:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 326
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТЕНДЕНЦИИТЕ ПОВЕЛЯВАТ

Туидът пак е актуален

Най-високо се котират меланжите в кафяво, акцент са кожените детайли
Обозначението на думата туид (tweed) в англо-българския речник като "груб вълнен плат" е твърде остаряло. Специфично меланжираната материя, която след кратка почивка тази зима отново се завръща на мода, вече не е задължително да бъде груба, напротив - новите технологии са я направили доста мека и приятна за употреба. Нито пък трябва да бъде 100 процента вълнена (туид дизайнерите наричат дори копринените жоржети, меланжирани на същия принцип, както и вълнените нишки).

Новият туид - това са шарките. Или по-точно меланжираните нишки в материята, изградена най-често от два до три цвята. Понякога те са вплетени под формата на рибена кост, друг път като точки, но не липсват и традиционните пепитени десени от миниатюрни черно-бели ромбове или квадрати.

Тази година най-много се лансират материи на ситни точки в кафявата гама. Типично за сезона, те са комбинация от чиста вълна с памук или с кашмир, което ги прави предпочитана материя за палтата. В колекциите на повечето стилисти връхните дрехи са обагрени в нюанси на кафяво или сиво-черно. Застъпени са три основни модела - дълго малко под коляното палто с права линия и големи ревери, вталено и дълго до средата на бедрата или късо до линията на ханша, тип сако. Често палтата се допълват от яки, ревери и маншети от лисица.

Кожените детайли са задължителни и за костюмите от туид. Моделите, които лансират дизайнерите този сезон, са най-често в кафяво или зелено-бежово. Повечето комбинации са с пола, дълга до коляното. Сакото е вталено и сравнително късо. Прави впечатление, че тази година при костюмите от туид липсват детайли като колани и външни джобове. Моделите са по-семпли, но и по-елегантни. Единствено широките панталони от туид с дължина до средата на прасеца влизат в графа спортни. Те могат да се комбинират с пуловери, които също минават за туид. Става въпрос за меланжите в бежово-кафявата гама, много актуални тази година.

Към темата туид се вписват даже и аксесоарите. Много от обувките и чантите са изработени от материите на тоалетите.

Когато оформяте ансамбъла обаче, не бива да се престаравате, като се обличате от глава до пети в туид. По-добре към костюма от туид да върви едноцветно палто в един от нюансите на туида, а аксесоарите да бъдат в другия цвят, застъпен в костюма. И обратно, когато палтото е от туид. Меланжираните аксесоари пък са добър акцент към семплите костюми, решени в дюс.



Текстове под снимки

1. Палто от туид в сиво-черно от "Макс Мара".

2. Костюм от туид в кафяво от "Макс Мара".

3. Пуловер меланж от "Мотиви".

4. Спортен панталон от туид от "Спортмакс".

5. Аксесоари от туид от "Шанел".
1381
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД