:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 501
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тимът на България вече е №46 в света

Селекционерът Любослав Пенев повика трима дебютанти за мачовете с Малта и Дания
Любослав Пенев
Националният отбор на България се качи с 2 позиции в световната ранглиста на ФИФА за март, дори и без да е изиграл мач през миналия месец. В момента селекцията на Любослав Пенев е на 46-о място, като по този начин остави зад себе си Южна Корея и Украйна. На най-предно място от съперниците ни в световните квалификации е Италия (№5), следват Чехия (№27), Армения (№84) и Малта (№147). Начело продължава да е световният и европейски шампион Испания, пред Германия, Аржентина и Англия.

Следващите ни две квалификации ще са срещу Малта на 22 март в София и срещу Дания на 26 март в Копенхаген. Вчера бяха определени съдиите, които ще свирят тези мачове. Двубоят на ст. "Васил Левски", който ще се играе пред празни трибуни, ще бъде ръководен от израелския рефер Ейтан Шмулевиц, а наряд за срещата в Дания получи турският арбитър Фират Айдънус.

Любослав Пенев вчера обяви пълния състав за тези двубои. В него ще има трима дебютанти - нападателят Радослав Димитров ("Славия") и халфовете Тодор Неделев ("Ботев", Пд), и Симеон Славчев ("Литекс").

Селекционерът на датчаните Мортен Олсен също определи групата си. Той събира футболистите си в неделя на лагер в испанския курорт Марбея, а преди двубоя срещу България ще има гостуване срещу Чехия на 22 март. Най-сериозната липса е на нападателя Никлас Бендтнер ("Ювентус"), който е наказан за 6 месеца от датската федерация, задето бе хванат да шофира пиян в центъра на Копенхаген на 2 март. Запитан за състава на българите, Олсен коментира: "Най-добрият играч на България е Манолев, той е дясно крило и трябва доста добро противодействие срещу футболист като него."
650
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД