:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,982,825
Активни 392
Страници 19,834
За един ден 1,302,066

Кабинетът отложи по-високите цени на тока и парното заради синдикатите

Кабинетът се отказа от намерението си вчера да увеличи отменените от Върховния административен съд цени на тока и парното с мотива, че "трябва да се проведе разумен и последователен диалог със социалните партньори".

ВАС бе отхвърлил 10%-ното увеличение на цените, понеже решението не е минало през Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), както повелява Кодексът на труда. Вицепремиер Лидия Шулева, която председателства съвета, го свика във вторник извънредно, за да може кабинетът повторно да вдигне цените. Синдикатите веднага заплашиха, че пак ще атакуват решението пред ВАС, понеже правилникът на тристранката изисква първо обсъждането да мине в комисията по цени, доходи и жизнено равнище към нея.

Шулева твърдеше, че проектопостановлението за скока на цените не трябва да минава през тази комисия, но юристите в МС са я убедили, че синдикатите са прави. Вицепремиерката вчера е внесла документа на МС в комисията и веднага след като тя го разгледа, ще свика отново НСТС, за да може накрая кабинетът да гласува постановлението.
585
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД