:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Левски" се измъчи и с аутсайдера "Любимец"

Автогол на домакините и попадения на Родригес и Вутов решиха двубоя
СНИМКА: БГНЕС
Игралият отново неубедително нападател на "Левски" Димитър Макриев (вдясно) тича с топката към вратата на "Любимец", преследван от футболист на гостите по време на двубоя на ст. "Георги Аспарухов".
"Левски" изигра нов безличен мач, но все пак успя да победи с 3:0 като домакин "Любимец" в среща от 20-ия кръг на първенството на А група. Автогол на Славчо Шоколаров и попадения на Гари Родригес и Антонио Вутов решиха двубоя, игран на ст. "Георги Аспарухов".

"Сините" владееха инициативата през целия двубой, но трудно достигаха да голови положения. Гари Родригес пропусна да открие в средата на първата част след подаване на Дъстли Мюлдер. Последваха две опасни контраатаки на гостите, като при първата Антон Огнянов остана сам срещу Горан Блажевич, но вратарят на "Левски" изби удара. Няколко минути след това Мауро Алонсо се озова в подобна ситуация, като този път шутът му бе блокиран от защитник на домакините.

И след като левскарите не успяваха да затруднят своя съперник, той го направи сам. В 41-вата мин. Шоколаров на два пъти се опита да изчисти топката от наказателното поле на "Любимец", като вторият път я вкара във вратата си.

След почивката нещата не се промениха особено. В 55-ата мин. Гари Родригес остана зад защитата на гостите и вкара за 2:0. След това обаче Майкъл Тевия от 3 метра не уцели вратата на "Левски". Последва опасно нахлуване на Цветомир Панов в наказателно поле на "сините", като остана съмнение за нарушение от страна на Нуно Пинто. Реферът Таско Тасков прецени, че фаул няма.

В последната минута Родригес пропусна сам срещу вратаря Рашков, но в даденото от съдията продължение Антонио Вутов покачи на 3:0 с удар отблизо.

"Доволен съм само от победата, но не и от играта - коментира треньорът Антони Здравков. - Нямаше напрежение у играчите, които явно мислеха за мача с "Лудогорец" в събота. Това не е хубаво. Трябваше бързо да вкараме голове и да решим нещата по-рано."
49
1417
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
04 Декември 2013 19:55
Слабо, та слабо. Направо мъка. За мен Макриев трябва вече да е отчислен от щата. Имах безкрайно търпение както към него така и спрямо всички останали "новаци" но в мач срещу отбор който по традиция инкасира по 5-6 гола като гост да нямаш и една отиграна топка говори само за едно. Да набива мекия от Герена.
Най-страшното е, че идва един "селски" тим и без да се притеснява ни най-малко, да цитирам Тройчооглу след мача с Галата там, след 2:0 в 3-та минута заиграхме като =c= Две неща само ми харесаха. Стабилната игра на "резервите" Блажевич и Перес. Плюс хъса на младоците Цонев и Вутов. Дотам. Ако Сухия, да цитирам тук Борето от Чикаго чете форума давам готови 11 за мача в събота в Разград. Ако не иска да ни качат на резИлтат. Блажевич-Мюлдер, Перес, Дани Димов, Пинто-Старокин, Цонев, Гаджев-Туре- Генков, Родригес.
Само ЛЕВСКИ, обичаме те!
04 Декември 2013 20:01
Кога подписахте с Шоколадов?
04 Декември 2013 21:30
Изненадааааа!

Из одита на Сметната палата:

Спортен комплекс “Георги Аспарухов”
...На 18.04.1994 г. между МВР и Спортен клуб (СК) “Левски” е сключен договор, съгласно който „двете страни се договарят съвместно да експлоатират и организират управлението и издръжката” на спортни комплекси и прилежащите им съоръжения, включително Спортен център (СЦ) „Левски” – Герена...
За периода след 04.04.2002 г., СК „Левски” ползва спортни обекти и съоръжения в комплекса без правно основание, осъществявайки фактически правото на управление върху него, включително като го преотстъпва на трети лица.
От страна на МВР не са предприети действия за законосъобразното уреждане на правоотношенията, свързани с експлоатацията на комплекса. Допуснато е незаконосъобразно ползване и извличане на приходи от държавния спортен имот от страна на различни юридически лица, като от МВР са извършвани разходи в значителни размери за съпътстващи данъци и такси за същите имоти...

За повече подробности: http://www.bulnao.government.bg/index.php?p=2751

Единственият ми въпрос засега е, ще успее ли леФскарската журналистика да покрие скандала?



04 Декември 2013 21:37
Хулиганееее,Хулигане...питай видният юриспрудент Казуса,той ще ти ги обясни изтънко тия ваджии спортните...Пък като начало ти земи разучи що е то СК "Левски" и ПФК "Левски" АД...Па после питай въпроси,дето тука в скромният форум са разисквани барем пеесе пъти.
04 Декември 2013 21:45
Нямам намерение да правя разликата, все си е ЛеФски, по-важното е, че са ми бъркали в джоба...
04 Декември 2013 22:32
я глей ти! имало разлика между СК и ФК?? па има кой казва, че нема? след като смешната палата го е включила това в доклада работата дебела. друг е въпроса що до сега след предишните одити не е направено нищо? а се иска винаги след констатирани нарушения да се зимат там некви насрещни действия. те говедата стадион строят на имот къде си немат нищо общо с него?! ебахти държавата, ебахти чудото! а сигур имат и всички разрешителни? общината, областната управа. ебати пунти марите. 92 г. 2000 г. 2004 г..... много ми е интересно кой настъпва говеждите преди лубилея? не им стига, че никви ги нема на терена, пари също нема, трибуната се строи-недострои а сега и покрай кравата майка проблеми с имотите.
04 Декември 2013 23:14
То е ясно, че и в обора не всичко е читаво, въпрос на време е да излезат нещата наяве.....
Ама аз, за разлика от вас не искам да ви закриват, защото няма такива комици на земното кълбо.....
05 Декември 2013 02:43
Ако не иска да ни качат на резИлтат. Блажевич-Мюлдер, Перес, Дани Димов, Пинто-Старокин, Цонев, Гаджев-Туре- Генков, Родригес.
Само ЛЕВСКИ, обичаме те!

Докич, Генков не става, ама никак не става, и няма място в отбора. Нека играе Йорданов по едното крило, а Гари да снове в центъра.
05 Декември 2013 05:46
За мача по-добре да не казвам нищо.
Докич, виж тук развитието на една идея, за която ти се бе изказал положително.
Натисни тук
Аз съм песимист, докато Машиниста кара влака.
05 Декември 2013 08:09
Честно казано този път мача не го следих дори и по интернет, но от това, което чета, добре, че най-накрая пуснаха Блажевич, че даже и не ми се мисли какво би станало ако "Любимец" бяха повели.

Макриев го взеха да замества Генков ако се контузи. Според мен се справя с тази задача успешно - Генков не вкарва и Макриев не вкарва, т.е. замяната е равностойна. Проблемът е, че и другите не вкарват кой знае колко и... В интерес на истината трябва да се признае, че и двамата увличат защитата добре и имат и по няколко асистенции, но трябваше да имат и поне по 6-7 гола всеки.

Докладът на Сметната палата (дори на техния сайт, не само препечатките) е написан доста неграмотно и не става много ясно точно какви са проблемите. Ако има нарушения, то те трябва да се отстраняват както си му е реда, а не да се търсят евтини сензации в пресата, както става в случая. Намесва се името на "Левски", защото се знае, че това ще доведе до множество първосигнални реакции (от акционерите най-вече), а всъщност ревизията и евентуалните (казвам евентуалните, защото доклада не е добре написан и накрая може да се окаже и, че всичко е наред) нарушения са на МВР.

Идеята за "Синя България" не е лоша, но по начина, по който се опитват да я прокарат е абсолютно неосъществима в момента.
05 Декември 2013 08:49
Идеята за "Синя България" не е лоша, но по начина, по който се опитват да я прокарат е абсолютно неосъществима в момента.

Copy/paste от Лупи, а?
Ама името е бомбастично - ТРЪСТ?!
05 Декември 2013 09:21
съдийски аванти и срещу тоя аграрен колектив!?
срамота, другаре
05 Декември 2013 09:25
Хулигане, само циганите пишат "ЛЕВСКИ" с "ф", ама ти си знаеш де...

(снимка: натиснете тук)

САМО ЛЕВСКИ !

05 Декември 2013 09:29
Не, не е от Лупи. По-скоро прилича на онази другата - "централен спонсорски клуб на акционерите завинаги".

Според мен "тръст" не е чак толкова бомбастично, другаде са кусурите.
05 Декември 2013 09:30
Force,

И БарЦИлона ли са копирали от Лупи ?

Иначе, още в началото на 90-те привържениците на ЛЕВСКИ се опитаха да направят подобно нещо...
05 Декември 2013 09:34
Иначе интересно къде видяха съдийските аванти акционерите този път?

05 Декември 2013 09:52
Автогол на домакините и попадения на Родригес и Вутов решиха двубоя
Кой беше домакин и кой гост...
05 Декември 2013 09:55
Много отворен мач с доста положение. Първите два гола на Левски си бяха след грешки на ЛЮбимец, предизивкани от пробиви на Гари. Ако имаха малко по-добър менрик гостите мисля, че можеха и да се поздравят с успеха. Проблемът е, че отново не се забелязваше никаква игра като идея, е моето скромно мнения. Също нямаше случайност, че почти всички опасности за ЛЮбимец идваха от дясния ни фланг. МЮлдер трябва да подобри играта си в защита. И не случайно Йоканович го махна от отбора, си мисля.

Също гледах малко и от Лудогорец - Черно Море. Съдията не свири две чисти дузпи и за двата отбора. Първата за Лудогорец при 0-0, после за Черно Море при 0-1. То си бяха и двете брутални влизания в краката на атакуващите състезатели и без повторения се виждаше, та не знам как съдията успя да не ги види. Черно море имаха късмет при гола и въобще в последните мачове при липса на игра, главно Китанов ги покрива.
05 Декември 2013 10:03
Ботев, ако не бият днес ЦСКА, мисля че може и да изпаднат от 7-цата. Черно Море и Берое са в много силна серия и не виждам да спрат в следващите 6 мача. Имат най-лошата програма пловдичани от конкурентите им за последните две места в горната група, а и футбола им е много далеч от играта от началото на лятото.
Ако паднат днес най-много 5-6 точки да вземат, и това не мисля, че ще е достатъчно. Остава групата и мачовете на сезона им с Левски (най-вероятно)!
05 Декември 2013 10:56
Тъмно пиво, то и гаргите на замръзналият строеж на сектор А го разбраха, че Генков и Макриев само със старание не могат да устискат мястото си. Но все пак давам предимство на Цецо. Защото ако Гари го пуснат като фалшива деветка, т.н. ромб налаган с толкова усърдие отива на кино и става както дойде. Не че ромба ни носи Бог знае какви успехи но по-добре каквато и да е схема отколкото експерименти точно в този мач на "честа майко юнашка".
Енгелс!, ясно е, че се опитват, чрез тръста да го работят адвокатина. Какво ще излезе, ще да видим. При всички положения, там съм.
Колкото до "злобата на деня" одитът на Сметната палата за спортните комплекси които СК Левски експлоатира, управлява и поддържа нищо против който трябва да си свърши докрай работата. Нарушения глоби, вой по жълтите сайтове и заигравки по форумите.
05 Декември 2013 11:08
Колеги, само за информация, виждам че тук сте се събрали.

Ще пиша вече с нов ник - ИлияНиколов. Преди пишех с ник "Бай Илия", получиха се недоразумения, надявам се, че сега няма да има такива. А и не върви на моите години да се наричам "бай"; прав беше Evasion, благодаря, че ми отвори очите.
Старият ми ник все още е активен, но няма да пиша от него.
Да сте живи и здрави.
Честита победа на "Левски".
05 Декември 2013 11:28
Синя България. Там съм. Самият аз имах такава идея преди две години. Идеята за име беше Отборът на народа. Говорих с адвокат - той ме разубеди. 20 лева са малко, но като за начало добре. В моят вариант членския внос беше 50 лв, които дават право на един глас. При внесени 100 лева и нагоре - право на два гласа.
Бих искал да зная имената на поне 10 - на от организаторите. Ако искат да спечелят доверие трябва да излязат с имената си пред широка публика.
05 Декември 2013 11:40
Добре, де... "Левски" защо бутна трибуната на чуждата собственост?
Сега ще плащат ли обезщетение за причинени вреди на Министерството на вътрешните работи?
05 Декември 2013 12:40
.
05 Декември 2013 13:07
Бай Илия, честит ти нов ник!
Тъмно пиво, в твоите идеи за тръста има много хляб. Дано анонимните, засега, инициатори следят форума ни.
05 Декември 2013 14:15
Гоооооооооолллллл! Бат Ваньо наказа Цецка!
05 Декември 2013 14:25
Нова статия от блога на Драгой. За пуделите на Бюреков и за някои форумни бъркотии.
Натисни тук
05 Декември 2013 14:29
не, ще "купим" нова трибуна. чупи-купи.


Бе то и ЦСКА направи нови неща на Панчарево, ама ги бутнаха, сравниха ги със земята...

То че няма равнопоставеност, няма, но поне да спрат да пречат на ЦСКА.
05 Декември 2013 14:41
То че няма равнопоставеност, няма, но поне да спрат да пречат на ЦСКА.

Лайсна, НАП ли пречат на Цецка?
05 Декември 2013 14:58
.
05 Декември 2013 15:02
.
05 Декември 2013 15:04
Натресоха ни тези престъпници от Титан, протежета на Първанов и ББ да източат клуба и го доведат до фалит. За малко да успеят, опасността все още не е отминала. Това малко ли е?

Пречат за стадиона, непрекъснато ни създават бюрократични проблемчета, бяхме наказани единствени в България да плащавме наем за ползване на съоръжението.

Докато всички армейски клубове са принудени да плащат текущи разходи като наем, ток, вода, парно, такса смет, ремонт, чистачки и т.н., вашите сметки се поемат от МВР, т.е. от държавата. Сигурен съм, че тара ще уреди да продължи строежа на стадиона, въпреки очевадното нарушение на закони и разпоредби. Спомням си как общината с удоволствие бутна новопостроените постройки в Панчарево, сега най-много другарски да ви накара да си пооправите документацията и най-сетне да почнете да си плащате сметките. Разликата в подхода на държавата към двата клуба е от земята до небето. Дано отсега нататък настъпи равноправие. А дано, ама надали.
05 Декември 2013 15:07
.
05 Декември 2013 15:20
много внимавай какво си пожелаваш!





Точно в десетката! Само, дето се съмнявам, че ще бъдеш разбран! От Лайсната, де!
05 Декември 2013 15:30
Цигането от Лом опраска кака Цецка!
05 Декември 2013 15:56
Кауня уж беше абонат на Тройча!
05 Декември 2013 16:03
Много точно се изразих, но равноправие уви, не очаквам да има. На първо време Тара с помощта на Тото тонев ще уреди незаконното строителство на новия стадион да продължи. А за незаконното унищожаване на държавна собственост няма и лев да плати, е хайде за замазване на очите може да го глобят 500 лв. За разлика от ЦСКА, чиято база бе отнета от държавата без никаква компенсация, а новопостроеното на Панчарево сравнено със земята.

Но всеки разбира думичката "равноправие" по своему. То затова България е на това дередже.
05 Декември 2013 16:20
Левски договори Гара Дембеле

05 Декември 2013 16:21
Гара, Титла и Купа, ще докара!
05 Декември 2013 16:26
Спортни клубве "Левски" се помещават пред сектор "А" на ст. Г.Аспарухов (западно от стадиона) и се управляват от шапка председателствана от Стоян Хранов. Точно за тях е упоменатият материал от одита. ПФК "Левски" АД стопанисва стадиона и терени в източна посока от него. Дори пътните подходи до стадиона са отделни от тези даващи достъп до спортните зали на СКлубове "Левски". Просто не бъркайте нещата, двете дружества са напълно отделени и самостоятелни.
05 Декември 2013 16:48
Просто не бъркайте нещата, двете дружества са напълно отделени и самостоятелни.

Току-що се от спортовете, различни от футбола ли?
Кой предаде Левски? Кой? Кой?
05 Декември 2013 17:27
Натисни тук
05 Декември 2013 17:46
Смешен плач. МВР не си било свършило работата? Аджеба, кое министерство в тази държава си върши работата? Това обаче, даде гориво на червените писачи и заляха виртуала с полу-истини. Чели , недочели резюмето на доклада и се удавиха в лигите си. СК "Г. Аспарухов" е комплексен обект който включва 3 имота: 2 имота - публична държавна собственост и 1 имот - частна държавна собственост. ПФК Левски управлява единствения имот - частна държавна собственост, който е отдаден на ПФК за ползване от Столична община и МВР няма никаква юрисдикция в/у него, т.е. не плаща данъци или каквито и да е други разходи. Ето състава на въпросният имот според цитат от стр. 139 на доклада(червените машинописци не са стигнали до там):
"Закрито тренировъчно футболно игрище – застроена площ 6 519 кв.м.; Стадион “Георги Аспарухов” - покрита трибуна 2775 кв.м., волейболна зала 1 480 кв.м., спортно ядро 55 745 кв.м; Сграда – съблекалня – 249 кв.м.; Затревено тренировъчно футболно игрище – 11 700 кв.м. и кортово тренировъчно футболно игрище – 11 350 кв.м.; Административна сграда – застроена площ 390 кв.; три сгради за продажба на билети – обща застроена площ 255 кв.м."

Да виждате нещо нередно? Да има мол, паркинг, казино, кафене, баничарница? Още повече, че ПФК не ползва имот на МВР и респективно няма как да извлича ползи, както се инсинуира по медиите.

Проблемите са м/у МВР и СК Левски за неподновени договори и т.н.. Чия е вината не знам. Но в по-друг контекст СК Левски осигурява възможност за спортуване на децата, а и всички желаещи в района. Писачите се загрижиха за мизерните левчета на данъкоплатеца похарчени за общински данъци и такса смет. Раздутата администрация на МВР, обаче не забелязват? Не им прави впечатление, че с бюджетни пари МВР издържа безброй търговски дружества и дуги имоти, че дотира десетки почивни станции, столове за обществено хранене, кафенета, и какво ли още не? Верно МВР за загубили няколко десетки хиляди лева за данъци и още толкова от пропуснати ползи от СК Левски където спортуват стотици деца. А стотиците милиони затрити от безхаберие са нищожни

Е наистина е жалко, даже е мизерно да си червен драскач.
05 Декември 2013 18:02
Каква е тази частна държавна собственост? И как така стадионът е прехвърлен на общината, която го дала на ПФК-то? Защо държавата не даде Армията на общината, която да ни го предостави за безвъзмездно и безсрочно ползване? Колкото ровиш по-надълбоко, толкова повече смърди, та се нетрае!
05 Декември 2013 18:05
За мен е ясно едно, държавата - социалисти и несоциалисти и всяква друга паплач прави всичко въвможно да закрие ЦСКА. Цяло чудо е, че все още съществуваме. Политическата мафия унищожи държавата, та на един клуб ли ще се церемони?
05 Декември 2013 20:35
За мен е ясно едно, държавата - социалисти и несоциалисти и всяква друга паплач прави всичко въвможно да закрие ЦСКА.

А стига бе, до сега не знаех, че основният въпрос за решаване в държавата е проблема с Цецка и цецковците!
05 Декември 2013 20:45
Предизвикващият само гнус Мейджър,
ти какво мислиш за незаконното "стопанисване" на спортния комплекс на "Герена"... ще ми е любопитно да узная
05 Декември 2013 21:17
Лайсна, дано не си губя времето да ти обяснявам? Но ето:
На 1вия ти въпрос:
(3) (Изм. - ДВ, бр. 32 от 2005 г.) Частна държавна собственост са всички други имоти и вещи - държавна собственост. Плодовете и приходите от имотите и вещите, публична държавна собственост, са частна собственост на държавата.
На 2рия:
Общината е част от структурата на държавата. Собственостите се определят от ЗДС(закон за държавна собсвеност) и ЗОС(закон за общинска собственост). Това става чрез глсуване на закони в НС(Народно Събрание или парламент) или чрез актуване от МС(министерски съвет).

Базите на ПФК Левски не са отпуснати "безвъздмездно", а без наем, но с редица условия, като ползване по предназначение, инвестиции и поддръжка, неотдаване на трети лица и т.н. Да кажем, че за последните 20 години в тези бази са инвестирани 10 милиона лева? Според Батков, сигурно, са 50? Според мен към 20, но да кажем 10. Това прави по 500 хил. на година, нали? Всички други условия са спазени. ПФК Левски чинно си плаща и всички данъци, такси и налози за тези 20 години.

При ЦСКА нещата седят приблизително по следният начин: До 2002 нищо не са плащали. 2002ра цитирам:
"Министерство на отбраната (МО) подписа договор за съвместна дейност за ползване на част от спортната база, собственост на ведомството, с ПФК ЦСКА АД и още осем спортни клуба. Контрактите са за срок от 10 години. Целта на договора е министерството да получава приходи от базата си, каза министър Николай Свинаров.
Футболният клуб се задължава да прави инвестиции за подобряване на инфраструктурата на стадион “Българска армия” и тренировъчната база в Панчарево. ПФК ЦСКА АД няма да плаща наем, но в тримесечен срок клубът трябва да предложи план за инвестиции по базата, която ще бъде ползвана и от служители на МО. "
2005та МС актува базите(Ч. Знаме, Панчарево и стадиона) на ДАМС. ДАМС дава на ЦСКА концесия(това което е дадено на ПФК Левски) за 10 години. пфкцскаааад искат за 30 и не са съгласни. В последствие има определен мършав наем от 250 хиляди лева който пфкцскааад и до сега не плаща....Нейков опрости дълговете за наем на Титаните с условие за ремонт и обещание за 20 години концесия...но пак с условия т.е. нема как да направат молллллл
И кво? Ми нищо!
Не въпреки, ами благодарение на четирите букви съветско съкращение, и БФС, и ДАНС, и МО, и НАП и не знам още кой ви "крият под килима". Шанса ви беше Черепа! Още след него трябваше да сте във "В" група. Колко пъти, от тогава, сте неизрядни платци по законите на ФИФА и УЕФА, за БФС да не говорим. Колко пъти не заслужавахте лиценз? Колко пъти ви прощават?
Не ви пречи държавата, напротив. Пречи едно, наглед, дребно обстоятелство: местонахождението на стадиона на АС-23...който заграбихте без законите за които така любознателно питаш...От Илия Павлов до сега борбата е не за буквите, а за едно доста скъпо парче земя
05 Декември 2013 21:22
Това с тръста е интересна идея, напомня малко на опитите с фондация на феновете на Ботев преди години (ако не греша Марин Бакалов беше лицето).
Като споменах Ботев - чарбарска работа - вместо да завършат наравно с кака си от градинчока, те взели, че били

И САМО ЛЕВСКИ, дами и господа, САМО ЛЕВСКИ !
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД