:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,005,076
Активни 389
Страници 2,999
За един ден 1,302,066

Съдът обясни защо Томов е платил законно на Божков с имоти

Вчера Софийският градски съд даде публичност на мотивите, с които оправда бившият главен акционер в ЦСКА Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев по обвинения за присвояване на средства от "Кремиковци" и ЦСКА. Томов бе обвинен, че е прехвърлил собствеността на общежитието и хвостохранилището на металургичния комбинат (на стойност общо над 7 млн. евро), за да се платят с тях на Васил Божков по сделката за купуване от него на ЦСКА през декември 2006 г.

Съдът обаче постановява, че това "представляват разрешени за търговски дружества сделки", от които не се облагодетелстват "лицата, участвали в реализирането им или трети, свързани по какъвто и да е начин с подсъдимите лица".

Подчертано е също, че обвинението към Александър Томов и останалите трима подсъдими е било изначално обречено на провал, тъй като се позовава на предварителен договор от 31 октомври 2007 г., който няма силата на официален документ. От "Съдебни репортажи" допълват, че договорът не може да представлява документ с невярно съдържание, тъй като удостоверява волята на страните и затова той може да бъде само неистински.

3
1414
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
13 Юни 2015 10:18
договорът не може да представлява документ с невярно съдържание, тъй като удостоверява волята на страните и затова той може да бъде само неистински.

т.е. не е истински, но съдържанието му е вярно? казус?
13 Юни 2015 13:12
Evasion,няма го казуса !
13 Юни 2015 15:47
Както и да гледа нещата човек все едно излиза - където е цъфнал да управлява г-син Томов все пълен ФАЛИТ е настъпил - и в Кремиковци , и в ЦСКА,а преди това дори в партията която оглавяваше . Те това е палажението Марийке ! Това обаче не значи ,че той е беден като църковна мишка !!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД