:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,574
Активни 140
Страници 24,208
За един ден 1,302,066

Новите фронтове на десницата

Костов хвърли ръкавицата към десните, в СДС предстоят още конфликти
В седмицата между два конгреса дясното пак се размърда. Този промеждутък от Второто национално събрание на ДСБ до поредната Отчетно-изборна конференция на СДС ще покаже новите фронтове в десницата. За мостове вече не става дума.

Иван Костов вече хвърли ръкавица за първата битка. В словото си пред конгреса тази събота и неделя той обяви



курс към окупация на десницата



Поиска открито подкрепа от симпатизантите на опонентите си, а тях смело прехвърли в графата "стара десница". Обяви, че ще издига надпартийни кандидати и смени риториката. В нея десните симпатизанти вече са демократи.

Всъщност Костов се включи в предизборната агитация на седесарите. Избра момента много добре и съзнателно, за да се превърне в нещо като четвърти кандидат за лидер. Седмица преди конференцията на СДС той даде на редовите сини да разберат, че ако не харесват Михайлова, Стоянов или Бакалов, той е алтернативата. Също както месец преди кметските избори той им напомни и че ако не харесват Минко Герджиков, Гаврийски е алтернативата. Каза го не само на сините, но и на земеделците, чиято партия също скоро ще е на изчезване заради готвения преврат срещу лидерката Анастасия Мозер, и на гласували за БНС.

Стратегията на Костов както винаги е ясна - напред и нагоре. Там изненади почти не може да има. Още с излизането му от СДС беше ясно, че



целта му е да "закрие" синята партия и да оглави десницата



Затова големите въпроси сега са в СДС. Затова и изборът на правилния лидер там наистина е въпрос на живот и смърт. За повечето седесари е ясно, че Михайлова няма бъдеще на върха. Тя е уморена от партийните битки, партията е уморена от политиката й, електоратът е уморен от агонията. За тях смяната й е част от животоспасяващата операция и вече говорят с носталгия за нея. Някои от тях дори я убеждават да си направи самоотвод. Като лидер обаче Надежда има своите лостове и вероятно ще си осигури сериозна подкрепа, за да стигне до балотаж на предстоящата конференция. Каква обаче ще е цената? Ново разцепление в СДС и бърза смърт или в най-добрия случай повторение на същия сценарий - партийни фронтове, конфликти, оставки и обвинения...

За разлика от Надежда експрезидентът Петър Стоянов е почти сигурният фаворит, защото се възприема от повечето организации като



капката свежа кръв в умиращата партия



Само че дали едното обновено ръководство е достатъчно да изправи разклатената партия на крака? Тезите на Стоянов за мостове към другите десни и НДСВ може да му изиграят лоша шега и в недалечното бъдеще да е лидер на малка присъдружна партия. Да не говорим пък, че вече зададе лош тон за правене на партийна политика. Да раздаваш постовете в НИС, който по устав се избира пряко от конференцията, е все едно да редиш правителство преди изборите.

Гласовете за Йордан Бакалов пък ще са



тест за инстинкта за самосъхранение на партията



Не защото Бакалов е идеалният кандидат, а защото ще е полъхът на промяната, на разчупването на лобитата и на независимостта от обещаните постове. Да стане лидер обаче, е малко вероятно.

Независимо кой ще е новият председател на СДС, той вероятно ще си има проблеми с един разнороден НИС, в който ще се проектират привържениците на тримата кандидати. И тогава вместо да се заеме с лекуването на партията, ще трябва отново да тушира конфликти. А фронтовете ще се отварят още.
23
1169
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
23
 Видими 
27 Септември 2005 01:19
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 27/9/2005 г/ 10:05:46

27 Септември 2005 01:49
Костов както винаги е на висота.
Естествено, че ще се изказва преди изборът на водач в старото СДС, защото целта на отцепването му беше да отърси лапачи, колаборационисти и корумпирани и да създаде националистическа партия - алтернатива на партиите, проводници на руското влияние.
ДСБ като такава, може да се нарече истинският СДС.
.
.
Каква смехория - Петър Стоянов наречен "свежа кръв" в СДС.

27 Септември 2005 02:08
Политически микроскопичният и омразен на българите Гадъ се пъне да прави шумотевици белким някой му обърне внимание. Добре, че е биТиВи.
27 Септември 2005 02:27
Свежарков, погледи в архива - няма ли го Костов вестника пет пари не струва!
Кажи кое от това, което Костов е казал, не е станало! И много е лесно като теб - дай да плюем по другите. Кажи, Свежарков, ти чий фен си. Аз гласувах за ДСБ и не ме е срам да го кажа. За кого гласува ти, Свежарков?
27 Септември 2005 04:32
Костов за пореден път доказва, че е много голям политик и ако дясното в България има бъдеще, то е чрез ДСБ. Рано или късно ще дойде краят на тази мафиотска клика, която управлява страната в момента, и трябва да има кой да й потърси сметка.
27 Септември 2005 06:09
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 27/9/2005 г/ 10:06:33

27 Септември 2005 06:27
Аз също подкрепям Костов. Интересно когато не е на власт ( а той е бил 4 години от възможни 16) всички реват срещу него.
Страх ...........
27 Септември 2005 07:51
Аз никога не гласувам, защото няма избор. Гласуването има смисъл само тогава, когато можеш да избереш според собствените и на страната си интереси кой да ги представлява във властите. В Бг управлява USrael чрез колониални администрации, тъпо е да гласуваш за едни или други крадливи кандидати за колониални администратори. Но когато си прокиснал, не можеш да вденеш дори такова просто и очевАдно нещо.
Костов е бурно обсъждан във форума, защото е много мразен от потърпевшите от неговото присъствие във властта от 1990 г. насам. Апологетите му са или объркани хорица с ниска социална зрялост, или "братовчеди", или злобари, които са доволни от щетите към Бг и вредите спрямо българите, които причини Костов с присъствието си във властта като депутат, министър на финансите и премиер.
27 Септември 2005 08:48
"И когато сетний камък на обгърнатия в пламък и разруха седесарский замък се отрони в пепелта, вий слезнете от конете и на Костов се поклонете..." Да така требе да бъде. Гледам днеска Гаврийски по БТВ, умно говори, управлението на Софиянски било хаос, а кой създаде хаоса, както в оня виц. Вече трети кандидат кмет-банкер, от кого да се учи Костоф, от майката родителка разбира се и пак се очертава банкерско фиаско.
27 Септември 2005 09:39
Костов ме кефи. Такова дебело...очие като неговото наистина заслужава да се отбележи в аналите на политикономията и политпростотията.
27 Септември 2005 09:47
Хей Тъмно пиво,
ти колко клонинги имаш тук? Днес под друга статия, май за изтеглянето ни от Ирак, пишеш, че си гласувал за БСП? Май си тук да разлайваш кучетата, а?
Радикална Партия, дай го по-спокойно бе човек!Ще станем много нервните тук...
27 Септември 2005 09:58
Нервен, не съм гласувал за комунигите и никога няма да го направя. Но те да си изпълняват обещанията - да връщат момчетата немедленно!
27 Септември 2005 10:02
Лудия, не искам да съм олигофрен, затова ще ми трябва помощта ти. Кажи ми кого да поТкрепям, бре. Надежда ли да поТкрепям?
27 Септември 2005 10:45
драги форумци, часът е 10:45, а под темата за вожда има по-малко от 60 постинга. не ви е срам!!

27 Септември 2005 10:53
Ми напиши ги де!!!
Без твоя, павлик, има 13 постинга. Като отговориш на всеки в товоя стил 1:2, ще прибавиш 26. И все някой заблуден(ето аз го направих) ще се включи между тебе да ти отговори и си готов.
Дерзай.
27 Септември 2005 12:13
нЕмам муза. затуй ръчкам другите. стила ми не е 2:1, а 1:6, макар и с местни концентрации до 3:1. провери си сметките.

27 Септември 2005 13:58
Аз не мога да разбера всички ли забравиха какво беше състоянието на икономиката в началото на 1997, когато Костов взе властта, след като Румен Овчаров беше министър. С кой акъл пак го избрахте? А ти, Свежарка, като не си гласувал за никого, значи ти е все тая кой управлява. Като ти е все тая, не се оплаквай от Костов, защото не си гласувал срещу него!
27 Септември 2005 14:21
И кво беше преди Костов да вземе властта бе праганда "който скача е кретен", после спряха да скачат и почнаха да ни прескачат и крадат... и ние ги ритнахме, сега пак подскачат, ама никой не им обръща внимание!
27 Септември 2005 17:11
Абе, ци..нскака му работа. Ма не мое и да не му се признае, че излезе по-хитър от другите сеДеСари.
След като народа му тегли шута, мангото се покри и избута напред тъпата Натка. Тя, понеже толкова и е моженето, набързо и под благосклонния му поглед поведе сеДеСето към пропастта. За да може след четири години отново да "блесне" /с тъмен блясък/ "светлия" лик манговски и този път като спасител на нацията.
Много добре измислено, но да изпаразитираш върху партията, която те е създала, която те е издигнала до властта и която те е направила милиардер ми звучи като садо-мазохизъм. Или може би като евтин селски тарикатлък.
Само, че защо толкова заблудени хора Му вярват. Не се ли свършиха вече?
А в тоя форум е пълно с тях, сякаш изпълняват поръчките Му - да градят имиджа Костоф.
27 Септември 2005 18:03
ДСБ(б) е лична (персонална) партия изградена по принципите на 'партийното строителство' , което лидерът й добре познава. Има достатъчно 'братовчеди' за да прескочи 4% бариера, а ТОЙ повече не иска. Просто е в далаверата. Обединението на десницата е последната му грижа. По-скоро иска реабилитация.
п.с. Добрите неща в началото на 1997 година ги направи служебното правителство на Софиянски.
27 Септември 2005 19:53
хора, правете по много деца, опознайте родата и я сплотете, обградете се с вярна свита и вие един ден ще може да имате своя собствена малка частна партийка да ви пази интереса. не гледайте в чуждата паничка и не завиждайте - действайте под юргана, по кръчмите и по форумите! в политиката не се гледа морал, а оправност. ако имате какво да предложите ще се намери кой да ви последва.
п.п. може и да се внедрите в някоя партия и да отчупите парче от нея за собствено ползване - по-бързо е, но трябва да сте готови за доста работа докато изковете стоманената дисциплина нужна ви за лично империостроене. дерзайте.

27 Септември 2005 21:23
за под юргано горе-доле сам наясно, ама как се прая деца у кръчмите и по форумите? я обмени тука опит да знаеме и ние
27 Септември 2005 23:01
Да бе всичко е една голяма далавера
Десните най-накрая победиха-самите себе си. Защото врагът с който се биеха така яростно е тяхното огледало.
Ето счупиха го
"Десните" бяха създадени за да се бият в огледалния свят - да са винаги против
Тези нови обединители изникват именно от там от измисления огледален свят на анти.
Десните наистина ще се появят когато ще се борят за самите себе си.
А тези днешни не си знаят какви са но като научат ...жална им мамата
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД