:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
МВР и МОН се срещат, за да обсъдят мерките за сигурност в училище

Пребиха пак учител

Роми набъхтали педагога по време на час заради изгонен ученик
Снимка: Александър Михайлов
38-годишният Атанас Атанасов, учител по немски език, е бил пребит от разярен родител, съобщиха вчера от РДВР.

В сряда около 9.45 ч. Атанасов бил измъкнат по време на учебния час в коридора от едър мъж, който го ударил с юмрук в лицето. Целият в кръв от аркадата на веждата, преподавателят е откаран в спешно приемно отделение. Лекарите направили 5 шева и го пратили да лежи в дома си.

Скандалът се разразил в час по немски език при VIII клас в СОУ "Трайко Симеонов". Атанасов направил забележка за нарушаване на дисциплината на Доан Мехмедали. Момчето от ромски произход не се укротило и учителят го изгонил от час. След десетина минути Доан се върнал с двама едри мъже, които извлекли от стаята Атанасов, а освирепелият баща на осмокласника го нападнал с юмруци.

Колегите на Атанасов са потресени от инцидента. Мъжът бил дългогодишен и много добър преподавател. Доан Мехмедали до вчера е с 55 неизвинени отсъствия и въпреки че класната е уведомила с писмо родителите, те не са се отзовали. Вероятно ученикът ще бъде изключен - заради отсъствията, казаха от школото. По случая е образувано полицейско дознание по чл. 131 от НК. Законът предвижда за причиняване на телесна повреда на длъжностно лице лишаване от свобода до 2 години или поправителен труд.

Това е вторият случай на насилие над учител за последните две седмици. Миналата седмица с капак за печка бе пребит и преподавателят по физкултура Венцислав Тодоров от град Бяла. Той предизвикал гнева на родата на мургав ученик, защото го изгонил от час за нагло поведение.

Просветното министерство и останалите институции да предприемат спешни мерки за прекратяването на насилието в училище, защото то се превръща в масово явление, поиска преди 2 дни с декларация Синдикатът на българските учители. От МОН не излязоха с официална позиция, защото зам.-министърът на средното образование Красимир Николов току-що се бил върнал от отпуска. Просветниците все пак склонили да организират среща с МВР, за да обсъдят ситуацията.
1505
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД