:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,005,520
Активни 374
Страници 3,443
За един ден 1,302,066

Формула 1 поставя рекорд

Пилотите през сезон 2013 ще са с най-ниска средна възраст в 63-годишната история на състезанията
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Двукратният шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо позира в състезателен екип пред фотографи и тв оператори за задължителната предсезонна фотосесия, която всички пилоти направиха край пистата "Албърт парк". Там тази сутрин българско време са първите тренировки преди неделното състезание за Гран при на Австралия.
Още в навечерието на сезон 2013 Формула 1 постави рекорд. Защото колкото скоростите и бюджетите на отборите се увеличават, толкова възрастта на пилотите намалява. И на стартовата решетка в Мелбърн в неделя ще застанат пилоти, чиято средна възраст е рекордно ниска - 27 г., 1 месец и 23 дни. За сравнение на първото състезание от F1 - на 13 март 1950 г., челната тройка е Джузепе Фарина, Луиджи Фаджоли и Хуан Мануел Фанджо, като аржентинецът е направо дете спрямо другите двама. Той е бил на 38, а Фарина и Фаджоли съответно на 43 и 51.

Сега след оттеглянето на Михаел Шумахер (44 г.) най-възрастен сред пилотите е 36-годишният Марк Уебър ("Ред Бул"). Най-млади са новаците Естебан Гутиерес ("Заубер") и Макс Чилтън ("Марусия") - на по 21 г., а Валтери Ботас ("Уилямс") и Серхио Перес ("Макларън") са на по 22. Близо до тях е и Шарл Пик ("Катеръм", 23 г.).

Но фаворити са отново "старите муцуни" - шампионът в последните 3 сезона Себастиан Фетел ("Ред Бул"), двукратният първенец Фернандо Алонсо ("Ферари") и притежателите на по 1 титла Люис Хамилтън ("Мерцедес"), Дженсън Бътън ("Маскларън") и Кими Райконен ("Лотус").

Германецът Фетел по традиция бе скромен в навечерието на шампионата и заяви, че "няма идея" как ще се представи "Ред Бул". "Предсезонните тестове бяха странни и не можахме да научим много от тях, затова чакам стартовете, които ще ни покажат истинското ни място към момента - каза шампионът, който преди старта в Мелбърн нарече колата си за 2013-а "Гладната Хайди". - Трите титли не ми дават кой знае какво спокойствие. В момента имам нула точки, всички имаме по нула, а сезонът е дълъг."

Алонсо пък смята, че петте топ отбора от 2012-а отново ще доминират. "Може би няма да се повтори миналият сезон, когато първите 7 състезания бяха спечелени от 7 различни пилоти. Сега с новите правила очаквам водещите 5 отбора да имат леко предимство и да има по-малко изненади, поне в първите няколко състезания. "Мерцедес", "Макларън", "Ферари" , "Лотус" и "Ред Бул" показаха потенциала си в някои от тестовете, но не мога да откроя никой от тях", заяви испанецът.
1
772
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
14 Март 2013 20:59
Айде, почва се.
Да стискаме палци да няма странни решение на съдии, стюарди и комисари.
И Кими шампион.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД