:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 548
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Няма повишена радиация в Нови хан,



съобщиха вчера от екоминистерството. Лабораторните анализи на пробите опровергават твърденията на кмета Ангел Минчев, че в региона има радиактивно замърсяване. Притесненията му бяха свързани с предупреждения на учени от Института по биология на БАН да не се ядат гъби от региона, защото са замърсени. От ековедомството уточниха, че Изпълнителната агенция по околна среда прави годишно наблюдение в Нови хан. В района на селото има 3 пункта за контрол на нивата на радиоактивност на необработваеми почви, както и два за радиоактивност на вода и дънни утайки.



Всички музеи ще са безплатни за посетители



на 24, 25 и 26 септември, съобщиха от културното министерство. Инициативата е в рамките на Европейските дни на наследството, които се провеждат за седми пореден път у нас. Гражданите ще имат достъп и до някои културни паметници, които са в процес на реставрация, каза почетният председател на Българския национален комитет на ИКОМОС д-р арх.Тодор Кръстев. Изложби в Съюза на архитектите в България, Френския институт и културното ведомство, както и представяне на резултатите от няколко проекта по програма ФАР за развитие на културния ни туризъм, са част от съпътстващите прояви.



Строежът на метрото към "Младост" започва днес



с първа копка на бъдещата 11-а метростанция на кръстовището на бул. "Г. М. Димитров" и "Драган Цанков", съобщиха от Столична община. Вече е готова станцията на "Интерпред", в момента се строи отсечката до ЦУМ. До края на 2007 г. метрото трябва да стигне до пазара на "Младост 1". Общата дължина на участъка е 2,9 км с 3 метростанции. Влакчетата ще се движат основно над земята, в тунел от специално стъкло. Метрото ще влезе под земята само на спирката при онкологията.
819
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД