:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
МУЛТИПЛИЦИРАНЕ

Ресните - акцент на сезона, ефект при "Сезони"

Снимка: Борислав Николов
Ако имаше болест в модата, то тя през топлия сезон на 2001 година щеше да се нарича ресни. Атрактивните детайли, заразили почти всички дизайнери, са нещо като грипа на лятото. Има ги навсякъде, а най-много в колекцията на българската модна къща "Сезони", представена през седмицата в София.

Дизайнерката Мария Дженева използва ресните за всекидневните костюми от лен и коноп. С тяхна помощ се създава ефектен декор за саката, полите, панталоните. Ресните са подредени прилежно на няколко ката или небрежно разпръснати из цялата дреха. При саката те са навсякъде. Полите и панталоните обаче ги приютяват предимно в долната си част.

В тон с тоалетите са и обувките, също дело на дизайнерката Мария Дженева. Най-атрактивни са ленените боти, защото по-голямата им площ позволява повече експерименти с ресни.

Другият акцент в колекцията на модна къща "Сезони" са вечерните рокли и костюми. Моделите са в черно, като ефектът идва от изящните златисти или сребристи орнаменти. Композициите от бродерии са в геометрични форми, повечето своеобразна трансформация на българските народни шевици.
977
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД