:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 331
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

2 пъти годишно на лекар специалист

Средно по 2 пъти годишно ще може семейният лекар да праща пациентите си на специалист, обяви зам.-шефът на здравната каса Димитър Илиев. Досега джипито имаше това право за 30% от пациентите си.

НЗОК ще отпусне пари за пращане на специалист за 60% от хората, които имат семеен лекар, каза Илиев. Статистиката обаче сочи, че не повече от 35-40% от тях посещават поне веднъж годишно лекаря си. Така се получава, че средно по 2 пъти ще имат право да отидат при специалист тези, които са потърсили лекарска помощ. Пациентите, включени в различните програми за хронични болести, ще ходят обаче от тази година само веднъж при семейния си лекар. Той им дава еднократно направление за специалист, после достъпът на пациента при специалиста е свободен.

Според Илиев всички семейни лекари ще сключат договори с касата за изпълнение на програмите за хронични болести, майчино и детско здравеопазване и грижа за възрастни хора.

НЗОК ще плаща на около 100 болници за високотехнологични изследвания. При подобни изследвания пациентите ще са без право да избират къде да идат на преглед, а ще ходят в района, в който са разпределени.
316
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД