:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 397
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Четвърт милион за волейбола от спонсори

Отборите от Суперлигата ще си поделят 150 000 лв. в края на сезона
СНИМКА: VOLLEYBALL.BG
Управителят на "Зора" Стефан Милушев, президентът на БФВ Данчо Лазаров, изпълнителният директор на "Булстрад" Румен Янчев, финансовият директор на "Бачково" Мина Николова и маркетинговият директор на НВЛ Валентин Михов (от ляво на дясно) представиха вчера вижданията си за бъдещето на българския волейбол.
Награден фонд от 250 000 лв. са осигурили спонсори за българската Суперлига по волейбол. Това съобщи председателят на Националната волейболна лига (НВЛ) Румен Янчев, който вчера даде съвместна пресконференция с президента на федерацията (БФВ) Данчо Лазаров и маркетинг директора Валентин Михов. На нея бяха представени генералният спомоществовател - изворна вода "Бачково", и основните спонсори - застрахователно дружество "Булстрад", търговска верига "Зора" и банка "Ти Би Ай".

"Този ден го очаквахме много дълго време. Радостни сме, че пред всички приятели на волейбола са нашите нови партньори, както и новото ръководство на НВЛ. Това наистина е много щастлив момент за българската федерация", заяви Лазаров.

Според Янчев осигурената сума от спонсорите ще нараства с по 10% всеки следващ сезон. От настоящия четвърт милион 12-те клуба трябва да получат още тази седмица първия транш от по 8300 лв. Останалите 150 400 лв. пък ще бъдат разпределени в зависимост от крайното класиране на тимовете след края на редовния сезон.

"Хубаво би било днес да ви бяхме показали един цялостен проект за това как виждаме волейбола в България. Но е малко рано за това - уточни шефът на НВЛ. - Предстои ни много работа, но се надявам на следващ етап да можем и такъв проект да представим пред журналистите."

Според Михов през сезон 2014-2015 ще има драстично намаляване на броя на отборите в Суперлигата. Според бившия президент на футболния съюз в момента се изготвя стратегия за връщане на публиката в залите.

"Подготвяме много изненади за зрителите, като понякога с един билет присъстващите ще може да си тръгват с награди като телевизор например. Лошото е, че са малко залите, в които можем да им предлагаме продукта волейбол - обясни Михов. - Ще работим за качеството на продукта на клубно ниво в България. Той трябва да бъде на нивото на волейбола, който показваме на международна сцена в последните десет години. До другата седмица ще бъде обявена окончателната програма за Суперлигата и ще бъдат фиксирани началните часове. И тогава, ако някой ги наруши, ще последват санкции. Разбира се, единични промени ще може да се правят, но по съответния ред."
1
1099
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Декември 2013 10:24
Статията щеше да е вярна и ако беше поднесена като 0,00025 млрд. осигурени от спонсори. И пак щеше да е смешна сумата. данчо, активирай ченгетата най-после да отпуснат малко парички бе.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД