:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,005,065
Активни 388
Страници 2,988
За един ден 1,302,066

Министърът чака медали още в първия ден на европейските игри

Дано в Баку спечелим 20-30 отличия, пожела си пък вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев
СНИМКА: БОК
При посещението си в олимпийското село в Баку спортният министър Красен Кралев участва в селфи с Любомир Ганев и Валентин Йорданов, като се оказа в сандвич между 210-сантиметровия бивш волейболист и 158-сантиметровия легендарен бивш борец.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев засвидетелства голямо доверие в българските участници на първите европейски игри в Баку. Церемонията по откриване на Олимпийския стадион в столицата на Азербайджан бе снощи, а преди нея Кралев се срещна с голяма част от делегацията ни в селото на спортистите.

"Мисля, че ще имаме повод още утре (б. р. - днес) да се зарадваме с медали. Борците стартират и съм убеден, че ще започнат много силно - заяви министърът, след което се обърна към всички състезатели. - Аз ви пожелавам първо да се върнете живи и здрави, да нямате контузии, да участвате в състезанието освободено, без напрежение. Не искам да ви натоварваме с големи очаквания, искаме да реализирате вашите възможности, личните си резултати, а нещата сами ще си дойдат."

Кралев похвали домакините за положеното старание в организацията и изобщо за проявената инициативност с поемането на първото подобно домакинство.

"Това е едно историческо събитие и мисля, че тези игри ще имат продължение. Те са крачка напред в развитието на спорта, в осигуряването на възможност за по-младите спортисти да покажат своите възможности. Не е важно колко медала ще вземем на тези игри, важното е колко нови наши звезди ще изгреят на този форум", подчерта министърът.

Вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев обаче изрази мнение, че за страната ни е важно да бъдат спечелени колкото може повече отличия в Баку '15.

"Пожелавам си България да се върне с много медали. Имаме нужда от такива постижения, а също така носи и гордост. Пожелавам си 20-30 медала. Всички са готови за откриването и походния марш. Дано в последния ден имаме и победен марш", заяви Ганев, който е и водач на волейболните ни отбори в Азербайджан. Женският национален тим първи ще започне участието си с мач срещу Германия днес, докато мъжете стартират утре срещу Белгия.

"Понеже заминах още с жените, мога да кажа, че те са в прекрасно настроение - разкри Ганев. - Мотивирани са да играят. Има приповдигнато настроение. За мъжете да не говорим, пътува се с музика към залата, всички се забавляват. Надявам се, че ще играем тук до последния ден. Всяко едно добро представяне трупа точки за европейската ранглиста, а това от своя страна помага за континентална олимпийска квалификация. Знаете, че една от целите ни е класиране за олимпийските игри в Рио догодина."
1056
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД