:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
АКТУАЛНА АНТЕНА

Хипи ли е Жени Живкова?

Дизайнерката остава вярна на елегантните костюми, но разчупва класиката с драперии и ресни. Най-ефектни са флоралните десени от 70-те, комбинирани с актуалните напоследък змийски шарки
Какви са музикалните вкусове на Жени Живкова - това не е толкова важно. По-важното е, че последната й колекция за сезона пролет-лято 2001 бе доста "музикална" като стил. Моделите, представени в столичния цирк "Балкански", върнаха спомените за 60-те и 70-те години на миналия век, за времето на хипитата и рокендрола.

И понеже повторенията в модата никога не се правят едно към едно, колекцията на Жени Живкова не бе подчинена изцяло на ретростиловете. Последните присъстваха като акценти, вплетени в новите модни тенденции. Пример: костюм от сако с панталон, подобие на чарлстон. Върху тях са "цъфнали" сравнително големи рози във виолетово, които разделят моделите на две части - горна половина в цвят деним (тип джинси) и долна половина, решена в змийски шарки. Хубавото в случая е, че костюмът съчетава различни стилове и десени, без да изглежда кичозен.

Друга причина да се твърди, че Жени Живкова възражда модата от 60-те и 70-те години на ХХ век, са многоцветните райета. Те са в керемидено-оранжевата гама и присъстват предимно върху трикотажните блузи. Има ги още върху част от саката с типичните за онова време квадратни външни джобове.

Към модата от 60-те и 70-те години принадлежат също десените в черно-бели геометрични фигури. Подобни модели напоследък се лансират много често и по света, а последният пример е колекцията на Донатела Версаче, представена в Милано.

Друг акцент в колекцията на Жени Живкова, който връща модата още по-назад във времето, са драпериите. Има ги и върху всекидневните блузи, и върху изисканите рокли. Моделите са драпирани посредством шнур в предната част на дрехата, но по-често ефектът се дължи на страничните тегели.

Дори акцентът в колекцията - пришитите волани в долната част на полите, също тегли модата към познати от миналото стилове. Понякога воланите са леко драпирани, друг път са оформени от небрежно изрязани ленти тюл. Важното е да присъстват, а самата Жени Живкова ги поставя дори и в булчинската рокля.
1042
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД