:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 322
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Издирван за убийството на полицая във Варна се самоуби

Златин Златинов бе открит мъртъв с огнестрелна рана в главата, обяви шефът на РДВР-Варна подп. Веселин Петров. По време на полицейската акция в Долен Чифлик не е бил произведен нито един изстрел, увери той и уточни, че изстрелът, убил Златинов, не е бил чут.

Златинов бе един от двамата заподозрени за убийството на старши сержант Филип Филипов в малките часове на 16 януари във Варна. Съучастникът му Йордан Петров бе задържан на 18 януари край Дряновския манастир и в момента е във варненския арест. Твърди се, че той признал не само покушението срещу полицаите, но и тройното убийство в с. Куманово от миналото лято, както и няколко въоръжени нападения над чейнджбюра и магазини във Варна.

Тъй като се предполагало, че Златинов е въоръжен и опасен, с разрешение на министър Емануил Йорданов във вчерашната акция участвала група от Отряда за борба с тероризма. Между 9 и 9.30 ч вчера от къщата в Долен Чифлик били изведени бабата и дядото на Златинов. Час по-късно започнало претърсването на сградата и стопанските постройки. Между 10.50 и 10.55 ч Златин бил открит мъртъв в таванското помещение. В ръката си държал пистолет. Подп. Петров отказа да потвърди това да е пистолетът "Макаров", с който вероятно е стреляно на 16 януари. Той обаче каза, че Златин е бил ранен във фаталната нощ. "По всичко личи, че става въпрос за самоубийство", посочи подп. Петров.
1047
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД