:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 254
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Допингът не подмина и зимната олимпиада

Трима спортисти бяха уличени в измама още преди края на игрите в Сочи
Снимка: ЕПА/БГНЕС
В пунктовете за даване на допинг проби ще бъдат направени общо 2453 теста по време на олимпийските игри, обявиха преди началото на олимпиадата от WADA.
Въпреки глобалната битка с употребата на забранени вещества в спорта зимните олимпийски игри в Сочи не се разминаха без допинг скандал. Измамата бе разкрита три дни преди края на XXII бяла олимпиада, когато от центъра на световната антидопингова агенция (WADA) в черноморския курорт съобщиха за 3 положителни теста.

След първоначално разнопосочни информации, най-вече от германски медии, в късния следобед вчера стана ясно, че уличени в употреба на стимуланти са една биатлонистка от Германия, една алпийска скиорка от Украйна и един бобслеист от Италия. Официално не бе съобщено нито едно име, но бързо бе разкрита самоличността на хванатата биатлонистка - Еви Захенбахер-Щеле.

В Сочи тя зае 4-то място в масовия старт на 12,5 км и бе част от смесената щафета на 4х6 + 4х7,5 км, в която Бундестимът се нареди също 4-ти. Захенбахер-Щеле е бивша ски бегачка и като такава има две олимпийски титли - в щафетата на 4х5 км в Солт Лейк Сити '02 и в отборния спринт във Ванкувър '10.

Очакваше се тя да бъде част от квартета на Германия и в снощната женска щафета на 4х6 км, но бе извадена от отбора още предната вечер, което допълнително затвърди впечатлението, че германският отбор е имал предварителна информация за положителната й проба.

До късно снощи не бяха известни имената на другите двама прегрешили спортисти. В олимпийския отбор на Украйна има общо 7 алпийки - Татяна Антипенко, Марина Анцибор, Екатерина Григоренко, Марина Лисогор, Екатерина Сердюк и Валентина Шевченко. Нито една от тях не е спечелила медал от началото на игрите.

В италианската делегация пък има петима бобслеисти - Симоне Бертацо, Симоне Фонтана, Самуеле Романини, Франческо Коста и Уилям Фрулани. На 17 февруари Бертацо и Фонтана заеха 14-о място при двойките, а за неделното състезание при четворките "скуадра адзура" е заявила Бертацо, Фонтана, Романини и Коста.
1122
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД