:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,312,109
Активни 154
Страници 24,110
За един ден 1,302,066

Паричният фонд за Либия ли е "тихата дипломация"?

Преди да говорят, държавниците трябваше по-внимателно да го обмислят. И да оставят някой от Европа да лансира идеята
Твърде спорна идея набиват твърде шумно през последните дни политиците в стремежа си да покажат, че търсят всякакви пътища за спасение на осъдените в Либия български медици. Президентът Георги Първанов, шефът на парламентарната група на НДСВ Станимир Илчев, председателят на парламентарната комисия по външна политика Венко Александров упорито говорят за създаване на фонд, най-добре европейски, от който да се черпят пари за борба със СПИН в Северна Африка. Това, изглежда, се схваща като начин да бъдат подпомогнати семействата на заразените от СПИН над 400 деца в болницата в Бенгази, а и да се повлияе на настроенията към българите в тази част от света.

Идеята предизвиква най-малко два въпроса - дали ще проработи и дали точно българските държавници трябваше да я разгласяват?

Първо, възможно ли е,вместо да изпишем вежди, да извадим очи?Безспорно е благородно да изразим съпричастност към трагедията на либийските семейства. Не бива да сме вторачени единствено в съдбата на несправедливо обвинените наши сънароднички. Не те са заразили децата, но болестта е факт.

Да си припомним обаче една нескопосана инициатива на бившия адвокат на българите Владимир Шейтанов. През юни 2001 г. той вбеси иракския съд, след като предложи 25 заразени деца от Бенгази да отидат на лечение и почивка в България на разноски на семействата на подсъдимите и на негови разноски. Либийците възприеха това като опит за въздействие и даже подкупване на съда. "Джамахирията е способна сама да лекува своите деца!", изкрещя страховито тогава съдията по делото на Народния съд.

Сега, изглежда, не става дума за предложение на един адвокат, а заинициатива на държавно равнище -на президента, на управляващата партия, а може би и на парламента, доколкото по нея говори шеф на ключова комисия. Освен това Първанов даде да се разбере, че идеята е била дискутирана "сред български общественици и европейски интелектуалци". Може да се предположи, че те са реагирали съвсем човешки - с одобрение. Но какво мислят хората, които познават достатъчно добре манталитета и настроенията в Либия и Арабския свят? Много е вероятно преди решението на втора инстанция инициативата за финансов фонд отново да бъде изтълкувана като опит за въздействие върху съда. Много е вероятно и друго - тя да не свърши особена работа, защото официалната позиция на Либия е, че страната не е засегната от СПИН-епидемия, ако се изключат нарочно заразените деца. Според полк. Муамар Кадафи вирусът в цяла Африка е американска диверсия. Оттук не трябва много фантазия, за да се стигне до пропагандно клише, че злодеите искат да се откупят с пари за стореното зло.

Вярно е, че досегашните тактики за спасение не българските медици не доведоха до желания резултат - петима от тях са осъдени на смърт чрез разстрел. Въпреки това българските политици и обществото с всички свои възможности ще продължат да търсят още по-силна международна подкрепа. Няма да спрат усилията да се организират визити на високо ниво - на Първанов в Триполи или на Кадафи в София или дори на "неутрална" територия - да речем, в Белград, - макар че няма особени изгледи за успех.

Всичко това означава, чее нужно да се търсят неизползвани пътищаНо не бива да се преиграва. И най-важното - не бива държавниците да забравят, че сами избраха като стратегия "тихата дипломация". А случаят с финансовия фонд прилича точно на обратното - крещим какво инициираме, внасяме пари, търсим пари и после благотворим из Северна Африка.

Сиреч България, която вече е влязла в клуба на "красивите и богатите", както казва Андрей Райчев, благосклонно моли съклубниците си да помогнат на болните и бедните, като срещу това очаква да получи помилване за шестима свои граждани.

Да речем, че е възможно, ако беше направено тихо. Сега вече нищо чудно да си останем олицетворение на злите, особено в контекста на войната срещу тероризма.
153
951
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
153
 Видими 
16 Май 2004 22:08
16.05.2004 Свободни Българи: Този сайт не е комерсиален! Този сайт е за всички Българи! http://freebulgarian.kibertron.com

16.05.2004 Свободни Българи: Ако имате полезна информация относно процеса срещу Българските медици в Либия, може да се свържете с нас чрез електронна поща: freebulgarian@kibertron.com или чрез ЧАТA достъпен на адрес: http://freebulgarian.kibertron.com/cha
t. Посетете и форумите от меню форуми на сайта или директно от този URL адрес: http://freebulgarian.kibertron.com/for
um. За да пишете във форума трябва да се регистрирате на сайта. Регистрацията е необходима, тъй като с част от данните при регистрацията Ви, ще оформим подписка в подкрепа на Българските медици. Благодарим на всички които ни съдействат.

16 Май 2004 22:15
МНОГО Е ПРАВ г-н Готев!
НЯМА НИЩО ПО-шумно от една ОФИЦИАЛНА /формална/ПУБЛИЧНА акция, каквато е учредяването на един емропейски или световен Фонд !!!
А И ЗАЩО ЧАК СЕГА, а НЕ ПРЕДИ 5-6 години?!?

Редактирано от - paragraph39 на 16/5/2004 г/ 23:06:05

16 Май 2004 22:30
Подкрепете протестите
Натиснете тук
16 Май 2004 22:34
Мен ме притесняват некой работи, по-скоро от вътрешно естество:
-Защо общественоста не е запозната с точните обвинения, предявени към медиците? Така и не стана известно. Същото за доказателствата на двете страни. Съдейки по непрестанните крясъци от пет години насам и по това, че куцо и сакато изсмука де що има дивидент, явно работата е много сериозна в национален мащаб. А ако е толкова сериозна, защо няма информация? За да може да се гъбаркат с тъпанаризираното население ли?
-Какви са тия митични ходове, които предишното правителство е трябвало да предприеме? Десант на спец части? Бомби? Некъв вид специялна дипломация?
-Защо сега чак се разтичаха толкова много народ? Какво правиха преди това всики тия "защитници"? Чакаха некой друг да опере пешкира?
- И нещо интересно от "Сеизмограф": една от първите задържани и в последствие освободени мед. сестри каза, че са ги разпитвали коя фирма ги е изпратила на работа и дали са давали рушвети за да вземат работата... По фирми ли са задържани 6-тимата или по друг показател? Тя също посочи, че и е била отказана среща с дипломатическо лице от България. От там: доколко службите ни са били информирани за задържанията?

Редактирано от - генетик на 16/5/2004 г/ 22:39:47

16 Май 2004 22:47
Пичове привет влезте във Фокус новините да видите какви простотии са написали нашите братя Византийците. Имало е една изключително гадна статия във вестик Елефтеротипия за демострациите в подкрепа на медиците в Либия. Май от този вестик си просят задръстване на пощата им с писма в подкрепа на Българите ако някой може да помогне с е-мал на тия гадни византийци или с някоя по-добра идея как да им обясним кон боб яде ли и как резултат от анкета се прави на арабски.
16 Май 2004 22:57
В. Елефтеротипия: "Съдейки по мутрите на поддръжниците на българите в Либия, по всяка вероятност, те трябва да са виновни"

16 май 2004 | 19:51
БНР, новини в 19 часаСнимка от протестите в София срещу смъртните присъди на петте български медицински сестри произнесени от либийски съд, публикува най-четеният гръцки неделен вестник “Елефтеротипия”. Коментарът на вестникът е изненадващ: на снимката се вижда българското знаме, панелен блок и едно мъжко лице снимано от долу, което изглежда леко деформирано, поради ъгъла на снимане. В коментара съпътстващ фотографията, подписалият се редактор Вангелис Карагьоргис, пише: “Съдейки по мутрите на поддръжниците на българите в Либия, по всяка вероятност, те трябва да са виновни”.
16 Май 2004 23:01

те това е снимката. и е у рубрика за ташаци. деба и гадовете ">(снимка: натиснете тук)
16 Май 2004 23:01
Па грък добро да е правил некога на България?
16 Май 2004 23:02
Готев е абслолютно прав.
За първи път чувам за тази ексцентрична идея, но някак си ми звучи като "гузен негонен бяга".
Все още се стараем да ги умилостивим, що ли?
16 Май 2004 23:03
Пасито ще им се усмихне благо. Той е цар на дипломацията.
16 Май 2004 23:07
smurf , без паника и се опитай да приемеш спокойно реалността. Статията в гръцкия вестник е официално становище на Гърция.Гърция не желае да си разваля отношенията с арабските свят, чийто непосредствен съсед е.
Между впрочем, така студено реагираха 90 % от еврпеските страни , а и САЩ, повечето мълчат без заявления по процеса , за да не си развалят отношенията с арабските страни. Единствена Франция се опитва да заеме по приемлива позиция, ЕС и САЩ действат само със словесни обещания!
Време е вече българското общество да получи реална престава за резонанса и отношението към процеса в света , а не да се само заблуждава или да бъде заблуждавано!


16 Май 2004 23:12
Този път съм съгласен с автора – инициативата е дилетантска и няма да донесе нищо добро. Южноафриканският президент Табо Мбеки доскоро развиваше разни лисенковски теории, че СПИН изобщо не се предизвиквал от HIV и всичко туй било пропаганда на западните фармацевтични компании, за да ограбват бедните африкански страни. Флиртовете с Кадафи имат обратен ефект. Само силен западен (американски) натиск може да го разколебае. Той клекна пред запада след 11 септември и особено след Ирак по много въпроси, вкл. в последните месеци. Ще клекне и сега, ако бъде натиснат.
*
Това натискане трябва да бъде издействано от българската дипломация, но за разлика от Ф. Димитров смятам, че не “тихата” дипломация, а активните и открити действия за политизация и интернационализация на въпроса могат да донесат успех. Не съм съгласен с Ф. Димитров и, че след “затягането” на работата в Ирак Кадафи се бил втвърдил. Този процес е замислен много преди Ирак и 11 септември. Инерцията на процеса пречи на Кадафи да следва сегашната си, вкл. след “затягането” в Ирак, стратегия на капитулация пред запада. Кадафи не се води в реакциите си от останалия арабски свят, от който той се намира в изолация и често е обект на присмех.
*
Освен това смятам, че и “народната дипломация” може да бъде полезна – писането на писма най-вече до Буш, Блеър и останалите лидери от НАТО и ЕС, до Проди, Кофи Анан и върховния комисар на ООН по правата на човека, до депутатите на българите на запад и до големите правозащитни организации – особено Амнести и HRW. Не вреди и писането на писма до други хора, но има маргинално значение. Ползата от народната дипломация е повече възпитателна, за гражданската ни свяст, отколкото за спасението на жертвите, но и за последното може да помогне, ако достигне критична маса писма до Буш, Кофи Анан и т.н.
*
Една бележка по изказването на Наум за кликанията и Ал Джазира. Наум ги сравни с еуфорията от световното от 1994 г. Не споделям оценката ти, Науме. Ти сам писа преди два дни, че националистическата гордост, гордост от нещо, за което нямаме никаква заслуга, е доста по-ниско стъпало от туй да си горд със семейството си, децата, работата си, дори дома си и т.н. Първо, няма нищо за гордеене, че няколко компютърджии направили номер с кукита на един арабски сайт. Това все пак не са избори, а единичен, непредставителен и не много ясен въпрос, но и да бяха избори, налице щеше да има само фалшификация на избори (говорихме за това в дискусиите за електронните референдуми). Трогателна е нашенската вяра, че с мошеничество на дребно можем да компенсираме липсата на по-едрото.
*
Второ, смисълът на гражданските инициативи не е в броя на кликанията, а в исканията, в текста, под който се клика. Тук нямаше никакви наши искания. Трето, гражданските инициативи имат смисъл само когато са подкрепени с имена, когато хората стоят зад имената си като индивиди. Футболният тип масовидни реакции не са реакции на индивидите, а на човека-като-тълпа. (Не случайно неколцина асоциираха негативно клик-кампанията с подписката на Дани Горчева: за тях клик-кампанията беше очевидно “анти-Горчева”. “Успехът” на всяка “анти-” кампания, обаче, както знаем, е като “успеха” на АФН-темите.)
16 Май 2004 23:12
Пасито ще си направи ПАС !!! Поне докато НЕ му кажат/ от Зад Океана!/ какво да каже!!!
КРАЙНО време е в България да се създаде Министерство за НЕУТРАЛИЗИРАНЕ и съдене на КЛЕВЕТЯЩИ БЪЛГАРИЯ МЕДИИ !!! Спечелените от делата пари/милиони долари!/ да отиват във Фонд да подпомагане на НЕзащитени от медийни клевети български граждани !!!

Редактирано от - paragraph39 на 16/5/2004 г/ 23:18:26

16 Май 2004 23:14
Учедяването на един европейски или световен Фонд , ще бъде предния кьорфишек или един студен душ за България. Такъв няма да се получи и никой няма да се бръкне за България!
А кой кара нашите бунаци да отиват и предлагат преговаряне за либийския дълг и медиците? Това 100% сами са си го измислили , поради кретенизма на Паси- администрация и слугинажно мислене.
Вместо с дълга да бяха помислили върху варианта:
1.Освобождаване на топ идиота на външната ни политика Паси от поста му !
2.Обявяване пред света , че мислим да излезем от войната в Ирак и изведем войската си от там.
2.Че смятаме да развиваме добросъседски отношения с всички арабски държави.
Така няма да плащаме кръвен данък с дълга в замяна на нашите медици, ще си подобрим отношенията н арабските страни, ще спасим живота на нашите млади войници в Ирак , ще си подобрим международния си авторитет и отношенията със страните членки на ЕС!
С един куршум- два заека и без пари и безкръвно.А Кадафи ще остане с пръст в устата и пред свършен факт пред цялата арабска общност, на който той се смята за лидер! И ще даде ПОМИЛВАНЕ на нашите медици , както и ще ни върни дълга! ! На 6 юни изтича срока на изпълнение на присъдите. В Либия има още 5 000 българи! Ега ти тъпоумието Пасиево , с цялата му пасмина, съчинила тази унищожителна външна политика на България !!!!


16 Май 2004 23:25
Ха тъй, Отблъскващ!
Земи изпрати едно писмо на Ал Джазира па им разкажи играта! С копия до Кадафито в Либия.
И тъй се притесних нещо - за първи път сме чета, а предател нема.
Не се връзва с народопсихологическите наблюдения.

Под черта: По изключение и от скука пиша реплика до Отблъскващия.
16 Май 2004 23:28
Инче, това поведение на Гърците няма нищо общо с съседството им с арабските държави / интересно къде си учила география та видя съседни на Гърция арабски държави / става въпрос че както винаги на Византийците са им виновни Българите Но не им пречи в събота и неделя на селяните от Епир да дойдат в Сандански да си оправят зъбите и някоя проститутка покрай това. Иде реч за отношението като между съседи. Твоето мнение за Паси и Ирак е ясно не е ясно само как смяташ че е по правилно да се разстрелят медицинските сестри с изстрел в тила или с наказателен взвод? Просветли ни моляте за да разберем на кой господ се кланяш?
16 Май 2004 23:31
Фино и точно е казано от Георги Готев:
Ще си останем олицетворение на злите в контекста на войната срещу тероризма.
БОЯН ЧУКОВ изброявайки многочисленните пропуски и театралните преигравания в работата на външния ни министър предлага, като начало, оставката на Соломон Паси. Назначаване на нов външен министър, който да постави началото на една нова балансирана външна политика.


16 Май 2004 23:32
А ма, Ино, маоистка такава - ти и до три не можеш да броиш, а си взела българските работи да оправяш - я си погледни поменика...
При Светла Петрова в "Сеизмограф" един господин призова да се направи 100-хилядна мълчалива демонстрация в София...
Най-отпред да вървят Първанов, Сакса и Герджиков, а след тях - лидерите на всички политически сили, хванати за ръце...
Надка до Костофф, СофиЯмски до него, Пасито яхнал Милен велчев, СергиЯ Санишев с "Харли", а Доган зад тях...
Това ако стане, финландците ше измрат от мъка и ше изпият всичката водка - до Северния полюс чак...
16 Май 2004 23:36
Тодорова, изяж си дипломата! С коя арабска страна граничи Гърция???
А на "Елефтеротипия" Осама да им гръмне задниците!
16 Май 2004 23:37
Smurf, a къде виждаш да съм говорила за разстела- по закон на Либия , присъдата се извършва до 1 месец от издаването й .
Гърция е непоследствен съсед на 1 милиардния арабски свят и тя си два добре сметка за товаи разбира се , ще предпочете добрите отношения с един такъв мощен съсед.По какви съображение Испания промени политиката си ? По какви съображения се тресе Белтолучи в Италия?Рlease, кажи на аудиторията?
Опитай се да мислиш с главата си , я не с краката , както е до сега!

16 Май 2004 23:41
Па тва ми се види готина идея, Рейвъне. А отзад на Доган - останалите 99989 съграждани...
16 Май 2004 23:43
Бре равен 707 , безмозъчен , а ти може ли да броиш до 1? Ми що не се наредиш начело на демонстрацията , ами само си гледаш поменика?И го натякваш на другите?
Впрочем , вестницте ти , които си ми изпратил по пощата от два месеца , още пътуват , понеже си остават в твоя поменик и във въображението ти. Такава лъжа се нарича с името на една болест и тя започва с буквата П !!!!!

16 Май 2004 23:44
osajdaneto na balgarite v libia e propaganden hod na libiicite koito iskat po tozi nachin da si osiguriat informacionno prisastvie po stranicite na evropeislite medii i oshte poveche v balgarskite medii bez da plashtat nishto za tova i da ni pronikvat chrez mediite za masova komunikacia v mozacite.neshto kato bio komputaren virus koito se razprostraniava ot electronnite masmedii v mozacite na horata.
16 Май 2004 23:50
Инчеее, Единствените два съседа на Гърция са България и Турция / за Албания и Македония не говорим / и понеже мисля с главата смятам общо население на земята 5-6 милр. от Тях 1 милр. Индийци 2 милр. Китайци и според тебе 1 милр Араби ми то не остана за разни мизерни държави като Щатите, ЕС, Русия, Канада, Австралия, Бразилия пък за африканските държави направо ги умори. Но се разсейваме с глупотевини. По добре ни предложи как да събереме левчета да може Кадафито този път да си купи за болниците кръвна плазма не от Нигерия и Руанда / дето 50-60% са със Спин / а от Уганда и Сомалия / дето са само 45% спинозни/ пък да видим кой този път ще му е виновен за заразите.
16 Май 2004 23:51
нема никаква статия у елефтеротипия. има една снимка на некъв ръб с нашто знаме и два реда - тъпа смешка на тъпи византийци. па и тоа май е от агитката на чорбата
16 Май 2004 23:52
Тодорова, а твоята партия ще се включи ли в монифестацията?
Или като оная престояла дърдонка Яни Янев ше летите с балон или парапланер над столицата и ше пръскате позиви...?
Прочее, Ино, що не оглавиш ти народната ярост - фръкни до тука, ше ти осигурим охрана и "Бърза помощ"...
17 Май 2004 00:15
Некои форумци са за лечение. Требва да се приеме закон за насилствено лечение на обществено опасни идиоти.
17 Май 2004 00:17
те го и тоа защитава групови интереси. добре бе, че отпуща и за вас пари
17 Май 2004 00:18
Ако идиотите случайно са хабилитирани, требва да им се слагат двойно по-дебели синджири.
17 Май 2004 00:23
...има и хабилитирани случайно доктори на науките...
17 Май 2004 02:03
Тихо или шумно за мен няма значение. Дори е по-добре шум. Така повече хора, ще знаят, че не трябва да ходят да работят в Либия, за да не бъдат осъдени по скалъпени обвинения. Тогава либийците ще се молят, някой да им помага.......
17 Май 2004 04:58
Рано или късно ще има такъв паричен фонд.И в този фонд ще има точно толкова, колкото ни дължи Либия-хем правдата ще възтържествува и хем българският данъкоплатец ще го духа.Жалко...
17 Май 2004 10:01
ИНА
Леле мале, каква лекция си ми дръпнала в събота!
В по-голямата част си права но е наивно да се самозалъгваш, че издържаш целия български народ! и с какво! По скоро издържаш финландците, защото си плащаш данъците там, а не тук!
А думите ти, че нашите в Ирак са могли да работят, като теб в някоя бяла държава, само подтвърждава тезата, че не са отишли само за пари.
Каква е разликата между Станишев и Първанов?- много проста единия е еврейче, а другия не!
Колкото до обвиненията ти, че президента ми е идол - заблудата ти е пълна - чисто и просто е най свестния до този момент . И това си е лично мое мнение.

17 Май 2004 10:07
Какво сте се захванали с Ина бе ? Тя ли е извора на вашите проблеми ? Приличате на някакви комплексари ...
17 Май 2004 10:19
Не ми е ясно, защо толкова чак пък скачате срещу Ина
Нейните предложения не са лоши. Тя говори за един пълен обрат на нашата цялостна политика-външна, а след това и вътрешна.
Този шамар на България е резултат на една дългогодишна СЛУГИНСКА политика на изуване на гащите- премахване на ракетите, липса на пари за авиацията надежди, че НАТО ще ни защитава и изключително безгръбначна външна политика.
Друг е въпросът, че като се оплетоха като патета в кълчища нашите политици едва ли ще направеят такива радикални промени, каквито тя предлага.
Това, което межем да направим сега ние тук е да се опитаме да запознаем световното обществено мнение с нашата кауза. Ето го текста, който изработиха Lissana и Ина. Който има връзки с чужбина чрез Е-мейл е добре да го изпраща.
Фичо, като имаш Е-мейл адресите на видни хора прати текста до тях.
Каза се, че Кадафи е слушал Нелсън Мандела. Може и до него да се прати.
Джон Керри и др.
---------------------------------------------------------
READ AND SEND TO ALL YOUR FRIENDS!!!

FREEDOM FOR BULGARIAN MEDICS IN LIBYA

Hello everyone,

To whom I haven''t written for a long time, and to others I just do not know.

Please, this is a request for help of innocent people.
Not ALL of you may know about the tragedy of 5 Bulgarian medics in Libya that are sentenced to death indicted for premeditated infection of almost 400 Libyan children with AIDS.

These five Bulgarian innocent medics were sentenced to death in front of a firing squad in Libya on the 6th of May on the grounds of false allegations, that they have intentionally infecting children-patients with the HIV virus after a trial described by the EU as flawed.
Libyan police arrested 6 Bulgarians in February 1999. They were in prison until September 2002, when a high tribunal in the Libyan capital, Tripoli, acquitted them of conspiracy charges and handed the case over to an ordinary criminal court. They were then placed under house arrest in Tripoli until being detained again when their trial recommenced in the eastern city of Benghazi in September.
The medics have been tortured in the prison and forced to admit these false accusations.
This trial aimed at declining the accusations and frustration of the parents and of the Libyan society about their children AIDS infection from the Libyan government lead by Kadaffi to some alleged foreign forces.
A lot of international organizations such as Amnesty International, The International Red Cross, famous scientists and medics from all over Europe have given their professional opinions and reports during the process proving that the infection in the hospital the Bulgarian medics worked in was due to bad hygiene and it was an internal hospital infection.
Prominent western experts such as Prof. Luc Montanier, the HIV virus discoverer and Prof. Vitorio Colici stated in their testimonies that poor hygiene at the Benghazi hospital is the most likely ground for the contamination, and they estimated it happened in 1997 - more than a year before the Bulgarians were hired to work there. But a commission of court-appointed Libyan doctors rejected the Western expert''s testimony and said the Bulgarians have willfully infected the children with the virus through blood transfusions.
This clearly shows that we have a politically-motivated instead of fair process.
In one month the 5 medics will be shot death if something is not done.
Do not allow this to happen!!
Let us show the power of the International solidarity!
Force your government, politicians, civil society to act for the freedom of these innocent people.
READ AND SEND TO ALL YOUR FRIENDS!!!
17 Май 2004 10:40
1.Освобождаване на топ идиота на външната ни политика Паси от поста му !
2.Обявяване пред света , че мислим да излезем от войната в Ирак и изведем войската си от там.
2.Че смятаме да развиваме добросъседски отношения с всички арабски държави.

Интересно, какво интересно виждаш в тези идеи? Може би е пропуснала само да предложи да влезнем в арабската лига? Могла е да прасне един каунтдаун, може би щеше да се справи по-добре с цифричките
17 Май 2004 10:41
СМЪРТ ЗА МРЪСНИТЕ АРАБСКИ СВИНЕ, ДА ГИ НАПРАВИМ НА САПУН
17 Май 2004 10:42
НА ШАМПОАН
17 Май 2004 10:50
Преди всички възможни мерки в полза на осъдените наши гражданки трябва да настояваме пред правителството на Саксофонски и лично пред свинопасито-ционста да публикуват обвинителния акт и мотивите на съда в Бенгази, с които е осъдил българките и палестинеца. Дебело подчертавам: И ПАЛЕСТИНЕЦА!!! Този тип що дири в нашите работи? За какво точно е обвинен? Защо го храним и обгрижваме? Защо правителството и лично ционистката гад паси същевременно налагат да не се говори за него? Какви са връзките на този тип преди ареста с нашите българки и с коя точно от тях е ималтуй-онуй? Не се ли оптива свинопасито да го държи анблок с българките, за да не се налага на Израел да си го спасява срещу много много пари?
Като науча отговорите на въпросите ми, свързани с документалната страна на този процес, тогава ще протестирам или не.
17 Май 2004 10:51
Колко простоти изписани за нещо от което никой няма понятие... медиците т а медиците..а тук в БГ? а?- та тук затриват цяла нация.... щели да правят подписка, е-маили щели да задръстват...абе дебили...поне не имитирайте дейност и загриженост... интересно ако от тъпотияНаистина са заразили 400 деца?а? бихтели ги оправдали? ба си тъпоумието...
17 Май 2004 11:12
Каква тиха дипломация?!?!?!?!? Това е просто начин тъпоуниците да прикрият пълната си некомпетеннтност!!!!!!!!
Вече писах, мисля, за това как като бях на стаж във Външно през 2000 г. ни обясняваха как всички българи в Либия били презтъпници и изобщо нетрябвало да ни пука за тях
17 Май 2004 11:14
Идиотската идея за "фонда" е достойна за идиота-дипломат Паси.
17 Май 2004 11:17
НА ШАМПУН!
17 Май 2004 11:20
1.Освобождаване на топ идиота на външната ни политика Паси от поста му !
2.Обявяване пред света , че мислим да излезем от войната в Ирак и изведем войската си от там.
2.Че смятаме да развиваме добросъседски отношения с всички арабски държави.


Тодорова
Явно глупостите Ви нямат край! Всъщност на кого служите?
Явната Ви комунистическа реторика, издава Вашият произход на номеклатурен кадър.
Къде е, националното Ви достойство? Ако утре ислямистите поискат да "освободим"земите им, защото някога това са били част от отоманската империя. Ако поискат после да приемим исляма за да не ни смятат за гяури и ни избиват?Трябва ли да приемаме диктатите на самозабравили се диктатори и ислямски фундаметалисти? Има араби и араби, едните живеят според шерията, а другите, като Мороко, Тунис, Египет и др. се опитват да живеят като другите цивилизовани народи, но не и Либия!


17 Май 2004 11:32
Идеята за фонда асоциирам с две поговорки: "Гузен негонен бяга" и "На гол задник чифте пищови".
17 Май 2004 11:46
Чух нещо интересно. В България една мед-сестра изкарвала максимум 140 евро. (предполагам че в частните клиники е различно). В Либия отиват за да получават по-нормални заплати. За доизкарване на средства, те заделят част от медикаментите, които впоследствие се използват за платени услуги. В смисъл че една спринцовка (примерно) се използва по 2-3 и повече пъти, а "спечелените" спринцовки се заделят. И познайте какво става накрая... инциденти...
Много се надявам да не е вярно, понеже престъплението от мизерия/незнание си остава престъпление. Макар и неумишлено.
17 Май 2004 11:48
ич не се надевай
17 Май 2004 11:50
Какъв иракски съд, нали делото е в Либия?
17 Май 2004 11:51
н а гол задник чифте ..принцоФки
17 Май 2004 11:54
Мдааа... Днес за пореден път Феята на Северното сияние се е развихрила! Абе, Инче, сладка, къде точно според теб се намира държавата Гърция? И колко милиарден е арабският свят? Аз ако съм на мястото на учителката ти по география (а и на мястото на доста други твои учители ) щях да си изям дипломата!
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД