:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Русия загрижена за 25 000 свои граждани у нас

"Много сме разтревожени за това как ще се осъществяват роднинските посещения на 25 000 руски граждани, които живеят в България, след въвеждането на визов режим." Това заяви посланикът на Русия у нас Владимир Титов.

Той подчерта, че не Русия е инициатор за отмяната на безвизовия режим. Титов бе категоричен, че промяната ще има негативен ефект върху отношенията между двете страни. Посланикът призова за "максимална минимизация на решението на българските власти". Руската страна настоява за облекчен режим за определени групи. Предложението е бизнесмени, туристи и роднини на живеещите в България руски граждани, да бъдат изключени от общите правила. "Безспорно най-добре е да се запази предишният безвизов режим, но съзнаваме, че България е поела редица ангажименти към ЕС", коментира Владимир Титов.

Преди дни в икономическото министерство се проведе среща с туристически компании, на която бе обсъден въпросът с визите. Тогава стана ясно, че се обмисля облекчен режим за издаване на визи за руските туристи и за пътувания на деца под 16 г. и хора над определена възраст. "Ако има добра икономическа обосновка, визите могат да бъдат безплатни", обясни експерт от МВнР. За това трябва да има съгласие и от руската страна, която също да не иска пари за визите за български граждани.
698
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД