:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 490
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

В 15 спорта ще се разиграват олимпийски визи

Макар и считани за нещо като втора ръка състезание от много международни федерации, Европейските игри в Баку всъщност се оказват много важни за 12 спорта. Причината - в тях ще се разиграват квоти за олимпийските игри в Рио де Жанейро`16.

Това може да стане по три начина - с печелене на място в Рио чрез постигане на съответните нормативи, чрез печелене на точки за световните ранглисти, от които зависи разпределението за игрите, както и с печелене на директни визи чрез призово класиране в съответния спорт.

Нормативи може да се покриват на състезанията по лека атлетика и плуване. Директно място в Рио може да се извоюва в стрелбата, тениса на маса и тритлона, като всяка международна федерация е определила класиране до кое място дава право на участие в игрите. В стрелба с лък, три разновидности на колоезденето - шосейно, планинско и BMX, джудо, таекуондо, волейбол и плажен волейбол може да се подобрява класирането в световните ранглисти, въз основа на които ще се прави разпределението на националните олимпийски комитети, които ще имат право на участници в Рио.

В бокса пък финалистите, както и единият бронзов медалист (този, който е победен от бъдещия шампион) получават право на участие на световното в Доха през октомври, което ще е основната квалификация за Рио. А в борбата само отборите, участвали в Баку, ще бъдат допускани в олимпийските квалификации за Европа. В допълнение - за борбата, както и за джудото, игрите ще са с ранг на европейски първенства.
1040
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД