:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 486
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Делото "Белведере" е с нов синдик

Делото за несъстоятелност на френските фирми "Белведере Дистрибуция" и "Домейн Менада" е с нов синдик, съобщиха за "Сега" от Софийския градски съд. На мястото на Панайот Велков, който бе заличен от списъка със синдиците от правосъдния министър Христо Иванов, е назначена Елена Танчева.

Велков остана без права, след като проверка установи множество негови нарушения по делата за несъстоятелност на двете дружества и тези на телевизиите TV7 и ББТ. Ревизията бе предизвикана от изказване на френския посланик у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, който заяви, че се прави опит за кражба на дружества чрез съда. Съдията Румяна Ченалова се отказа от делото и срещу нея започна дисциплинарно производство.

Нов синдик ще бъде назначен в близките дни и по делото на TV7. Съдията досега чакал да му бъде изпратена заповедта за заличаване на Велков. Тя пристигнала в съда вчера, а нов синдик вероятно ще бъде назначен в близките дни. Освен това по делото е постъпило искане от телевизията за отмяна на обезпечителните мерки.

Двете дела на телевизия ББТ пък са обединени в едно и обезпечителните мерки по тях са отменени с решение на апелативния съд в София. Делото продължава, в момента не бил необходим синдик, казаха от съда.
1212
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД