:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 191
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Експертиза на рейса скара страните по делото "Лим"

Техническата експертиза на катастрофиралия в р. Лим автобус изправи една срещу друга страните по делото. При инцидента на 4 април м.г. загинаха 12 деца от Свищов.

Петима адвокати и 2-ма прокурори спориха дали изследването трябва да се приеме от Великотърновския окръжен съд. Защитата на подсъдимия шофьор Илия Измирлиев настоя, че то е непълно и не отговаря на всички въпроси. Версията на Измирлиев е, че произшествието е предизвикано от скъсан болт.

Адвокатите на зачернените родители пък настояха съдът да приеме експертизата. Те твърдят, че Измирлиев е заспал на волана и това е довело до падането на рейса. Според петимата експерти 12-годишният автобус е бил напълно изправен. До приключването на броя не бе решено дали ще има нова експертиза.
6
649
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
03 Март 2005 13:15
Добре е да се разбере цялата истина, но на всяка цена да има изкупителна жертва, това вече не е на добре. Много е вероятно наистина да е имало техническа повреда, но как един толкова дребен човечец като шофьора ще се пребори с "Пампорово" АД. Дали родителите ще спят спокойно, ако в затвора отиде невинен човек???? Все пак, заради живите, заради тези, които той е спасил е редно, даже задължително да има много прецизна и обективна техническа експертиза.
03 Март 2005 18:08
Изкупителна жертва за 12 деца? А за 400 деца, заразени със СПИН?

04 Март 2005 19:19
Непосредствено след злополуката водачът заяви, че нещо е изтракало в предницата и автобусът е станал неуправляем. Доколкото си спомням, същото потвърди и една от учителките. Откъде той ще знае, че от удара в дървото болтът ше се скъса, за да направи такова изявление. И сто експертизи направени у нас няма да докажат, кога се е скъсал проклетият болт. Шарнирни болтове се сменят след определен пробег и това всеки шофьор го знае. Кога е извършен ремонтът и дали новият болт не е менте. На моята "Лада" през 2000 км. трябваше да сменям шарнирите - все ментета. Дали е от фирмата производител и без документация може да се разбере, като бъде изпратен там за експертиза. Както и да завърши процесът, съмнение винаги ще остане, а доколкото съм чувал, то винаги е в полза на обвиняемия. Дано и съдът го знае.
05 Март 2005 16:18
В тъмно, мъгливо и дъждовно време автобус е излязъл от пътя, паднал е в река и са убити хора. Никой не го е искал. Но е станало. Търси се отговорност. Ако причината е техническа неизправност - пак има отговорни хора. Например - механика, който се е подписал че автобуса е технически изправен. Или някой друг - който е извършвал ремонт, производител и т.н. Ако автобуса преди произшествието е бил технически изправен - тогава е виновен водача.
Вярвам че истината ще излезе не само за да не попадне невинен човек в затвора, но и за да не се допускат други такива произшествия.
06 Март 2005 15:19
НАДЯВАМ СЕ ИСТИНАТА ДА ВЪЗТЪРЖЕСТВУВА.
06 Март 2005 15:24
И ТО ПО НАЧИН КОЙТО ДА УДОВЛЕТВОРЯВА ВСИЧКИ.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД