:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 370
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Нарцис

Narcissus спада към семейство Кокичеви (Amaryllidacee), идва от Средиземноморието и цъфти в периода от март до май. Ако желаете да го отглеждате като стайно растение, трябва да засадите луковиците през септември-октомври. Най-добре в песъчлива почва, която да ги покрие съвсем леко. После поставяте саксията на хладно, но влажно място. Полива се обилно.

През януари саксията се внася в дома, като в началото се държи на тъмно място, където температурата да е около 12 градуса. Ако от септември до януари го оставите на светло, стъблата му ще станат прекалено дълги.

Щом листата достигнат височина колкото човешки пръст, променяте за трети път позицията, като в този случай избирате топло и светло място. Поливате с вода със стайна температура.

След като цъфне, нарцисът се държи на светло място или на шарена сянка. Задължително условие е чистият въздух. В този етап се полива умерено, но редовно. След като прецъфти, луковицата се засажда в градината.

Най-популярен е Narcissus "Tete-a-tete", който спада към Narcissus cyclamineus. Отглежда се от луковица. Цъфти в периода от февруари до април. След като цъфне, саксията се държи на прохладно, свежо и светло място. Цветът е доста дълготраен. Полива се от време на време. След като прецъфти, луковицата се прехвърля в градината, където има възможност растението да продължи своето развитие и да цъфне отново през лятото. Трябва само да изберете слънчево място и да го поливате отново от време на време.
774
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД