:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 465
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Финансовият министър реши да си наема още служители

На фона на разпоредено на всички министерства съкращаване на бюджета за заплати с 10% финансовото министерство реши да си наема нови служители. Правителството е одобрило неприсъствено в понеделник промени в правилника на министерството, които предвиждат щатната численост да се увеличи с 10 бройки. Така МФ вече ще разполага с 635 служители, като и 10-те нови бройки са разпределени към специализираната администрация.

Увеличаването на щата при наложено ограничение в разходите за персонал е показателно, че МФ няма да се затрудни да се вмести в него. За разлика от МФ други структури, които исторически са с ниски бюджети като агенциите в областта на социалната сфера и НОИ, могат да са принудени да съкращават служители. При реформата в модела на заплащане от първия кабинет на ГЕРБ така и не се разбра кои министерства могат да си позволят плащане на солидни бонуси и при кои средствата за възнаграждения стигат само за заплати. Тогава от МФ признаха, че има големи разлики във размера на основните възнаграждения, които се получават по отделните ведомства.

1441
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД