излишно да видим някой път.
Успокой се и започни рутинния отговор срещу врага, комунизъм, откоси, бла/бла и после се чуди защо те сравняват с този и онзи. Пушечни изстрели, бушуване в главата, чаршафи, истини и истини и после кой Драгой, кой Петко - иди разбери - и двамата лежат гръб до гръб в окопа.
Но както и ти каза - ти на тези години ако не си разбрал това или онова, никой няма да ти помогне да го разбереш вече.
Значи да обобщим сентенцията на деня - всеки, който сравни някого със Суровянски или ГА, Жалкин и т.н. е свободно да се обижда по всякакъв начин и естествено никога не е прав.
16 Януари 2013 14:56
Сиоми, аз пък ти предлагам повече да не фамилиарничиш с мен! Става ли? Ти си безличен калабалък, сега малко се пооблажи, стига ти толкова

Пък и на форума му стига - поне до полунощ рекламодателите ще кълват по интереса, предизвикан от един самозванец срещу един кандидат на славата. А и да оставим малко работа и за скаутите на нобеловия комитет

СИНИЯ ГРЪМ, на толкова съм, какво да правя

Преди да вляза в този форум дори се чувствах на много повече, но тук се сблъсках с какви ли не бабички, които ме подмладиха
16 Януари 2013 15:09
Работата е страшна.
Един същински Наполеон напъхан в спортен форум.
16 Януари 2013 15:09
Аре СЕГА др. Цоло, бегай да си пиеш Апчетата, че дъските ти съвсем се разхлабиха. И бегай по-бързо, че какво ще има да правят без теб, чакат те "6 милиона българи" да им намажеш филиите с мас, белким се облажат.
16 Януари 2013 15:26
Фин, пак е нещо. Разпознал си се от раз. Ерго, имам съм основания да си кажа приказката.
Проблемът е, че отказвате да погледнете на другояче мислещите извън тясноведомствениете си камбанарии, пак били и две както е при теб.
Както виждаш, виждам и едното и другото, справка и днес със статията на Стефан Ралчев.
Кой разбрал-разбрал. За мен темата е изчерпана.
16 Януари 2013 15:51
Suomi
Не си прав. Има една разлика между онзи Умерен прогресист и този Драгой.
Първият имаше Академия, вторият има Блог.
Иначе са като две капки вода, вярно. По всички параграфи.
Честно казано, не съм очаквал, че някога ще се появи на син еквивалент на оня шемет. Ама на, ей го.
На Докича може и да не му се иска да го види, но ...... факт.
16 Януари 2013 16:23
И се впечатляваш най-много, когато някой вместо "в" използва"ф". А защо не призова поне един път своите колеги левскари правилно да изписват ЦСКА? Защо ли питам?


Доста отдавна имам желание да попитам някой грамотен чорбар ЗАЩО трябва да се пише ЦСКА, а не правилното на български език Цска!?! Докато беше абревиатура - ясно, но сега?!? След като е име, а не абревиатура - защо трябва да се изписва само и единствено с главни букви?!?
Предварително благодаря за (евентуалното) разяснение.
16 Януари 2013 16:56

Я, Бацко
За много години
16 Януари 2013 17:03
Да разбирам ли, че ти ГА и ПС ги четеш открай-докрай, при положение, че не харесваш какво пишат?

Фин,
той освен че ги чете открай докрай по няколко пъти, после стига и до извода, че така била мислила цялата червена общност! Ло-ги-ка!

16 Януари 2013 17:07
Проблемът е, че отказвате да погледнете на другояче мислещите извън тясноведомствениете си камбанарии, пак били и две както е при теб.

сериозна работа!
тесноведомствени камбанарии
16 Януари 2013 18:27
Хубав форум, хубави хора

Ама някой трябва да се жертва, че и посредствените да дадат всичко от себе си...

Инак се очерта пролетният /нов, стар/ проблем на любимия отбор - сам срещу всички
Но ако Бог бъде с "Левски", както днеска беше с Драгой, няма нищо страшно
16 Януари 2013 18:53
Я ,тук имало развитие! Господ вече проговори на Драго
16 Януари 2013 20:15
Оооо, ПиПончо

За много години и на теб! Дано "Вила" се оттърве и тая година.
16 Януари 2013 22:19
как е мумшета, лекарствата вземате ли си ги редовно
16 Януари 2013 23:05
Драгой, какво им се обясняваш на червените въшкари? Свърши се техната. Зер едни ПОЛУ финали им останаха и черно белите спомени, когато цура издигаше снага под строгия поглед на партията майчица. Червени въшкари вие отдавна сте едно нищо,ок:-)
17 Януари 2013 01:47
Добър вечер
Когато влязох във форума преди няколко дни, ми направи впечатление, че моя любимец Тънката ЛайсТна е открил ‘Пътя, Истината и Живота’ в сайта на доказания олигофрен ПС.
Понеже много обичам ТЛ и останалите наши червени приятелки, реших да ви постна истинската история на цдна, за да се спрат малко смешките и вярата им в непорочното зачатие!

Естествено, както и предположих, едва ли някой от тях е прочел, какво постнах, но пък всички дадоха мнение в духа на ‘епа такова животно нема’
Направи ми впечатление, че дружно пожелаха да покажа историята и на Левски, а стига съм гледал само цдна . . .

Мили, червени приятелки,
Историята на Левски я има навсякъде! В нея няма спорни моменти!
Левски е създаден, като футболен клуб по нормален начин и затова е събрал толкова много нормални подръжници!
За да не се чувствам длъжен, ще ви я препостна пак!
Естенственно не на български език, защото това ви е втори или трети майчин и нема да разберете!

Тъй че, enjoy
17 Януари 2013 01:47
Levski



Short history of the club:

The idea, a sports club to be founded, arose in 1911's among few Sofia pupils of junior high school of the neighboring area of the streets Vitoshka, Skobellev and Patriarch Evtimy. Five sporting clubs such as: "Club Football" (Matinkata), "Razvitie", "Botev", "Rakovsky" and "Football Club" (Savata) had already been founded in Sofia by that time. That's why the newly established club was informally called "The Sixth Club". The development of the new club was restrained because of the immature age of its members and the two Balkan Wars broken out next year.
The pupils' dream didn't become a true till the spring of 1914. On the 24th of May, the same year, a constituent assembly took place on the ground of the local area called "Moghilkata" where a group of 20 - 30, already, high school pupils established officially the new sporting club. At the suggestion by Boris Vassillev (Borkisha), the club was given the name "Levski", an adopted name of Vassill Levski, the greatest Bulgarian revolutionary from the era of Turkish oppression.
The governing body was appointed by the Assembly: a club executive -Vladimir Gheorghiev (Vladissa), a deputy-executive Gheorghi Manolov (Manoleto), a club secretary- Krum Dinkov, an exchequer - Boris Vassillev (Borkisha), members-Stefan Toshkov and Atanas Yankov, a club steward Kostadin Manolov. As for control committee were appointed Zaphir Abrashev, Krum Trayanov, Lubomir Tchavdarov.
The club's managerial staff were the team's players as well.
A club's organization chart was compiled and appointed by the Home Secretary a few months later. The club's full name "Sofia Sporting Football Club LEVSKI" could be read on the front page of the Home Office ordinance № 744 of 23rd of May 1919. The heading article was "... Establishes on the 24th of May 1914 a "Sofia Sporting Football Club LEVSKI".
17 Януари 2013 01:48
In 1934 in accordance with a request from the Home Office a new registration of sporting clubs in the country was made. A Court Order № 519 of 28th of June 1934 issued that the Sporting Club "LEVSKI" was registered as a corporate body.
In the autumn of 1944 with the methods of total managerial cleansing along with political pressure a new legislation of the sports clubs was made by then established communist regime. It merged "Levski" with the "Post Office Sporting club" (POSC), previously known as Sport Club "Prince Cyril". A new merged club got the name POSC "Levski". Under such a name club existed no longer than a year, then it was given back the previous name, but with the abbreviation A.O ahead the club's name "Levski" which stood for Athletic Organization.
A consecutive structural transformation of the sports club was made in September 1949. According the new coined law the clubs' ownership was taken from their presidents and handed to the various state's department's management under government's supervising. "Levski" became "Dinamo", a club managed by the Board of Workers of food Processing industry. Such a Soviet principles of sports management was established to the other clubs as well.
In April 1957 followed by new state interference the old club's name, "Levski" was restored and licensed to practice sport activities on the grounds of Sofia's quarter of "Vassil Levski". The club's status remained the same until the end of 1968, when a new insane reorganization was being under the way. A new merging of a few clubs into one, launched by the communist government had in mind to make mark country's sport to the European and world standards .The state decision to merge "Levski" with "Spartak" (a home office's Managed clu turned the club into militarized sport organization with an absurd name "Levski Spartak". That merging ended in June 1985 during the F.A.'s Cup final match between archrivals CSKA and "Levski" when outrageous scenes of fights and violence between the two teams' players lead to severe government punishment for the club. Levski's managers, players and club president were sacked by the Ministry of Sport, the managing club structures were reorganized then the club was renamed to "Vitosha" by the State's powerful General Secretary Committee of Communist Party.
Nevertheless in 1990 the club took back its original name. Since 1998 the club has already obtained the status of Ltd. as a professional football club, nowadays its full name for the officials is PFC " Levski"- Ltd. However at the hearts of the generations of its supporters the club's name has remained simply "Levski". The other names being given to the club through the years by the tyrannical communist regime will remain in club's history either as an awful mark about the times of pressure on one hand or on the other as a warning to everyone who forgets the national poet Ivan Vazov 's words: "…the flame eternal by itself couldn't be ceased …" .
17 Януари 2013 01:48
The kits:

Initially the players wore jerseys with red and yellow vertical stripes and black shorts. The kit was bought from Romania and it was club's official kit from 1914 till 1920. The blue has become club's colors since 1921 while yellow is usually worn as an away jersey.

Натисни тук

The emblems:

The first club sign was designed in 1922 by Mintcho Katchullev. A blue square with a handwritten Cyrillic letter "Л" (L) of yellow and red color. At both square's upper corners were written the letters "С" and "К" (for sport clu. This had been the club badge until 1949, when it was replaced by hexagon shaped badge with vertical stripes of yellow, red, blue and white as a background of handwritten letter "D" for "Dinamo". Next one was a blue and white shield with a red horizontal stripe at its upper end and letters "Л" and "С" for ‘"Levski Spartak".During the shamefull period 1985-1990 when the club was called Vitosha the emblem was a Cyrillic letter "B"(V) with a flying ball in it's upper part.Since 1990 with the return of the name the original emblem was also returned to use.There's a modern version of the emblem with a shield shape and without the red&yellow colours but it's not approved by the majority of fans so hopefully in the following year the original emblem will be returned.
17 Януари 2013 01:50
(снимка: натиснете тук)
(снимка: натиснете тук)
(снимка: натиснете тук)
(снимка: натиснете тук)
(снимка: натиснете тук)
(снимка: натиснете тук)

17 Януари 2013 01:54
The Stadiums:


At the beginning the club didn't own a stadium and trainings were done on the pitch called "Moghilkata".
A few years later around 1919 - 1920 the trainings were moved to the pitch of the 5 th Sofia's Regiment Infantry, now it is the place where the memorial "1300 years of Bulgaria" has been erected .
The first terrain given to the club by the Municipality was in 1924, a land close to "Orloff most", then it was in the end of the town, a place usually used by the people to throw their rubbish.
The stadium was built in 1934 with the volunteers' labor and finance.
The "Levski" pitch is one of the most used pitches in the capital. Hard cindered, with a track athletics surrounding it and stands for about 10 000, this was the place not just for league matches, but for national athletics championships too.
The estate was generally valued for about 15 000 USD of the 1934's prices. It became the most used ground in Sofia for various sport events.
In 1949 the communist governing state decided to build a new national stadium right on the site where the pitch "Levski" had been built with the volunteer labor of people. The club was temporary permitted to do its trainings on the "Yunack" pitch, then in 1952 it was given a site for a new stadium in the area of "Ivan Vazov" quarter.
Its official home matches the team plays at the new national stadium, which was named "Vassil Levski" for Levski's fans reassurance at least.
In 1960's the club was given a new site to build its third stadium on the ground of the 5th capital's quarter "Gerena". The architect of the new stadium was Lazar Parashkevanov, it was being build for 3 years. The inauguration of the stadium "Gerena" (which formal name was "Levski" was on the 10th of the March 1963.
After the merging of "Levski" with "Spartak" in 1969, on the area surrounding the stadium was built a sports centre for gymnastics, boxing, weight lifting, volleyball etc. The centre has 4 training grass pitches as well.
Since 1990 the stadium has borne the name of its most famous player "Gheorghy Asparukhov". Its pitch's measures now are 120 x 90 sq. meters with stands for 30 000 people. Totally renewed and modernized with the financial support of "Gheorghy Asparukhoff stadium Foundation", these days it is one of the most modern stadiums within the country.
17 Януари 2013 01:54
The Legend:

GHEORGHY ASPARUKHOV
IT IS JUST A REMEMBRANCE WHAT HE LEFT FOR US.




Born on the 4 th of May 1943 in Sofia, tragically died in a car crash accident on the 30th of January 1971. He palyed for "Levski" from 1960 to 1961, then from 1963 to 1971. Durring his military service he played for "Botev" Plovdiv in season 1962 - 1963.
First official match for Levski: 22.09.1960, Levski vs Lokomotiv.
Last official match : 28.06.1971 - Levski vs CSKA.
First Goal - 28.09.1960 in Plovdiv vs Botev - 1:1.
Last Goal - 13.06.1971 in Veliko Turnovo vs Etur.
Matches in "A" League: 244 - 199 for Levski, 45 for Botev.
Goals in "A" League: 150 - 125 for Levski, 25 for Botev.
Matches in the FA Cup tournaments - 35, 27 for Levski, 8 for Botev.
Goals in the FA Cup - 20, 16 for Levski, 4 for Botev.
Total matches for the clubs - 326 and 209 goals.
Champion of Bulgaria: 1965, 1968 и 1970
FA Cup Winner: 1962, 1968, 1970, 1971, last time in 1971 (post humously).
Int. caps: (Champions League and Cup Winners' Cup excluded) 35, 32 for Levski, 2 for Botev.
Goals in international matches: 23, 20 for Levski, 3 for Botev.
Champions League and Cup Winners' Cup - 14 matches and 16 goals - 8 matches and 9 goals for Levski, 6 matches and 7 goals for Botev.
First intnl. cap. 06. 05. 1962 Bulgaria vs Austria.
Last intnl. cap. 12. 06. 1970 Bulgaria vs Morocco.
Nat. Squad caps: 50
Nat. Squad goals: 19
Note: 18 matches for the Nat. Squad were played in World Cup Finals round-ups, with 11 goals.
3 World Cups Finals rounds -1962, 1966, 1970
The best scorer in the Bulgarian Championship for 1964/1965 season with 27 goals.
The best Bulgaria's sportsman for the year 1965.
Europe's "Golden Ball" competition for 1965, 8th place.
The "Fair Play" award for 1999 (posthumously).
Bulgaria's player for the 20 th century.
40th place at FIFA's eternal classification for the player of the world in 1999.
17 Януари 2013 01:54
THE UNFORGETTABLE MOMENTS OF GHUNDY’S LIFE*
( Asparukhov 's nickname was Ghundy )

... 1950 was the time when he firstly played football on the meadows of his neighborhood area. The balls he used to play were sewn by his granny, most of them stuffed with rags. It lead the boy to the world of football magic. When one day a slim, tall lad was introduced to Kotze Gheorghiev, a coach, he gave the lad a hard time, testing his capabilities and condition. At the end of the tests he said to his father:
"..This lad was born with the heart of a football player"...
At the beginning he was given the position at the centre of the defense. In his early career he used to play as a defender for his height.
He took a part in a volleyball team too and was talented player there as well, so when the time came up, it was very hard for Ghundy to make up his mind.
However on the 5 th of June 1960 he played his first official match for the "Levski".
A few years later Gheorghy Asparukhov played his first international cap for the Youth National Squad vs Austria. This time became clear for his coaches that the best position in team for the youngster was as a central forward.
Just 19 he was invited in the first national squad for the World Cup Finals in Chile, then he became a leading figure as a player not justfor his club but for the National Squad too. 1965, the year when he was on the crest of his glory. He became a champion for his club "Levski".
On the 29 th of December 1965 he took a part in the play-off qualification between Bulgaria and Belgium for the World Cup Finals in 1966 in the UK. The match played on the neutral ground of Florence finished with victory for Bulgarians. After two goals scored by Ghundy and his brilliant game, the National Squad qualified for the World Cup finals.
His successful career went on along many injuries, some of them caused by players incapable to stop him with fair play tackles. In many occasions he underwent surgery operations. Ignoring this he remained through all his career a significant gentleman on the pitch and out of it, famous for his modest and tolerant character as a player and a person. On the 28th of June 1971 in his last match of the season having been fouled by other player he answered the provocation and was sent off for the second and last time in his life!
17 Януари 2013 01:55
A DAY LIKE A NIGHTMARE ...





The following day - June the 30th 1971 he drove off to the town of Vratza along with his team mate Nickola Kotkov. They were about to play in a friendly anniversary match of the local club. The car driven by Ghundy crashed into a heavy lorry vehicle and was set on fire. If he had waited for the change of the petrol attendant having filled his car he would have avoided the crash, but being generous he drove off. This tragic accident ceased the life of the most talented Bulgarian player at the age of 28. At his funeral about 550 000 mourners came to give their Fare Well to the person and the player.
17 Януари 2013 01:55
FOREVER AND ANYWHERE
17 Януари 2013 01:56
Levski Sofia

El club deportivo “LEVSKI” – Sofia es fundado en 1911 por un grupo de alumnos del “Segundo Liceo Masculino” de Sofia. El fútbol es el deporte preferido y más practicado.

El club es oficialmente registrado en 24 de Mayo de 1914 y esta fecha se considera el cumpleaños de Levski. El nombre del club es propuesto por uno de los fundadores - Boris Vasilev (Borkisha), en memoria de El Apóstol de la Libertad Vasil Levski.

El nombre fue cambiado tres veces por fuerza por el régimen comunista - Dinamo (1950-1957), Levski-Spartak (después de la unión con “Spartak” – Sofia en 1969 hasta 1985) y Vitosha (1985-1989), pero para los seguidores y los aficionados el nombre siempre fue Levski.

En 1922 Mincho Kachulev inventa el logo (la insignia) del club. El primer himno del club aparece en 1924, el texto es de D. Simidov y la música es de Cristo Manikov.

En el principio los colores del club son amarillo y rojo, desde el ano 1920 el uniforme del equipo oficial es azul.

La primera Junta Directiva de 1914 es compuesta por Vladimir Grigorov (Valdisa) - Presidente, Georgi Manolov - Vicepresidente, Krum Dinkov - Secretario, Boris Vasilev - Cajero, Stefan Toshkov y Atanas Iankov - miembros y Kostadin Manolov - Administrador.

En los primeros años de su exigencia los jugadores de Levski son: K. Gigorov - arquero, K. Manolov y K. Dinkov - defensores, S. Stoyanov y B. Vasilev - volantes, V. Grigorov, C. Genev, P. Stoyanovich, G. Manolov and D. Sirakov - delanteros.

En el principio el club no tiene su propio estadio, los entrenamientos son en “La loma” (ahora en este lugar se encuentra El Palacio Nacional de la Cultura) y después en el campo del Sexto Regimiento de infantería. En 1924 el Ayuntamiento de Sofia concede al club un lugar donde construir su propio estadio (finalizado en 1933). En nuestros días en este lugar se sitúa El Estadio Nacional “Vasil Levski”.

En su primer partido oficial Levski pierde ante el FC 13 – Sofia por 0-2.
El primer campeonato de Bulgaria es organizado en 1921 por La Liga Deportiva de Sofia (compuesta por los 11 equipos de la capital). El primer partido del primer Campeonato Nacional (1921/1922) se juega en 18.09.1921 y Levski vence a Atletik – Sofia por 3-1.
17 Януари 2013 01:58
LEVSKI SV wurde 1911 von einigen Schülern des 2. Herrengymnasiums in Sofia gegründet. Die meist getriebene Sportart war Fußball.

Der Verein wurde am 24. Mai 1914 offiziel angemeldet. Dieses Datum gilt als sein Geburtsdatum. Levski SV wurde nach dem bulgarischen Apostel der Freiheit – Vassil Levski – benannt. Diesen Namen schlug einer der Gründer – Boris Vassilev (Borkischa) – vor.

Der Name des Vereins wurde von der totalitären kommunistischen Regime dreimal gewaltsam verändert – von 1950 bis 1957 hieß der Klub Dynamo, von 1969 bis 1985 – Levski-Spartak (nach der Einigung mit Spartak-Sofia), und von 1985 bis 1989 – Witoscha.
Für die echten Freunde des Vereins blieb trotzdem immer der Name LEVSKI als einzig wahrer.

Das Vereinswappen wurde von Mintscho Katschulev ausgedacht und 1922 produziert. Die erste Hymne des Klubs wurde 1924 nach dem Text von D. Simidov und der Melodie von Hristo Manikov komponiert.

Am Anfang waren Gelb und Rot die Farben des Vereins, seit 1920 gilt aber Blau als Hauptfarbe der Trikotts.
Im Jahre 1914 bestand die erste Vereinsverwaltung aus folgenden Leuten: Vladimir Grigorov (Valdisa) – Vorsitz, Georgi Manolov, Krum Dinkov – Sekretär, Boris Vassilev – Kassierer, Stefan Toschkov und Atanas Iankov – Mitglieder, und Kostadin Manolov – Manager.
In den ersten Jahren nach 1914 bestand das Startelf von Levski aus folgenden Spielern: K. Grigorov – Torwart, K. Manolov und K. Dinkov – Abwehrspieler, S. Stoyanov und
B. Wassilev – Mittelfeld, V. Grigorov, C. Genev, P. Stoyanovitsch, G. Manolov und D. Sirakov – Stürmer.

Zu Beginn hatte der Verein kein eigenes Spielfeld und trainierte auf einem unbebautem Feld, dem sogenannten “Hügel”, wo heute das Nationalpalais der Kultur steht, und später auf dem Trainingsplatz des 6. Infanterieregiments. Erst 1924 gab die Sofioter Gemeinde dem Verein ein Fußballfeld, das erste Stadion wurde endlich 1933 gebaut. Heute steht auf diesem Ort das Nationalstadion Vassil Levski.

Levski verlor sein erstes offizieles Spiel mit FC 13 Sofia, das Ergebnis – 0:2. Vor 1921 fand keine Fußballmeisterschaft statt. Im Sommer 1921, als die Sofioter Sportliga gegründet wurde, die 11 Sofioter Vereine vereinigte, begann der Weg von Levski in der Meisterschaft.

Levski gewann das erste Spiel der Meisterschaft 1921-22, das am 18. September 1921 stattfand, gegen Athletik Sofia, das Ergebnis – 3:1.

Levski hat 24 Meistertitel und 25 Nationalpokale! Während der kommunistischen Regime wurde dieser Verein ein Symbol des Kampfes gegen die Kommunisten! Deswegen wurde der kommunistische Verein CSKA zu unserem größten Feind.

Unser Stadion heißt Georgi Asparuhov.

Levski ist der populärste Verein Bulgariens. Zweifellos sind seine Fans die Besten in Bulgarien, und definitiv nicht nur hier...
17 Януари 2013 01:58
ако се надявате, че ще постна и на майчиния ви руски жестоко се лъжете
17 Януари 2013 04:21
Здравейте пичове,

Специални поздрави за фина, бацко, дон атлети, карата ...някой ако се чувства пропуснат - извинете. Арчи, що не спамиш така оттатък?

Суоми, попаднал си на мушката на сърдито злобно старче, обсебено от мания за величие, търсещо на страниците на форума поле за изява. Случаят е медицински, човекът се е взел прекалено насериозно Сравнението с ГА, ЖМ,Ефрем и Суровянски е неуместно, защотр тези хора не са идиоти и пишат статиите си провокативно и целенасочено с цел да достигнат до определени групи хора били те сини или червени, подавщи се на тяхното влияние. Статиите на въпросните господа никога не поддържат твърда линия, а се списват според конюктурата на момента и обслужват краткосочни интереси. Докато нашият велик стар* блогър е от друга планета, той се е посветил на свещенната кауза да громи врага и е загубил връзка с реалността.

* под стар имам предвид звезден
17 Януари 2013 10:48
Привет на всички стари форумци! А арчи явно е извадил нещо бисерно резерв.
фен,
уау, изненада ме с позицията си, но а това нещо не трябва да има цвят. Сега смятай старата гвардия нЕма ти говори дълго време.
динко,
а ти си мислеше, че тука не е интересно.
пешко,
отдавна не съм ги чел, но нямам естествено и никакво желание. Оставят ми еднакви чувства на мен, но никого не ангажирам с мението си.
Иначе от милиони последователи, някой вече останаха сами. Някои ги прибират и за много по-малко.
17 Януари 2013 11:05
Чета, чета и пак не мога да разбера защо елементарното не се вдява. Дори от Фен. Блогът на Драгой в основата си е РЕПЛИКА на безумните драсканици на хардлайнери. Понеже на практика не остана нито един от имените сини журналисти да защитава синята кауза. Всички, повтарям всички, поради една или друга причина си биха камшика. В ""протест" уж на батковия ПФК Левски АД. А истинската причина е, че им спря кранчето. ЖС отиде в Тема спорт и вярно служи на гърнетата. ЖМ от години не е написал една положителна статия. Точно обратното. ЕД не го чувам въобще. ПК се уреди на хранилка в БФС. И понеже, закон на природата и живота, на всяко действие има противодействие се роди и блога на Драгой. Запълва една необходима ниша. Защо да не се даде отпор на откровените фалшификации и манипулации. Особено когато фактите които Драгой скрупульозно уважава са на негова страна. Останалото е въпрос на вкус.
17 Януари 2013 12:40
Останалото е въпрос на вкус

И на обща култура.
Ако простотията се побеждава с още по-голяма или равна простотия - значи това е начина. Но после да не се чудят, защо имало такива като Пиргов - ами те са техни "рожби".
17 Януари 2013 15:16
.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД