:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 227
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Рикошет реши най-скучния 1/8-финал

Швеция излъга Швейцария с 1:0 и е в Топ 8 за първи път след 1994 г.
СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Шведският нападател Маркус Берг се опитва да скъса шортите на швейцарския бранител Йоан Джуру в пореден момент на безпмощност пред противниковата врата.
Швеция и Швейцария изиграха най-скучния мач от началото на елиминациите на световното първенство в Русия. На ст. "Крестовский" в Санкт Петербург "тре кронур" се добра до победа с 1:0 след щастливо попадение в 66-ата мин. Лявото крило Емил Форсберг се освободи на дъгата пред наказателното поле, от границата стреля по земя в средата на вратата, а топката се отклони от крака на швейцарския централен бранител Мануел Аканджи и отиде неспасяемо в горния ъгъл зад Ян Зомер.

До края шведите се прибраха в почти глуха защита и геройски удържаха финалния натиск на швейцарците. Пропуски в последните минути направиха Блерим Джемайли и Валон Бехрами, а в добавеното време бърза контраатака на шведите доведе до червен картон на Михаел Ланг. Защитникът настигна откъсващия се Мартин Олсон и го фаулира на границата на наказателното поле.

Словенският съдия Дамир Скомина първоначално отсъди дузпа, но след справка със системата за видеоасистенция на реферите (VAR) промени решението си на пряк свободен удар. Изгонването на Ланг остана в сила, понеже той бе последен в защитата. След неуспешен изстрел на Ола Тойвонен през швейцарската стена бе даден и последният съдийски сигнал.

През първото полувреме най-сериозния пропуск направи шведският нападател Маркус Берг. В 28-ата мин. деветката на "тре кронур" получи топката в наказателното поле, обърна се и с техничен шут я насочи в долния десен ъгъл на вратата, но швейцарският страж Ян Зомер плонжира и атрактивно изби.

В последните десетина минути преди почивката и двата тима имаха шанс да се разпишат, но не се възползваха от чисти позиции. Първо Блерим Джемайли не уцели шведската врата с фронтален изстрел от 12-13 м, а после Албин Екдал насочи топката високо над гредата, засичайки центриране на 3 м пред голлинията на Швейцария.

Швеция се класира за 1/4-финалите на световно първенство за първи път след 1994 г., когато стигна до бронзовите медали в САЩ. Сега съперник на скандинавците за място в Топ 4 ще бъде победителят от снощния двубой между Колумбия и Англия.
804
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД