:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ПРИЗЕМЯВАНЕ

В жегите не се катерете на повече от 5 см токчета

Обувките на висок ток трябва да се избягват през горещите летни дни, съветват лекари. Тези чепици уморяват краката и могат да доведат до неприятни травми.

Най-подходящата височина на тока през лятото е между 3 и 5 см. Всеки сантиметър отгоре може да се окаже фатален, предупреждават специалистите. Ако сте свикнали да ходите на високи обувки, ток от 3 до 5 см е почивка за краката ви. А в случай, че по-често употребявате ниски обувки, не измъчвайте краката си с токчета през лятото. По-удачен вариант са ниските чехли, които дизайнерите усърдно лансират тази година.

Освен това през лятото важно за краката е обувките да бъдат стабилни. Лекарите препоръчват да се носят модели с дебел, а не с тънък ток. Последният изисква повече усилия при ходене, което се отразява зле върху глезените на краката.

Чепиците с твърди подметки също не са удачни за летните дни, независимо от височината им. За да не се уморяват краката, трябва да се носят меки и удобни обувки.

Когато си купувате нови обувки, изберете ги по-широки и по-големи. В горещините краката често се подуват, а тесните и малки обувки могат да ги деформират. Специалистите препоръчват сандали и чехли с каишки пред затворените обувки и различните модели сабо. Последните могат да се носят само вечер, когато е по-хладно.
1087
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД