:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Процесът за обира на Пощенска приключва със споразумение

Обвинението и защитата са готови да се споразумеят какви да са наказанията за обира на Пощенска банка. Това стана ясно след вчерашното заседание по делото срещу Лили Колева, братята Стефан и Васил Чолакови и още двама, обвинени за измама в особено големи размери. Наказанието е от 3 до 10 г.

През май 1997 г. те отмъкнаха 181 млн. стари лв. от трезора, като използваха луфта при внасянето и осчетоводяването на парите. Задържаха ги след сигнали на близки и изкараха доста време в ареста. Роднините възстановиха голяма част от сумата и предадоха бижута за остатъка. Вчера се оказа, че са възстановени 172 116 552 стари лв., а депозираните в трезора бижута са за 4347 нови лв. Защитата на Колева поиска споразумение, понеже тя била внесла своята част. Споразумение поискаха и адвокатите на останалите 4-ма и процесът бе отложен за изясняване на сделката.

По закон споразумение се сключва след възстановяване на сумите на престъплението. Тогава се уговаря и наказание под предвидения минимум.
402
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД