:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,982,845
Активни 395
Страници 19,854
За един ден 1,302,066

Закон урежда как да се усмиряват затворници

До 18% от лишените от свобода ще изтърпяват наказанието си извън затворите в специализирани общежития от открит и преходен тип. Това предвиждат промените в Закона за изпълнение на наказанията, приети от кабинета вчера.

В момента само 7-9% от осъдените са по общежития, увеличаването на броя им ще намали пренаселеността в затворите и ще подобри битовите условия в тях, твърдят вносителите от правосъдното министерство. Тази есен имаше затворнически бунтове заради лошите условия.

В закона вече ще има и правила за употребата на физическа сила, помощни средства и оръжие, както и за прилагането на "извънредни средства" за овладяване на буйства, неподчинения и групови протести, ако има съпротива. Досега усмиряването по килиите беше регламентирано с правилници.

През 1999 г. тогавашният зам.-министър Златка Русева дори беше наредила надзирателите в следствените арести да минават ежегодни тестове по европейската конвенция срещу изтезанията.
471
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД