:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
БЪРЗАЙ БАВНО

Охлюв у дома

Ако детето ви донесе охлюв вкъщи и ви заяви, че смята да си го гледа като домашен любимец, не бързайте да му се карате. Нито пък изхвърляйте пълзящото през прозореца. Най-лошият вариант, естествено, е да пратите детето за още такива "любимци", след което да ги пуснете в тенджерата.

Колкото и да ви е чудно, някои хора си отглеждат в дома точно такива живинки, вместо традиционните кучета и котки. Американците например намират общуването с охлюв за успокояващо и релаксиращо след тежкия работен ден. Така че желанието на детето да ги гледа такъв любимец не само че не е смешно, ами си е направо модно.

Как обаче се отглежда такава твар в домашни условия? Първото условие е терариум. Не е нужно той да бъде огромен, защото все пак става дума за малко същество. По принцип е най-добре охлювите да са два, за да си имат компания. Имайте предвид само, че те трудно ще презимуват в жилището ви, така че през този сезон просто трябва да ги отнесете до някоя градина и да ги пуснете на свобода. Но не чакайте да се застуди съвсем. Напролет ще си намерите нови любимци.

В терариума за охлювите е нужна някаква мека настилка плюс клонки. Поставете съда на топло място, но не и на прекалено осветено. Храната трябва да е както сухи листа, така и свежа зеленина. Не забравяйте да чистите редовно жилището на пълзящите.
8987
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД