:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 599
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП видя в "протегнатата ръка" на Първанов хвърлена ръкавица

СНИМКА: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Лидерът на БСП Михаил Миков категорично отхвърли възможността за коалиране с АБВ.
Соцлидерът Михаил Миков отхвърли подадената ръка на Георги Първанов за партньорство на местните избори и видя в това опит за разцепление на БСП. Ръководството на столетницата обсъдило ажиотажа около изказването на бившия президент. "За нас очевидно става въпрос за декларативно изявление, чиято цел е да създаде допълнителни вътрешни противоречия в БСП. Това е пореден опит да се отслаби влиянието на левицата в България, каквито бяха проведени в последната една година няколко пъти", заяви Миков. И даде да се разбере, че докато АБВ участва в десен кабинет, евентуално коалиране ще е безпринципно. Такава позиция изказа малко по-рано и зам.-шефът на БСП Янаки Стоилов, а Миков потвърди, че това е позиция на партийното ръководство.

Ден по-рано обаче няколко соцдепутати се обявиха "за" сътрудничество с АБВ. Според Ангел Найденов няма никакво съмнение, че формацията на бившия президент е лява, а самоизолацията на БСП е вредна. Подобно мнение изразиха и Мая Манолова и Кирил Добрев. Вчера Миков не пропусна да нахока поддръжниците на идеята и обяви казаното от тях за лично мнение, което не кореспондира с мнението на ръководството.

БСП ще обсъжда бъдещите партньорства на конгреса през пролетта, но и преди това на други партийни форуми. Първи в списъка за сътрудничество ще са партиите от коалицията "БСП-лява България", след това всички останали по решение на ръководството. Миков дебело подчерта, че държи на формацията на Татяна Дончева. "По никакъв начин не бива да се игнорира "Движение 21", но този въпрос ще се решава в органите на партията на един по-късен етап и ще предприемем действия", заяви соцлидерът.
1166
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД