:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
БАУ-БАУ

Догът - красив и верен

Ако искате респектиращо и умно куче, то вземете такъв екземпляр. Но не очаквайте да се държи като пудел
Снимка: Асошиейтед прес
Решили сте твърдо да си вземете куче, но все още се чудите каква порода да изберете. Хем ви се иска да е нещо красиво, хем да е и пазач. В същото време изискванията ви към евентуалния бъдещ любимец включват още вярност, послушание и ако може, да харесва деца. Във вашия случай най-доброто решение е да си вземете дог. Немският дог е невероятно красиво животно и с добър нрав. Изключенията са доста редки.

Немският дог обаче е и много едро куче. Някои достигат до 80 см височина и тегло около 100, че и над 100 кг. Хубавото качество на това куче е неговото спокойствие. Трябва съвсем да го нервирате, за да го накарате да излае. Ако обаче ви захапе, отърване просто няма. Неслучайно от тези кучета излизат големи бойци, напук на славата на питбулите.

Ако обаче очаквате догът ви да се държи като болонка или пудел и да се радва на всеки ваш гост, то направо се откажете от идеята.



Това куче си има достойнство,



освен това не се доверява на всеки. За сметка на това може да се разбира с друг ваш любимец, пък бил той пекинез или котка. По-любопитното е, че какъвто е добряк, догът в даден момент ще бъде командван от по-малокалибрения ви домашен приятел.

Ценно качество на дога е, че не само се разбира с деца, но и умее да бъде тяхна бавачка. При една добра дресировка съвсем спокойно може да оставите бебето на кучето, докато пазарувате. То ще бди над него и ако усети нещо нередно, ще се притече на помощ. Има такива случаи.

Да се гледа дог обаче не е никак лесно. Първото условие е да сте добре финансово, защото



той не яде каква да е храна



Тя трябва да включва зеленчуци, плодове, сирене, месо. Много представители на тази порода например обожават зелен боб яхния или различните видове пастички. Може да сте спокойни в едно - догът няма да започне да преглъща шумно край масата, докато се храните (както правят почти всички дребни породи), нито пък ще си положи главата до чинията, а от устата му ще закапят лиги (както правят доберманите). Ако хареса нещо, което се намира на масата, той внимателно ще положи голямата си лапа върху крака или ръката ви, след което само с очи ще посочи какво иска. Ако откажете, няма проблем - ще приеме нещата, каквито са.

Другото условие е



жилището ви да е просторно



Все пак това е огромно куче и има нужда от повече пространство. Тъй че, ако живеете в гарсониера, забравете за дога. Освен това той не е подходящ за възрастни хора, тъй като има нужда от много разходки, и то с тичане.

В началото трябва задължително да бъде дресиран! Иначе ще имате огромни неприятности. Догът ще ви се качи на главата в буквалния смисъл на думата, но което е по-лошо - ще стане опасен както за вас, така и за хората по улиците.
1064
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД