:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,004,897
Активни 369
Страници 2,820
За един ден 1,302,066

ЦСКА се подготвя за долните дивизии

Клубът прави сондажи за вземане на лиценз на клубове в Б и В групите
Ръководството на ЦСКА започва да се подготвя за бъдещето на отбора извън А група. Идеята за прехвърляне на "Литекс" в София и промяната на името на клуба с внасяне на абревиатурата ЦСКА в него също е съмнително осъществима.

Дотам се стигна, след като по неофициална информация ръководството на БФС е взело решение да потвърди становището на Лицензионната комисия да не се позволи на ЦСКА и "Локо" (Сф) да участват в професионалния футбол, т.е. в А и Б група. Също така има и негативно становище от държавата за подготвяния нов клуб с участието на Васил Божков и Гриша Ганчев, който да започне на чисто, при това в елита.

По всичко личи, че ЦСКА ще продължи да се идентифицира с настоящия клуб, чийто собственици са Ивайло Манджуков и Милко Георгиев. Те се въздържат от коментари след декларацията, че са готови да предоставят безвъзмездно акциите на Божков. Но към дяловете явно не бе проявен интерес. Манджуков в момента е в Азербайджан по бизнес дела, а след завръщането му в България той и Георгиев ще дадат пресконференция, на която най-накрая се очаква да кажат и конкретните си намерения към клуба - дали ще го обявят в несъстоятелност, или ще търсят спасителен ход. Има и подхвърлено обещание за интересни разкрития по време на въпросната пресконференция.

Съществува голяма вероятност Манджуков и Георгиев да тръгнат с новорегистриран клуб от някоя от долните дивизии, като за целта се правят сондажи за купуване на лиценз на отбори от Б или В група. След това новият клуб трябва да бъде припознат от феновете и да претендира за получаването на базите - ст. "Българска армия" и тази в Панчарево.

Пълната каша е принудила и БФС да не бърза с провеждането на Изпълком, който бе планиран за понеделник. Очаква се той да бъде отложен поне с няколко дни до доизясняване на ситуацията. Това съответно ще доведе и до забавяне на тегленето на жребия за новия сезон в А група.

18
1570
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
18
 Видими 
12 Юни 2015 20:16
Завинаги да са в долните дивизии!
12 Юни 2015 20:39
Споко, Кактуса ще намери вратичка!
12 Юни 2015 23:03
Пълната каша е принудила и БФС да не бърза

Каква пълна каша?!? Нещата са от ясни по-ясни - цецето няма лиценз за А професионален футбол. Какво има да бистири Изпълкома?
13 Юни 2015 05:48
Смъркащият енфие, преди няколко дни
За "А" група може да стане само след разглеждане на случая в по-голям състав на изпълкома. Ние сме органът, който може да вземе решение за тях. Ако направят някакви споразумения, които да хванат дикиш пред нас, бихме могли да направим компромис. Миналата година точно по този начин се случиха нещата. Само след решение на изпълкома останаха и сега ще е така

Същият, вчера
няма нужда от провеждането на Изпълком, тъй като комисиите са взели решение.

На закриване вървят нещата. Жалко само, че не оставиха най-заслужилия - Апашо, да доведе нещата докрай.
13 Юни 2015 11:35
Ей, ама голям мехлем ми пада на душицата с това сгромолясване на Левски и ЦСКА !
Животът ми мина в разделена на синьо и червено България. То не бе Армия, Милиция, Съдии,Пленуми, Политбюро на ЦК на БКП...
Дано се продънят барабар с тъпите си Дучета, дато изтрепаха толкова невинни душици ! Амин !
13 Юни 2015 16:48
Цурето фалира ли вече?
13 Юни 2015 17:10
Фалирала е от години. Сега ще я изФърлят от А група.
13 Юни 2015 17:23
Ще фалира, когато фалира комунизмът в НРБ. Черепа отиде чак в Баку, за да напомни на Тиквата на кого дължи политическия си възход.
13 Юни 2015 17:39
Скъпи приятели, принуден съм от обстоятелствата и ще бъда по-обстоен. Обичам ЦСКА и кълна се в Бога

В турският Господ!
13 Юни 2015 20:45
Драгой,Божков му е отиштл на рожден ден бе !
13 Юни 2015 22:15
Ок, да се спазват правилата ЦСКА-то да си ходи в регионална или В група. Цялата тая злоба и злорадстване е напълно излишна. Тук уж феновете са по-интелигентни, а след такива плювни направо почвам да се срамувам, че съм левскар. Не, че ЦСКА-рите няма да се държат по същия начин, ако Левски закъса, за съжаление.
13 Юни 2015 23:13
почвам да се срамувам, че съм левскар.

Аз пък не се срамувам, че съм Нобелов лауреат
13 Юни 2015 23:23
Определено е доста по-достойно да си нобелов лауреат, отколкото типичен български футболен привърженик.
14 Юни 2015 09:46
"Оттук нататък ние, за да вземем каквото и да е решение, трябва да видим какво първо ще бъде решението на самите собственици, как те ще продължат дейността си в клуба, дали ще искат да работят със старото съществуващо дружество, да платят задължението му, да поискат разсрочване или ще поискат фалит и създаване на ново дружество. Това на този етап все още не е ясно. Това, което мога да кажа е, че ние ще гарантираме, че базите ще бъдат дадени на това дружество, което е приемник на традициите и марката на ЦСКА, което е припознато от феновете", заяви Кралев. Държавата може да отдаде базите за по-голям срок за ползване, но има процедури, които трябва да се извървят. Финалното решение за съдбата на двата клуба е на изпълкома на БФС, каза още министърът.

КраДлев, базите трябва да бъдат дадени (вече са дадени за 20 години), на това Цеце, което ще си плаща дълговете, а не на това, което ще припознаят феновете !
14 Юни 2015 09:47
ЦСКА-то

аиг, пише се Цесекато!
14 Юни 2015 11:29
Аз предлагам във всяка група по едно Цесека.
1. Лиска Микре - А група
2. Цецка 23 "Помашка слава" - Б група
3. Цецка Милко&Морко - В групатa
4. Цецка Лупи&Тройча - А окръжна
14 Юни 2015 12:04
Това, което мога да кажа е, че ние ще гарантираме, че базите ще бъдат дадени на това дружество, което е приемник на традициите и марката на ЦСКА, което е припознато от феновете

И тоя Кралев ли е, Крадлев ли е - е МИНИСТЪР!!! Ба*ти тъпира...
14 Юни 2015 17:30
"ЦСКА вече не е на Божков! Най-авторитетният български клуб най-сетне се изтръгна от смъртната хватка на задкулисната футболна олигархия. На историята принадлежи седемгодишната агония в Борисовата градина, довела отбора до ръба на съществуването, а неговите привърженици до жестоко морално страдание. Отива си един ненавиждан собственик, който не можеше или не искаше да стане "свой" на червената общност. От първия до последния ден той говореше за "армейците" в трето лице и с хладно безразличие всячески се дистанцираше от ценностната система на ЦСКА. Истеричната реакция на сините кръгове и трогателната носталгия по Божков и Орманджиев подсказват много неща. И най-вече това, че промяната на властта в Борисовата градина бе не просто наложителна, а животоспасяваща. Каквото и да се случи, по-лошо за ЦСКА не може да стане! Митал не идва да печели от коефициенти, от "изненади", от мениджърски схеми и от комбина с "Герена" в полза на... Подуяне. Каквото и да стане в бъдеще, общественият контрол върху ЦСКА се завръща с пълна сила чрез механизмите на гражданското общество. Нормално решенията ще се вземат от инвеститора, но хората от трибуните отново ще бъдат коректив, а не безгласна и репресирана маса. Оттук нататък червената България никога няма да даде подкрепата си на вересия, тъй като адът на изминалите седем години донесе много жестоки истини. Без съмнение Митал ще се радва на огромна подкрепа, стократно активирана от сбъднатия копнеж за избавление и ново начало. Публиката ще се върне на "Армията", за да изригне с натрупаните мълчания и неизказаните емоции по време на бойкота срещу предишната власт. Инвестиции, бази, детско-юношеска школа, клубна структура... Всичко ще си дойде на мястото в рамките на година. Все пак трябва време, тъй като Митал наследява руините на един футболен Сталинград в Борисовата градина, над който се вее едно гордо червено знаме... И за финал искам да отбележа изключителната роля на червената публика за раздялата с Божков. Независимо от Страха и ледения климат на подозрителност и преследване, които се бяха настанили във ФК ЦСКА и около клуба през последните години, привържениците не се отказаха от борбата за своята голяма любов. Кой с каквото и където може. Първи бе един поет, който издигна плаката "Божков вън" в сектор "В" на "Армията" още в началото на 2000 г., след това протестът набираше сила през годините на безвремието. Знаците на съпротивата бяха изписани в сектор "Г" на националния стадион на финалите за купата и суперкупата, последвали продажбата на 31-вата титла, за да се чуе мощното "Вън!" тази есен и в Белград срещу Хайдук (Кула), и в Истанбул срещу Бешикташ, и при "армейските" десанти навсякъде в страната"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД