:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,982,872
Активни 401
Страници 19,881
За един ден 1,302,066
Димитър Диманов: Не може 2-3 синдиката да говорят от името на цялото общество

"Промяна" предлага в тристранката да се влиза с избори

Синдикатът е дал на Висшия административен съд колективния трудов договор, подписан в НЕК
Националният съвет за тристранно сътрудничество трябва или да се закрие, или в него да се влиза с избори. Това заяви вчера лидерът на обединение "Промяна" Димитър Диманов.

Сегашната система, при която в съвета влизат представителни синдикати след преброяване и само те преговарят с правителството, не е логична според него. Не може 2-3 профсъюза да говорят от името на майките, безработните, пенсионерите и въобще на цялото общество, обясни той.

Изборите за тристранка могат да бъдат два вида - само във фирмите или сред всички пълнолетни граждани като политическите избори, обясни Димитър Диманов. Другата възможност според Диманов е да се закрие Националният съвет за тристранно сътрудничество и да се мине на пряко договаряне между синдикатите и работодателите. Той ще поиска среща със социалния министър Лидия Шулева, за да обсъдят вариантите.

"Промяна" е дала на Висшия административен съд подписания в Националната електрическа компания колективен трудов договор, съобщиха още оттам вчера. Този договор е сключен в нарушение на Кодекса на труда, като е допуснато участието на федерация "Енергетика", която не е юридическо лице, твърдят хората на Димитър Диманов. Те обвиниха КНСБ и КТ "Подкрепа", че чрез колективния договор са принуждавали хора да станат членове на техните синдикати. Целта е двата профсъюза да си увеличат членската маса преди предстоящото в началото на 2002 г. преброяване, твърдят от "Промяна".
624
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД