:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ПАНАИР

Чашите им, мила моя майно льо...

Коледните партита край нямат. Медийни босове се изредиха да черпят за растежа си във времето или в йерархията, заможни икономически структури се надпреварваха да раздават подаръци вместо Дядо Коледа
Снимка: Александър Михайлов
----

Наближи ли Коледа, странен феномен се явява в нашето общество. Не минава ден без парти, че дори и две, и три, и повече.

Още по-странен е феноменът тази година, защото идеята за почти всички коледни купони идва от журналисти. Една министърка беше казала: "Нахранете журналистите!", ама последните взеха, че малко се обидиха и решиха да покажат как и те могат да хранят другите.

------

Едни си намериха повод, че порастват на години, други - че растат в йерархията. Не липсваха и медийни личности, подкрепяни от щедри спонсори, които се надпреварваха да се правят на Дядо Коледа и да раздават подаръци.

Изтъкнатият ПиАр бос Максим Бехар, шеф на най-голямата агенция за връзки с обществеността у нас - "МЗ comunications Group", бе избрал скромно място за 45-ата си годишнина. Скромно, но от сърце, плюс това с ненатрапчива елегантност. И както се оказа - недостатъчно за народната любов към Бехар! Клуб "Спомени" на ул. "Княз Борис" се изду от предимно журналистически физиономии и усмивки. Екстравагантният рожденик бе изписал фразата "Пораснах!" за текст на поканата си, на която портретът му бе пъзеловидно оформен.



"Пораснах" е многозначна дума,



както и възрастта на усмихнатия Бехар - 45 г. Стигат ли, не стигат ли, свършва ли растежът, или тепърва започва - тези теми станаха основа на упражненията по светско остроумие. В което с успех или с относителен такъв се включиха Джон Паница, Хачо Бояджиев, Милена Милотинова, Андрей Пантев, Димитър Цонев и много други знайни и недотам знайни обществени говорители, изразители, заклинатели, манипулатори и т. н. душмани на всяка здрава и единствена власт.

И торта, и стени бяха украсени подходящо от лика на Бехар - служителките от агенцията явно са се постарали, коментираха гостите. Факт е обаче, че Бехар е любим и на служители, и на медиен бомонд - прегръдките и поздравленията изглеждаха любвеобилни и искрени.

Максим успяваше да мине през претъпканите "Спомени" ловко и многократно - както и подобава на истинска връзка с обществеността. Иначе изобилието на питиета и мезета не беше такова, че човек да се засрамува заради гладния народ.

Имаше вкус и настроение на купона - тия неща са май по-близо до четвъртата власт, отколкото до други власти.



Още един Стрелец реши да почерпи,



че е пораснал на години. Той се казва Тошо Тошев и често го бъркат с коафьора от бул. "Витоша". Но пишещите братя не си и помислят подобно нещо за главния редактор на най-тиражния вестник - "Труд". Особено пък тези, които му се падат подчинени. Тошев чукна 57 + 1 лазарника и реши да нахрани по този повод маса народ. В панорамния ресторант на НДК "Скай плаза" бяха опънати здрави софри. Хората, които имаха задачата да ги опустошат, пък бяха все познати лица - Стефан Софиянски със съпругата си, Желю Желев без съпругата си, Богомил Бонев с Нона Йотова, Георги Първанов с Румен Овчаров и т. н. Тошо Тошев поздравиха още Слави Трифонов, Александър Томов, Осман Октай, Евгений Бакърджиев, Илия Павлов, Емил Кюлев, Любен Дилов-син, Кеворк Кеворкян, Любомир Левчев, Андрей Пантев, Вежди Рашидов, Стефан Цанев, Боян Радев.



Мъжките погледи се раздвояваха



между бляскавите красавици Жени Калканджиева и Наталия Гуркова. На гостите попяха дует "Ритон", Васил Найденов, Кристина и Михаил Белчеви, Кристина Димитрова и Грета Ганчева.

"Вечната Амбър" на БНТ - Иван Гарелов, също стана домакин на светско парти. Поводът обаче не бе нова възрастова група, а само нова месторабота. "Чао, БНТ, здравей, Нова телевизия", пишеше на поканите, които бившият човек-панорама и настоящ човек-"Студио Нова" разпрати дни преди събитието. Щастливците, които имаха честта да получат сребристите приглашения, можеха да прочетат вътре и друга полезна информация, даваща



ценни сведения относно пийването и хапването



Освен поводът на събирането, мястото и часът на срещата и облеклото най-отдолу на поканата бяха чинно изредени спонсорите на тържеството - все отбрани производители или вносители на благини.

И дойде денят, в който едно нещо обаче истински вълнуваше запознатите с тъй нареченото родно светско общество. И това бе въпросът кой политик кое парти ще уважи. Телевизионерите пък се вълнуваха от друго - дали конкуренцията ще се появи на бала на Гарелов и с какви очи ще се гледат. Отговорите и на двата въпроса дойдоха бързо.

Малко след обявения начален час на бала - 19.00 ч., в зала 6 на НДК влетя не кой да е, а самият премиер.



Иван Костов се появи без нежната си половинка,



постоя около 20-ина минути, побъбри с тоя-оня, след което се врътна и изчезна внезапно, също както неочаквано бе дошъл. За краткото време, докато бе тук обаче, той успя здраво да изпоти фоторепортерите, сновейки ту в залата, ту извън нея. Иван Гарелов сияеше. Гостите стояха на достолепно разстояние от двойката и тихо цъкаха с език.

"Работата е ясна", прошушна дама в шикозен тоалет на своя кавалер. Други поканени отчетоха, че Костов рядко се появява на подобни прояви, което си е направо



удар в десетката за Иван Гарелов



Лек конфуз се получи само в един момент. Иван Костов се насочи към вратата, за да излиза. В този момент обаче, не щеш ли, през нея бодро влезе кой? Александър Томов. Шефът на Евролевицата се озова очи в очи с премиера и на една ръка разстояние от него. Фоторепортерите застанаха нащрек. Двамата се поздравиха, ръкуваха, отправиха си по една полуусмивка, после си дадоха гръб и се отправиха - единият навън, другият навътре. С окончателното излизане на Иван Костов



в залата се чу въздишка на облекчение



и позата "Мирно", в която бяха застанали мнозина от присъстващите, бе сменена със "Свободно". Отнякъде даже се чу едно "айде", придружено с бързи крачки по посока на масата, където разсипваха пиене.

Ако трябва да сме честни, на бала на Гарелов бюфетът не бе основен акцент. Бяло и червено вино, уиски, концентрати, ликьори, бедно разнообразие на месни хапки и кексчета - с това горе-долу менюто се изчерпваше. По отношение на тоалетите обаче разнообразието бе повече от обилно. Въпреки че на поканите бе изрично написано официално облекло, мнозина не отговаряха на това условие. В залата се



разхождаха кринолини, феерични прозрачни рокли,



тежкарски кадифени тоалети, голи гърбове, бюстиета, ексцентрични модели с огромни панделки на задните части, делови костюмчета, технодрешки, лъскави панталони, джинси, пуловери, размъкнати поли и даже бабини жилетки. По същия начин изглеждаха и обувките на дамите - от коктейлни пантофки тип Пепеляшка до груби ботуши като за киша. Но кой ти гледа тези подробности? Мъжете бяха много по-стилни от придружаващите ги нежни същества. Повечето бяха с костюми, имаше обаче и смокинги. Срещаха се и изключения - Стефан Вълдобрев в пуловерче.

Разнообразни бяха и поканените. Димитър Абаджиев си поговори доста дълго с премиера. Радко Влайков пристигна от името на Надежда Михайлова и



в компанията на своята подчинена Йоана Радева,



известна повече като щерка на финансовия министър. Красимир Каракачанов обмени мисли с Румен Овчаров. В залата бе и Соломон Паси. Компания на Дони и Емил Кошлуков правеше Нина Николина. Присъстваше и почти цялото "Канале" - Мартина, Тончо и Виктор. В ъгъл се бе усамотил Мариус Куркински, но с напредването на времето и той се сля с всенародното веселие в центъра на залата. Народната певица Надка Караджова също чукна чаша с Иван Гарелов. В залата бе и Йосиф Петров. Михаил Белчев се разхождаше гордо в компанията на малкия си син. Сред най-елегантните на партито бе Радина, която цяла вечер не изпусна ръката на своя съпруг Коко Каменаров. Телевизионерското войнство по принцип бе много добре представено - Албърт Парсънс,



Лили Попова (близо до масите с пиене),



Стефан Димитров (без Богдана), Бойко Василев (разгорещен и в центъра на залата с много слушатели наоколо), Милена Милотинова, Елена Йончева, както и работещите в Нова телевизия. За партито бе дошъл и шефът им Минос Кирияку. Злите езици веднага пуснаха вестта, че около полунощ ще има сиртаки. Иначе музиката бе добре подбрана. В началото - камерна, после - "Акага". А между тях с кратко слово Иван Гарелов откри бала и се прости с БНТ.

С БНТ обаче надали скоро ще се прости водещата на "Ах, тези муцуни" Катя Генова. Въпреки че предаването доста се изчерпа, пък и гостите взеха да се повтарят, тя няма намерение да изпуска кокала, наречен държавна телевизия.

Журналисти в лицето на Катя Генова и нейни колеги от БНТ си спретнаха купон - за муцуните. Подпомогнато от заможни фирми, предаването "Ах, тези муцуни"



раздаде бая коледни подаръци



Актьор, преоблечен като дух, замести Дядо Коледа в тегленето на печелившите муцуни. А те бяха не една и две - мобилен телефон получи Мими Иванова, друг си разделиха членовете на квартет "Славей", а директорът на "Сатирата" Рашко Младенов, взе пейджър от името на Георги Калоянчев и обеща лично да му го връчи.

Най-оспорваната награда на коледния купон на муцуните бе "любовното канапе" на Мария Стоева. С любовни стихове за него се състезаваха музикалният критик Тома Спространов, певецът Васил Петров и актьорите Пепа Николова и Джоко Росич. Странен финал на любовния рецитал сложи Любо Чаталов, който, както сам си призна, "оака" работата с няколко неприлични строфи. Актьорът не спечели канапето, но поне развесели публиката с откровената лирика. Мария Стоева дари със своята мебел Джоко Росич.

Специално за коледния купон на муцуните бяха сформирани и няколко нови дуета.



Шкумбата пригласяше на Росица Кирилова,



Христина Ангелакова рецитира част от роля на Явор Милушев, докато последният пееше арии, Йълдъз Ибрахимова се гневеше на Рашко Младенов за неартистичното му присъствие на сцената, а Стефан Димитров бе избрал за новата си песен Богдана Карадочева и Тодор Колев.

Партито не мина и без ревю. Моделите бяха на една от първите муцуни - Васко Василев, а с негов тоалет дефилира и друг отдавнашен гост на предаването и дългогодишен манекен - Пепи Генадиев.

Извън сценичните изяви купонът изглеждаше така: обърнеш се наляво, там някъде стърчи Любо Ганев и спортна агитка начело с Боян Радев, ама най-стилни са световната шампионка Мария Гроздева и съпругът й треньор Валери Григоров. Погледнеш ли в другата посока, иде ред на актьорите. А те толкоз много, че не можеш ги запомни - Марта, Тончо, Любо, Джоко... По-нататък стои ръководството на БНТ начело с Лиляна Попова и неизменната чашка в ръка. Но по-голяма атракция е Светла Петрова с яркочервена коса, облечена в къса плисирана поличка в червено каре и сако в турскосиньо със златни копчета и обута в инфантилни пантофки.



Шефките на БНТ залагат на пиенето,



а техните шефове - политици и парламентаристи - гледат трескаво към яденето. Гладни хората, а манджите стоят увити, чакат да свърши програмата. През това време Александър Божков си разменя по някоя дума с околните, Ставри Калинов ухажва хубавицата Надежда Михайлова, а Драгомир Драганов подготвя следващата си реч за парламента.



Ех, купони



Колко дни е месец декември, пък колко купони има? Сигурно причината е във властващата зодия Стрелец, чиито представители си падат по шумните медийни изяви. А може би феноменът се дължи на журналистическия характер. Добре е човекът на медиите да почерпва медиите, защото най-добре знае: ако те задъвче медия, и божи чиляк да си ("теодосий" на гръцки), пак бързо ти белват костиците.

Пък и светският момент не принадлежи само на един небезизвестен бивш водач на релсово превозно средство, както нашата публика бе решила прибързано. И проспериращите журналя, изглежда, обичат да се плъзгат сред кристал и светкавици...
 
Хачо Бояджиев поздравява страстно рожденика Максим Бехар.
 
Главният редактор на в. "Труд" празнува рожден ден.
 
Някои домакини примамваха с богати софри, други - с подаръци, трети - с личността си.
1543
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД