:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 485
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Топалов очаквано декларира подкрепа към шефа на шахмата

Поредното открито писмо, засягащо разрастващия се скандал в българския шахмат, бе разпространено от Веселин Топалов. Очаквано, бившият световен шампион изрази подкрепа към обвинявания във финансови злоупотреби президент на федерацията (БФШ) Силвио Данаилов, който е и негов мениджър. Живеещият в Испания 40-годишен русенец нападна остро както бившия председател на БФШ Стефан Сергиев, така и друг от представителите на оформилата се опозиция - 6-кратния държавен шампион и бивш капитан на националния отбор, гросмайстор Кирил Георгиев, изключен миналата седмица от шахматното движение.

"От изнесените наяве неотдавна документи се разбира, че Стефан Сергиев е бил доносник на ДС, което само по себе си го лишава от моралното право да говори за принципи - пише Топалов. - Знаете ли, откакто моят мениджър Силвио Данаилов стана президент на БФШ, аз съм играл на две европейски отборни първенства и две шахматни олимпиади абсолютно безплатно, за да могат такива лица като Стефан Сергиев да получат от БФШ огромни пари, пишейки книги, които никой не купува. Бих искал и конкретно да попитам К. Георгиев защо смята, че БФШ трябва да подпомага консуматори като него, готови във всеки изгоден момент да отидат да играят за друга страна, както той направи с Македония? Не е ли по-добре БФШ да търси и инвестира в млади таланти, отколкото да се удовлетворяват условията на играч, който е показал четири безобразни резултата в последните си четири участия за националния отбор?"
1186
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД